Saint Catherinen perusti vuonna 1460 kuningatar Margareeta Anjoulainen (Margaret of Anjou, Marguerite d'Anjou), kuningas Henri VI:n vaimo.

Koulu on toimintansa alusta asti kasvattanut Englannin siniveristen sukujen neideistä taitavia, hyväkäytöksisiä, hurskaita ja hallitsijalle uskollisia ladyja. Kouluun on alunperin hyväksytty vain aatelisia, mutta vuosisadan alusta koulu on hyvän tahdon osoituksena avannut ovensa myös muille, sopiviksi katsomilleen oppilaille. Pahat kielet puhuvat rahapulasta, mikä ei liene ainakaan täysin totta, sillä koulu saa säännöllisesti hyvin avokätisiä lahjoituksia entisiltä oppilailtaan. Saint Catherinea käyvät neidot ovat debytanttitanssiaisten seuratuimpia ja koulusta valmistuminen takaa erinomaiset neuvotteluasemat avioliittomarkkinoilla.

Koulussa opiskelee satakunta neitoa seitsenvuotiaista seitsentoistakesäisiin. Kouluun pyritään tyypillisesti noin kymmenvuotiaina. 15 vuotta on takaraja, jota vanhempia oppilaita kouluun ei hyväksytä. Lukukausi alkaa syyskuussa ja kestää joulukuuhun. Joulukuussa on kahden viikon loma, jonka aikana useimmat Yhdistyneistä kuningaskunnista kotoisin olevat matkustavat perheidensä luo. Kesälomaa vietetään elokussa. Perheitä tavataan lomien lisäksi vierailupäivinä loka- ja huhtikuussa, jolloin perhe saapuu usein suurella joukolla tapaamaan muita aatelisperheitä, solmimaan suhteita ja kihlauksia sekä toteamaan jälkikasvunsa edistymisen opinnoissa. Jos perhe asuu kaukana, voi oppilas oleskella koulussa vuoden ympäri.

Koulu sijaitsee Essexin kuvankauniilla maaseudulla. Lähin kaupunki, 5000 asukkaan Witham, sijaitsee 12 mailin päässä. Koulua ympäröivät yhtäällä metsät, toisaalla pellot. Pellot yhdistyvät läheisen poikien sisäoppilaitoksen, noin kolmen mailin päässä sijaitsevan The King's College of Our Lady of Canterburyn, peltoihin.

1542158.jpgWithamin vaakuna


Saint Catherinen päärakennus on palanut tai rakennettu muista syistä uudelleen jo monta kertaa, mutta noin puolen mailin päässä sijaitseva koulun kappeli on alkuperäinen.

Koulun tunnus on punainen ruusu, joka koristaa niin keittolautasia kuin kappelin lasimaalauksiakin.


 1542147.jpg Koulun tunnus