Entinen kutomakoneen korjaaja Barney Thomas (Juhana), entinen Grand Midland Hotelin piika Ashley Ellis (Venla), irlantilainen sekatyömies Aidan O’Rourke (Emi), hiilientoimittaja Andy Wilson (Olga) ja takkiraudan kuljettaja Jeremy Green (Mike) asuvat Itä-Lontoossa yhdessä niistä naapurustoista, joita voi vielä nipin napin kutsua naapurustoiksi eikä slummeiksi. Siellä elää muutaman korttelin tilaan pakkautuneena noin 800 ihmistä. Normaali asumus on yhden huoneen asunto, jota asuttaa kokonainen perhekunta. Yli 10 henkeä samassa asunnossa ei ole mitenkään harvinaista. Sairaudet leviävät, polttopuuta tai hiiliä on hyvin satunnaisesti. Täällä kuollaan paitsi tauteihin myös aliravitsemukseen. Naapurit tuntevat toisensa ja auttelevat toisiaan, puolisot löydetään yleensä samasta naapurustosta. Suurin osa ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Miehet ovat töissä erilaisissa hanttihommissa, onnekkaimmat tehtaissa. Naiset ovat palvelijoita, keittäjättäriä, ompelijattaria tai tehtaassa. Lapset menevät töihin heti kun kykenevät tai huolehtivat sisaruksista kotona.

Lontoossa on ollut levotonta. Vaaditaan kaikenlaista: sodan lopettamista Itä-Intiassa ja Amerikassa, aatelisten verottamista, äänioikeutta, kouluja, köyhäinhuoltoa. Lontoon keskustassa, jossa tästä naapurustosta käydään tuskin koskaan, on pidetty mielenosoituksia. On puolueita ja yhdistyksiä, jotka vaativat kuka mitäkin. Liikkuu huhu, että tänään on suuri mielenosoitus, ja että siitä voisi saada tietää lisää Kuparipata-nimisessä pubissa.

Siellä odottaa Barney Thomas, Social Democratic Federationin jäsen. Hän selittää suunnitelman: Tarkoitus on aloittaa mielenosoitus oopperan edestä. Siellä esiintyy tänä iltana Adelina Salvini, oopperalaulaja, jossa tiivistyy kaikki, mikä Englannissa on mätää ja väärin. Oopperatalolta jatketaan Hyde Parkiin, jossa varsinainen mielenosoitus pidetään. Reformer's Treen ympärille odotetaan miehiä myös ainakin London United Workmen's Committeesta ja Reform Leaguesta. Virallisesti mielenosoituksessa vaaditaan yhtäläistä äänioikeutta kaikille miehille sekä vaaditaan hallitukselta toimia Lontoon työttömyyden kitkemiseksi.Kirjoitetaan banderollit ja lähdetään oopperalle.
Siellä liitytään mielenosoittajien joukkoihin. Aluksi poliiseja on paljon ja mielenosoittajia vähän, mutta tilanne kääntyy nopeasti. Kuuluu huhu: Tory Home Secretary, Spencer Horatio Walpole on ilmoittanut kokoontumisen olevan laiton.

Väkijoukko alkaa riehua, poliisia heitellään kivillä, samoin oopperataloa. Bongataan vaunut, joista laskeutuu viisi neitiä ja nuori herrasmies. Ashley tunnistaa heidät neideiksi, joita on palvellut hotellissa. Käydään kimppuun ja riistetään kaksi hiuskorua. Seuraavaksi suunnataan pidemmälle aukiolle, jossa käydään vaunujen kimppuun ja kaadetaan ne.

Poliisi muodostaa renkaan oopperatalon ympärille, mutta takaovilla ei ole juuri ketään. Pyritään sisään sitä kautta. Ollaan murtamassa ovea, kun ratsuväki saapuu. Päätetään jatkaa hyvässä järjestyksessä mutta reipasta tahtia kohti Hyde Parkia kuten suunniteltu oli.

Ihmisvirtoja valuu Hyde Parkiin. Marmorikaarilla, Reformer’s Treetä vastapäätä, odottaa 3200 poliisia hevosilla ja jalan. Puiston portit suljetaan ja teljetään, barrikadeja pystytetään. Aidat ovat kuitenkin heikkoja: kun niitä rymistelee, ne alkavat antaa periksi. Päästään sinne minne halutaan, valloitetaan Reformer's Tree.