Markiisi ja markiisitar Nightwingin juhlat ovat alkamassa.


Nightwingien kartano


Markiisi ja markiisitar Nightwing


Paikalle ovat saapuneet markiisi Alexander Thynn (Emi), Michael Cracroft-Amcotts (Olga), tallimestari sir Edward Stanley (Venla),
kontra-amiraali Hamptonin ottopoika Oliver Loveney (Juhana), Darlingin veljekset Ulysses (Mike) ja Augustus (Maria) sekä sir William Elliot (Maria). Miehet ovat tupakkahuoneessa ja puhuvat naisista.

  

Kohta saapuvatkin jo esitäytetyt tanssikortit. Mautonta! Nightwingien täytyy olla epätoivoisia. Miehet saavat nähdä kenen kanssaan he tulevat tanssimaan ensimmäisiä tansseja.

Ensimmäisen tanssin parit:
Augustus + Clementina
Thynn + Meg
Oliver + Charlotte
 

Charlotte tanssii Oliver Loveneyn kanssa, joka paljastaa, että hän ei jaa ottoisänsä näkemyksiä, ja jos Charlotte joskus tarvitsisi apua, tämä voisi kääntyä hänen puoleensa.

Clementina paljastaa vahingossa Augustukselle jo tanssineensa hänen kanssaan. Augustus on ihmeissään. Hän väittää muistavansa kaikki tanssikumppaninsa, ja sitä paitsi eihän Clementina ole edes debytoinut.

Cecilian vanhempi sisko, Catherine Nightwing, ei tanssinut. Hän kieltäytyi Sir Edwardin tanssikutsusta. Mikä skandaali!

 

Toisen tanssin parit:
Ulysses + Meg
Michael + Claire
Sir William + Lily

Lily leijailee Sir Williamin kanssa tanssimansa tanssin jälkeen muiden seuraan todella onnellisen näköisenä.

Claire on rikkonut tanssin aikana teekupin, koska hän oli niin hermostunut Michaelin kanssa tanssimisesta. Claire sanoi, että Michael oli mukava ja oikeastaan jopa hurmaava. Michael myös tietää huilusta.

Meg on sitä mieltä, että Ulysses pitää pelastaa itseltään. Paholainen viekoittelee häntä ja hän on taas löytänyt jonkun kerettiläisen filosofin, joka oppeja seurata.

Väliajalla Claire kuulee, kun herrat Hampton ja Nightwing keskustelevat jonkun asian ostamisesta ja myynnistä. Claire ymmärtää, että kontra-amiraali Hampton yrittää ostaa jotain herra Nightwingilta, mutta herra Nightwing kieltäytyy sanoen, että ne ovat heille liian rakkaita.

Catherine Nightwing lähestyy Clairea ja kysyy, missä sävellajissa tämä haluaisi hänen soittavan. Catherinea on pyydetty säestämään Clairea kun tämä laulaa. Hänhän on kuulun Madame Salvinin opissa, ja tämän takia hänen on tarkoitus esittää laulelma. Claire on paniikissa ja yrittää taivutella rouva Nightwingin perumaan esityksen vetoamalla siihen, ettei hän ole vielä valmis esiintymään julkisesti. Rouva Nighwing rauhoittelee Clairea, että vaikka Catherine harjoitteli Nightingale-kappaletta, jonka Clairen ilmoitettiin esittävän, he voivat yhdessä etsiä jonkun toisen kappaleen esitettäväksi. Lopulta Claire ja Catherine löytävät Mozartin aarian, jonka he päättävät esittää. On ilmiselvää, että kyseessä oli Cecilian yritys nöyryyttää Clairea!
 

Kolmannen tanssin parit:
Tallimestari + Clementina
Sir William + Charlotte
Oliver + Claire

Charlotte tanssii Sir Williamin kanssa, joka on oma röyhkeä itsenä. Sir Willian sanoo, että hänellä on mielessä kirja,  joka olisi juuri sopiva Charlottelle. Hän myös kiusaa Charlottea pyytämällä, että Charlotte olisi armollinen kun kirjoittaisi hänestä päiväkirjaansa.

Clementina tanssii Edward Stanleyn kanssa ja on otettu, että tallimestari muisti, miten näki Clementinan ensimmäisen kerran.

Kolmannen tanssin jälkeen on Clairen ja Catherinen aika esittää laulunsa. Se menee aika hyvin, vaikka Catherine hermostuksissaan edistää. Laulu menee hyvin ja lopuksi he niiaavat.

 

Neljäs tanssi on huippumuodikas polkka:

Ulysses + Charlotte
Tallimestari + Claire
Augustus + Lily


 

Tanssin jälkeen Lilya ei näy missään. Osoittautuu, että hän keskustelee Augustuksen kanssa ja Augustus sanoo, että Lilyn on palattava takaisin kouluun. Augustuksen taskusta putoaa kirje, jonka Lily napaa ja ehtii silmäilemään hetken aikaa ennen kuin Augustus nappaa sen takaisin itselleen ja varoittaa Lilya pysymään poissa siitä osoitteesta, joka näkyy kirjeessä. 

 

Tallimestari pyytää Clementinaa ratsastustunnille, jolle Claire kutsuu myös muita, koska tallimestari ja Clementina ilmiselvästi tarvitsevat esiliinaa. Clementina on raivoissaan, mutta leppyy, kun Claire ja Meg sanovat tallimestarin katsovan häntä koko ajan.

 

Miesporukassa puhutaan tanssipareista ja Augustus paljastaa, että tyttöjen on palattava välittömästi kouluun. Tallimestari sanoo, ettei koulussakaan ole aina turvallista, ja että koulun metsässä tyttöjen kimppuun on hyökännyt joku peto, joka ei ollut luonnossa elävä eläin. Tallimestari myös paljastaa, että hän on kutsunut Clementinan ja muut tytöt ratsastustunnille, mikä herättää muissa närää ja Augustuksessa ja Ulysseksessa paheksuntaa. Seuraa naljailua oppilas-opettaja-suhteesta.

 

Tytöt tapaavat rouva Minterin virvoitteluhuoneessa.

Minter kehuu Clairen esitystä ja kyselee, kenen kanssa neidit ovat tanssineet. Keskustelun lomassa rouva Minter osoittaa tauluja ja sanoo niitä kauhean rumiksi. Hullun Richard Dadd -paran maalaamat taulut ovat tosiaan hyvin erikoisia. Meg kyselee rouva Minteriltä tallimestarista.

   

 

Viides tanssi on alkamassa. Michael tanssii taas Clairen kanssa.

Yhtäkkiä valot sammuvat.

Oliver käyttää pimeyttä hyväkseen ja suutelee Clairen kättä. Claire säpsähtää ja Michael yrittää rauhoitella häntä.

Sir William pyytää Charlottea tanssimaan, mutta kun valot sammuvat, hän palauttaa Charlotten paikalleen ja sujauttaa hänelle paketin, joka on ilmiselvästi kirja.

Alexander lohduttaa Megia ja sanoo, että kaikki on hyvin. Kun valot syttyvät, yksi maalaus on varastettu.

Alexander kysyy Megilta lupaa kirjoittaa. Meg myöntyy.

Oliver kysyy Charlottelta lupaa kirjoittaa hänelle. Charlotte sanoo, että se olisi mukavaa.

Tytöt lähtevät pois Darlingien veljesten kanssa samoilla vaunuilla.

Kun Lily jää pois, hän varastaa kirjeen Augustuksen taskusta.

 

Kotona, Fanny Darlingin luona, Charlotte avaa Sir Williamin lahjan, josta paljastuu aateliskalenteri, jossa on omistuskirjoitus Nuoremmalle kreivittärelle. Kreivitär on alleviivattu. Charlotte on raivoissaan ja työntää kalenterin hyllyyn nurkkaan.

Lily alkaa lukea Augustukselta varastamaansa kirjettä ja parahtaa yhtäkkiä, että "sehän on kutsu opiumluolaan"! Tytöt kokoontuvat Lilyn ympärille ja kauhistelevat, että kirje on tosiaan ranskaksi kirjoitettu kutsu opiumiluolaan. Kun muut kyselevät, että ei kai Lily oikeasti ikinä menisi sinne, Lily sanoo, ettei tietenkään.