Nuoren neidon on tarkoin vaalittava tärkeintä kauppatavaraansa, ulkonäköään. On sanomattakin selvää, että lady on siisti, puhdas ja huoliteltu aina esiintyessään seurassa.

Lady on ruumiiltaan hoikka ja sopusuhtainen. Hänen pituutensa noin 5.2-5.4 jalkaa. Hänen ryhtinsä on suora, käyntinsä kevyttä ja sulokasta ja ruumiinkielensä hillittyä.

Ladyn jalka on pieni ja sievä. Iho on myös jaloissa pehmeä ja vaalea, eikä ladyn jaloissa ole kovettumia tai sientä. Ladyn tulee välttää kävelemästä pitkiä matkoja ja hänen tulee vaihtaa silkkisukkansa mieluiten useita kertoja viikossa. On huomattava, että ladyn jalka on erittäin yksityistä aluetta, eikä sitä sovi näyttää aviomiehelle, saati lapsille tai vieraille. Lady ei missään tilanteessa esiinny jalkineitta.

1539323.jpg Kenkiä

Ladyn kädet ovat valkoiset ja pehmeät. Sormet ovat sirot ja solakat. Kynnet ja kynsinauhat viestivät, ettei lady joudu tekemään raskasta työtä eikä etenkään sorru inhottavaan tapaan purra kynsiään. Ulkosalla lady verhoaa kätensä esimerkiksi vasikannahkaisiin, juhlissa silkkisiin käsineisiin.

1539333.jpg Ulkohansikkaat

1539334.jpg
Sisähansikkaat juhlakäyttöön (yllä naisten, alla miesten)


1539343.jpgHopeinen hansikkaansuoristin


Ladyn uuma on ihanteellisesti niin kapea, että miehen sormet yltävät sen ympäri. Korsetti ja kureliivi auttavat vartaloa pysymään ryhdikkäänä ja hoikentavat uumaa. Povi on täyteläinen, mutta kiinteä ja sopusuhtainen.


1539335.jpgKorsetti

Ladyn kaula on hoikka ja sopusuhtainen, ei liian lyhyt eikä liian pitkä. Kaulan iho on niin ohut ja vaalea, että ladyn sininen veri kuultaa siitä läpi. Lady koristaa kaulansa hyvällä maulla ja tilaisuuden luonteen huomioiden. Muiston, esimerkiksi kuvan tai hiustupsun, säilyttäminen medaljongissa on, vaikkakin romantillista, auttamattoman vanhanaikaista.

1541544.jpg Timantteja Afrikasta, safiireja Aasiasta

Ladyn kasvot ovat symmetriset ja soikion malliset. Kasvojen iho on vaalea, läpikuultava, virheetön ja pisamaton. Hänen suunsa on pieni ja huulet hyvinmuodostuneet, selväpiirteiset ja punaiset. Ladyn nenä on pieni ja suora. Hänen poskipäänsä ovat selväpiirteiset, eivät kuitenkaan liian jyrkät. Korvat ovat melko pienet ja pään suuntaiset. Ladyn silmät ovat suuret ja mielellään mantelinmuotoiset, ripset pitkät, tummat ja kiharat. Kulmakarvat ovat linnun siiven muotoiset, kaartuvat ja siistit.

Meikkiä nuori nainen ei missään tapauksessa käytä. Huulten pureskelu tai poskien nipistely punan aikaansaamiseksi vahingoittaa ihoa ja vanhentaa sen ennen aikojaan. Pystyn nenän tiedetään joissakin tapauksissa suorenneen jokaöisellä pyykkipoikakäsittelyllä. Pisamat vaalenevat kun niihin hieroo säännöllisesti sitruunamehua. Belladonnauute saa aikaan iiriksen suurenemisen ja siten silmien tummumisen, mutta sitä tulee käyttää harkiten silmien ärsyttämisen ehkäisemiseksi.

Ladyn hiukset ovat pitkät, suorat ja kiiltävät. Juhlakampauksessa voi esiintyä myös kiharoita. Kunniallisen naisen hiukset ovat sidotut ja hän käyttää ulkoillessaan hattua.


1539344.jpg Hattuja