Peli alkaa Megin uuden isän väliaikaisesta asumuksesta. Meg ja Clementina ovat päättäneet jäädä, kun taas Lily, Charlotte ja Claire lähtevät parempiin oloihin Horation perheen luokse. Matkalla Claire keskustelee Patrickin kanssa.
"Miksi en voi enää olla Megin kanssa?"
"MIssä vaarassa Meg on?"
"Eikö Meg ole enää minun siskoni?"
Lopulta pikkupoika pudotetaan hotellille.
Siellä on menossa väenkokous, suurta oopperadiivaa odotetaan saapuvaksi paikalle. Adelina Salvini on maailmankuulu sopraano, jota kuvailemaan on keksitty uusi sana: diiva. Eronnut, toista kertaa naimisissa. Salvini vaatii jopa tuhat puntaa per esitys, kultana ja etukäteen. Hänen nimensä on oltava mainosjulisteissa kaksi kertaa suuremmalla kuin kenenkään muun. Hän saa osallistua kaikkiin harjoituksiin, muttei ole velvoitettu osallistumaan yksiinkään. Väkijoukossa vaikuttaisi olevan sekä puolustajia että vastustajia.

prinsessa1-normal.jpg

Meg ja Clementina haluaisivat kysyä paljon, mutta eivät uskalla kysyä mitään. Käy ilmi, että Jacob ja Giambattista ovat edelleen hyviä ystäviä, ja että Meg on hitusen Clementinaa vanhempi. Paljastuu, miksei tyttöjen äiti Marianne ole Lontoossa: hän synnyttää pian. Tytöt pyytävät, että Giambattista lukisi heille Raamattua.

giambattista-normal.jpg


Horation luona tulee paheksuntaa. Lily itkuilee, Claire ja Charlotte selittävät yhden version siitä, mitä tapahtui. Ulysses myös paikalla, lohduttaa Lilya.

horatio-normal.jpg

ulysses-normal.jpg

 

Viestienvaihdon jälkeen sovitaan treffit Trafalgar Squarella, josta matka jatkuu oopperaan katsomaan La Traviataa. Lääkäri Robert Lindsay kutsui Megin seurueineen sinne naamiaisissa. Ulysses lähtee esiliinaksi. Nuoret naiset pukeutuvat valkoisiin ja vetävät käsiinsä oopperahansikkaat.  


ooppera-normal.jpgooppera2-normal.jpg

Oopperan edessä on levotonta väkijoukkoa.
"Oopperatalo, synnin temppeli. Adelini sen papitar."
"Helmet hatussanne maksavat enemmän kuin tienaan koko vuonna.
Minulla on kahdeksan lasta."
"Timantit veroiksi, ruokaa köyhille!"
"Leipää!"
"First take care of unemployment, child labor, housing shortages, slum  housing, overpopulation, poor sanitary conditions, deaths by destitution and starvation, homeless children, and child criminals."
Mielenosoittajien yllä liehuvat isot banderollit: London United Workmen's Committee ja Social Democratic Federation.


Lindsey ja Augustus Darling suhtautuvat väkijoukkoon tuomitsevasti, tytöt vaihtelevammin.

lindsay-normal.jpg
augustus_darling-normal.jpg

Oopperassa Lindseyllä on aitio, jonne tytötkin Ulysseksen kanssa suuntaavat. Augustuksen, Lilyn ja Ulysseksen perhesuhde on kaikille
yllätys, ja muuttaa tapahtuman luonnetta. Ulysses vapautetaan velvollisuuksistaan.

Esityksen alkaessa Lindsey yrittää vokotella Megiä, mutta huonoin tuloksin. Meg tuomitsee. Augustus keskittää huomionsa Clementinaan, paremmin tuloksin.

Tilanne keskeytyy, kun Lindsey tullaan hakemaan hoitamaan ulkona ilmennyttä tapausta. Pian esityskin keskeytyy, ja käy ilmi että ulkona on mellakka.

Epätietoisen säätämisen jälkeen Augustus ohjaa tytöt bäkkärille, ulos ja lopulta lähellä asuvan Fanny-tädin luokse. Hän lähtee itse kotiin, ja jättää tytöt avaamaan joululahjoja.

fanny-normal.jpgfannyn_koti-normal.jpg