Tytöt ajavat Giambattista Giovanni Gioacchino de Vito di Cassilian vaunuissa pois hotellista. Clementina on huonona. Hän syyttää Vito di Cassiliaa valehtelijaksi eikä usko, että hänen äitinsä olisi ikinä, ikinä voinut tehdä jotain tällaista. Meg ilmoittaa, että kielsipä Clementina heidän sisaruutensa kuinka pontevasti hyvänsä, sydämessään Meg on jo pitkään pitänyt häntä sisarenaan jo kauan. Meg itse ihmettelee, millainen hirviö saattaa olla äiti, joka antaa toisen lapsistaan pois ja pitää vain toisen. Käy ilmi, että Megin ottoäiti on todellisuudessa hänen tätinsä.

giambattista-normal.jpg

Charlotte on innoissaan: italialaisen aatelismiehen yllättävä väliintulo, isäksi paljastuminen ja pelastuminen hirvittävältä avioliitolta on niin romanttista!
Claire alkaa saada tarpeekseen: miksi muut valittavat, heidän perheensä sentään ovat samalla mantereella ja pitävät lapsistaan huolta! Ja miksi Meg jauhaa siitä, että pikkuveli Patrickia on raahattava mukana, kun tämä selvästi on hengenvaarassa jokaisena hetkenä, jonka viettää tyttöjen seurassa?
Lily on hämillään, mutta salaa tyytyväinen. Käänne on romanttinen, mutta lisäksi se kääntää huomion pois eräiden muiden epätoivottavasta perhetaustasta.

Vito di Cassilia on monta kertaa varoittanut, että perillä odottava asumus on askeettinen, vain häntä itseään varten tarkoitettu. Askeettisuuden todellinen taso paljastuu kuitenkin vasta perillä työläiskortteleissa, joista kahden huoneen asunto on vuokrattu. Kaksi kovaa sänkyä, kaksi vilttiä ja pöytä hämmentävät tyttöjä. Miten joku voi olla näin köyhä? Paniikki hiipii. Onneksi vaunut on lähetetty hakemaan neitien tavaroita. Lily ehdottaa, että neidit siirtyisivät nukkumaan hänen veljensä Horation luo. Se on ainoa osoite, jonka Lily tietää.

horatio-normal.jpg

Tuleviksi öiksi harkitaan majoittumista Fanny-tädin, rouva Minterin tai neiti Doylen luo. Clementina sanoo, että hän voi aivan hyvin nukkua lattialla, sillä on tehnyt sen monesti ennenkin. Tämä järkyttää muita neitejä.
 

fanny-normal.jpgranskanope-normal.jpg


Meg vaatii, ettei Patrickia lähetetä takaisin. Kaikki muut ovat toista mieltä: lapsenryöstö on ylipäätään väärin, ja näin jouluyönä se on erityisen väärin. Lopulta päätetään, että Meg ja Clementina jäävät asuntoon Vito di Cassilian kanssa, Patrick viedään takaisin hotelliin ja muut lähtevät Horation luo nukkumaan.