Neidit ovat päättäneet harjoituksensa Madame Salvinin kartanossa. Keskustellaan pitkään, miten asiassa tulisi edetä. Osa kannattaa kartanoon jäämistä, osa haluaa sieltä mahdollisimman nopeasti pois. Päätetään ilmoittaa kouluttajamestarinna Genevieve Evansille, että harjoituksiin saavutaan myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaan. Genevieve Evans sanoo, että neidit voivat valita, jäävätkö vai lähtevätkö. Hän antaa kuitenkin ymmärtää, ettei aio tulla pompotetuksi neitien aikataulun mukaan.

Palataan Fanny-tädin luo ja pyydellään vuolaasti anteeksi. Täti on vaikuttunut siitä, että mme Salvini on ottanut neidit suojelukseensa. Neitejä odottaa kaksi viestiä. Cecilia Nightwing ja Gemma Lacroix ovat jättäneet korttinsa, mikä päätetään toistaiseksi jättää huomiotta.

Myös Giambattistalta on saapunut kirje.

Rakas Margaret, rakas Clementina,
Olen juuri saanut tiedon, että Marianne on synnyttänyt. Hän ja poika voivat hyvin. Matkustan uutena vuotena heidän luokseen. Olette enemmän kuin tervetulleet matkustamaan kanssani, tai mikäli seikat pidättelevät teitä vielä Lontoossa, olette tervetulleet minä tahansa teille sopivana aikana.
Lähettäkää minulle sana - haluan tietää, että voitte hyvin. Luotan täysin rva Darlingiin, ja mikäli päätätte jäädä hänen asuntoonsa, annan siihen mielihyvin suostumukseni.
Erinäiset kertomanne seikat ovat saaneet minut huolestumaan turvallisuudestanne. Niinpä, mikäli päätätte jäädä Lontooseen, kutsutan Jelenan palvelukseenne. Pyydän lähettämään tiedon aikeistanne.

Teidän,
Giambattista DVdC
Isä

Clementina päättää, että neitien on matkustettava Ranskaan. Muut ovat epäileväisiä: riittääkö aika, entäpä rahat? Huomataan, että asutaan luultavasti Fanny-tädin elätteinä. Charlottea muistutetaan, että hänen on oltava koulussa 15. päivä, tai maailma tuhoutuu tms. Charlotte vaihtaa mielipidettä ja pitää sittenkin Ranskaan lähtemistä hyvänä ideana.

Lilyn on tarkoitus tavata prinssi Alfred. Hän kieltäytyy paljastamasta suunnitelmaansa kenellekään, mutta tulee lopulta siihen tulokseen, että tarvitsee kumppanin. Hän saa suostuteltua Charlotten mukaan suunnitelmaansa.

Charlotte pukeutuu palvelijaksi ja käy etsimässä vaunut. Ajellaan ympäriinsä kunnes on aika pysäyttää A. Ashwell & Sons -korukaupan edustalle. Neidit astuvat kauppaan, jossa on muitakin asiakkaita. Prinssiä ei näy, voi nolous! Charlotte jää seinustalle odottamaan muiden palvelijattarien kanssa, Lily esittää etsivänsä lahjaa sisarelleen.

Hetken kuluttua sisään astuu nuori mies. Hän keskustelee kauppiaan kanssa, patistaa muut asiakkaat ulos kaupasta ja tuo uudet ihmiset tilalle. Mies esittäytyy Sir William Elliotiksi, prinssin ystäväksi. Hän keskustelee neitien kanssa ja antaa ymmärtää, että vastaavankaltaisia järjestelyjä tehdään tavan takaa prinssin oikkuja tyydyttämään.

Sir William naljailee sivistyneesti etenkin palvelijattareksi pukeutuneelle Charlottelle, mikä saa tämän tuohduksiin. Charlotte ilmoittaa koko nimensä, syntyperäänsä unohtamatta.

Lopulta prinssi astuu sisään. Myyjät ja ”asiakkaat” alkavat esittää ennalta sovittua näytelmää, jonka tarkoitus on antaa prinssille ja Lilylle mahdollisuus ”varastaa” korurasioita. Se onnistuukin, joskin erittäin läpinäkyvästi.

Yhdessä ”varastetaan” kaksi rasiaa, minkä lisäksi Lily oikeasti pöllii vielä yhden. Lopulta prinssi ”harhauttaa” henkilökuntaa niin, että Lily ja Charlotte pääsevät ”pakoon”.