Hahmot ovat 14-15-vuotiaita tyttöjä, kotoisin jostakin kolkasta brittiläistä imperiumia. He aloittavat ensimmäisen vuotensa Saint Catherinessa. Hahmon luonteen, ominaisuudet, perheen, ulkonäön jne. saa speksata vapaasti.

Saint Catherine on yksi Britannian arvostetuimpia ja kalleimpia kouluja, joten on luultavaa, että tyttöjen syntyperä on ylhäinen ja/tai perhe varakas. Kouluun otetaan vuosittain pari vapaaoppilasta, yleensä lahjakkaita tyttöjä, jotka usein ovat joko orpoja tai vähävaraisista perheistä.
Koulutuksen tarkoitus on valmistaa tytöt avioliittomarkkinoille ja opettaa heille taitoja, joita nainen ja vaimo elämässään tarvitsee.

Hahmot voivat olla sukua toisilleen, esimerkiksi sisarukset tai serkukset. Toinen heidän vanhemmistaan voi olla ei-britti ja he voivat puhua useita kieliä äidinkielen veroisesti.

Pelaaja speksaa hahmolleen yhden edun ja yhden haitan. Etu on asia tai ominaisuus, jossa hahmo on merkittävästi keskivertoa parempi - hän voi olla esimerkiksi hurmaavan kaunis, musiikillisesti tai vaikkapa matemaattisesti erittäin lahjakas, huomattavan ylhäistä syntyperää tms. "Kauniit huulet" on liian suppea, "erittäin älykäs" liian laaja. Haitta on asia tai ominaisuus, jossa hahmo on merkittävästi keskivertoa heikompi. Haitat voivat olla asioita, jotka vaikuttavat hahmon elämään koko ajan (ruma, köyhä), osittain tai joskus (esimerkiksi sairaus) tai vasta paljastuessaan (häpeällinen perhetausta).