Kaikki heräävät verta vuotavina. Mistä on kyse? Jumalan rangaistus vai vihollisen langettama kirous?
Clementina väittää, että näin käy monille naisille.
Haetaan Fanny-täti apuun. Saadaan selville, että verenvuotoa on luvassa ainakin seuraavat 40 vuotta.
Ollaan varmoja, että kaikilla Englannin naisilla on sama tilanne.

Meg kirjoittaa Patrickille kirjeen.

Fanny-täti, Ms. Evans ja tytöt käyvät kävelyllä, jonka jälkeen Ms. Evans jää teelle ja viipyy hyvin pitkälle yöhön. Eläintentäyttöhuoneesta kuuluu supatusta ja kellon vetämisen ääniä, mutta kun huone myöhemmin tutkitaan, ei äänten lähde paljastu.
 
 
Fanny sanoo, että hän tuntee Ms. Evansin yhteisen tuttavan kautta ja kuittaa kyselyt Ms. Evansin nuoresta ulkonäöstä sanomalla, että toiset säilyvät paremmin kuin toiset. Myöhemmin selviää, että Ms. Evans oli rakastunut kruununprinssin serkkuun Wurtenbergin herttuaan, mutta tämä päättikin kosia Fannya, joka kuitenkin kieltäytyi. Lily ei voi käsittää.
 
Tytöt käyvät Cecilian luona, jossa Gemma viettää joululomaa. Nämä tietävät, että tytöt ovat tavanneet Madame Salvinin ja kutsuvat tytöt illanistujaisiin huomenna, mutta pyytävät, että he kutsuisivat myös Michael Cracroft-Amcottsin sekä Lilyn veljen Ulysses Darlingin. Pyyntöön suostutaan.
 
Illalla huoneessaan Meg haastaa Clementinan lukemaan ajatuksiaan. Charlotte valittaa, että hänen kykynsä on ihan tyhmä, mutta sitten onnistuu katoamaan todellisesta huoneesta ja siirtymään varjohuoneeseen, jossa täytettyjen eläinten henget kurkistelevat ruumiistaan. Lily yrittää saada aikaan tuulenpuuskan, joka avaisi ikkunan ja onnistuu sotkemaan huoneen kaikkialle lentäneillä papereilla. Meg yrittää tuoda äitinsä Mariannen esille, ja onnistuu tuomaan kadulla seisovan alastoman hahmon. Claire kokeilee Lilyn nostamista, mutta epäonnistuu. Lily haastaa Clairen nostamaan ainoastaan hänen mekkonsa, minkä seurauksena kaikki näkevät Lilyn sääret.
 
Seuraavana päivänä tytöt lähtevät illalliskutsuille. Kartanon ulkopuolella hyppii kummitus Annie, joka sanoo Hamptonin olevan tanssiaisissa.
 
Kun tytöt menevät sisään, Charlottella ja Clairella alkaa poltella kädessä ja rinnassa samalla tavalla kuin silloin kun he viimeeksi näkivät Hamptonin.
 
Tanssiaisissa ovat paikalla rouva Minter, Michael Cracroft-Amcotts, Ulysses, Augustus sekä sir William Elliot. Tallimestari sir Edward saapuu. Hampton juttelee herra Nightwingin kanssa. Rouva Nightwing ottaa tytöt vastaan. Claire esittelee Gemman Ulyssukselle ja sanoo, että heitä yhdistää mannermainen filosofia. Seuraa vaivaannuttava keskustelu. Lily sanoo, että Ulysseksen on pyydettävä Gemmaa tanssimaan ja antaa Gemmalle vinkkejä miten käyttäytyä Ulysseksen kanssa.