40 hengen mustalaisleiri St Catherine'sin koulun lähimetsikössä.
Henkilöt: Diamanda, Mihai, Malina, Silvanus.


Leirillä on syöty ja juhlitaan, paitsi Silvanus, joka on Toispuoleisessa tekemässä suojapiiriä omasta ja uhrieläimen verestä. Joka ilta verta tarvitaan kummaltakin enemmän ja enemmän ja se imee Silvanuksen voimia. Joka ilta piirin ulkopuolella on enemmän ja enemmän pimeän olentoja. Hän tietää, että näin ei voi jatkua enää kovin monta päivää.

Malina saapuu leiriin juosten ja kolisuttaa paistinpannua kutsuakseen kaikki koolle.
"Prinsessa antoi merkin! Ikkunassa on rasti! Saamme vihdoin puhua hänelle!"
Riidellään siitä miten mennään leiriin. Malina on viestinviejiän sukua ja tehtävä oikeuttaa hänet menemään Charlotten luo. Mihai lähtee suojaamaan, Silvanus lähinnä antamaan Malinan mahdollisille flirttikavereille köniin. Diamanda ei jäisi pois mistään hinnasta, hänestä tulee Prinsessan uskottu apuri. Malinan on suostuteltava Prinsessa mukaansa mustalaisleiriin, sillä portit on saatava kiinni. Malinalle on toimitettu myös kirje Charlotten äidiltä. Kirje luetaan ja Luminitsan luopioimaisuutta halveksitaan.

 

Joitain tunteja aikaisemmin, Saint Catherine of Alexandria College.

Kaikki oppilaat ovat saapuneet koululle. On aika valmistautua illalliselle. Claire, Charlotte, Meg, Clementina ja Lily huomaavat olevansa puolijulkkiksia. Heitä vilkuillaan ja heihin suhtaudutaan jonkinlaisella ihailulla. Uutiset Lontoon meiningeistä ovat levinneet, kaikki tuntuvat tietävän, että tytöt liikkuvat seurapiireissä. Eikä kukaan heistä ole vielä edes debytoinut!

Claire on kotiutettu sairastuvalta ja kuuntelee innoissaan muiden lähipäivien kiihkeästä kirjeenvaihdosta.

"Minä panen isän ostamaan sen lehden ja lakkauttamaan sen!!" kuuluu huuto Cecilian huoneesta.  Charlotte yrittää kurkkia varjomaailman kautta mistä on kyse, muttei pääse sinne.


Ruokasalissa on vanhat opettajat koolla, paitsi käsityön opettajan tilalla istuu Fanny-täti epätyypillisen tummassa ja konservatiivisessa asussa. Pöydissä kuiskutellaan.
”Onko hän sukua Octavius Darlingille?”
”On, hänen sisarensa.”
“Pöyristyttävää, minun vanhempani valittavat varmasti.”Neiti Spence pitää lukukauden avauspuheen. Sen väleissä keskustellaan rakkaudesta, debytoinnista ja sairastamisesta. Neiti Spence kertoo, että huhtikuussa alkaa koekausi. Aiheina sonetti, taulun maalaaminen ja debytantit suunnittelevat illalliskutsut. Viereisen pöydän Emma on kalmankalpea ja kertoo, että päivälliskoe on tiukka ja virheitä ei sallita. Georgina kuulustelee Emmaa.
”Emma, mitä kastiketta tarjotaan sammen kanssa?”
”Piparjuurikastiketta!”
”Paitsi jos?”
”Paitsi jos ensimmäinen tai toinen alkuruoka on ollut lohta, jolloin piparjuurikastiketta tarjotaan sen kanssa."
”Entä mitä kastiketta sammen kanssa siinä tapauksessa tarjotaan?”
”Ee…ööö… Timjamikastiketta?”
”Tillikastiketta. Emma, sinä häpäiset itsesi ja aviomiehesi ensimmäisillä kutsuillasi. Cité Chatter kirjoittaa seurapiiripalstallaan, että 'Salaisen lähteemme mukaan Rouva Emma Nönnönnöön tillikastike herätti läsnäolijoissa mitä syvintä tyrmistystä…'”Tytöt saavat Cecilia-skandaalin lehden ja päättävät paneutua siihen ruuan jälkeen.

Ruokalajit vaihtuvat, Neiti Spence puhuu taas. Uusi sääntö: kappeliin mennään minimissään 10 hengen ryhmissä. Ensimmäinen jumalanpalvelus on myös muistojumalanpalvelus kuolleen palvelustytön takia. Opetuslistat löytyvät aulan seinältä, ranskan tukiopetuksessa on useampi, samoin tanssissa. Yksin Clementina saa kuvistukaria, eli salaisia miekkailutunteja. Miten tyttö kestää tämän häpeälliseltä vaikuttavan asian?

Clairen, Charlotten ja Megin sängyille on asetettu William Bantingin laihdutusopas Letter On Corpulence.

Selataan Cité Chatterin Society-palstaa.

"Hra ja rva Richmond Hayesin kutsuilla joulukuun 26ntena nähtiin talon tytär sekä eräs nuorimies johon tässä viitattakoon nimikirjaimilla HS tanssivan useita tansseja peräjälkeen. Niin mieltyneeltä pari näytti toisiinsa, että uskomme kihlauksen olevan hyvin lähellä, vaikkei sitä lehden painoon mennessä vielä oltu julkistettu."

"Jaarli William Crownbergin kutsuilla katse ei voinut olla kiinnittymättä hänen vanhimpaan tyttäreensä nti Matildaan, jonka ihastuttavan laventelinsinisen brokadipuvun arvaamme olevan erikoisesti hänelle teetetyn Pariisissa hra Jean-Luc Ramburen räätälinliikkeessä.

"Kreivitär Margaret De vito De Cassilia, joka vasta tunnettiin nti Barretina ja jonka elämän hämmästyttävästä käänteestä kerroimme useilla sivuillamme  yksityiskohtaisesti viime viikolla, on poistunut Lontoosta. Saamiemme tietojen mukaan hän jatkaa opintojaan Saint Catherine of Alexandria Collegessa. Varmasti kaikki toivovat hänelle rauhallista aikaa toipua yhtäkkisestä elämän mullistuksesta."

"Lontoon silmäätekevät ovat huolestuneina seuranneet vierestä, kuinka rva Amanda Allicester - joka kerran tunnettiin erehtymättömästä maustaan ja erinomaisesta arvostelukyvystään - mutta joka, vaikkakin pitää yllä suruaikaa miehensä Edmund Allicesterin kuoleman johdosta jo kolmatta vuotta eikä siten pidä taloudessaan yllä seuraelämää, vaikuttaa vajonneen valitettavaan niukkuuteen. On esitetty kysymys, jättikö hra Allicester lainkaan perintöä, ja mikäli näin on tai ei, mitä omaisuudelle on sittemmin tapahtunut. Rva Allicesterin arvellaan yrittävän tyttärensä Diana Amalien naittamista mitä pikimmin, vaikka 16-vuotias neito on vasta hyvin nuori ja on sitä paitsi nähty esiintyvän julkisesti ilman hattua."

"Olemme saaneet lukuisista lähteistä kuulla, että hra Albert Nordstompe on tekevä uudelleenastumisen seurapiireihin Victoria Palace Theaterin sesonginavajaistanssiaisissa 11ntenä tammikuuta. Vaikka vähimmäinen sovelias suruaika hänen morsiamensa nuorempi kreivitär Albrightin valitettavasta poismenosta on täyttynyt, ovat jotkut sitä mieltä, että uudelleenastumisen viivyttäminen vielä toisella kuukaudella olisi ollut hyvien tapojen mukaista."

"Markiisi Nightwingin kaupunkiasunnossa jouluviikolla järjestetyssä illanvietossa aiheutti puheita vanhemman tyttären Catherine Elizabethin kieltäytyminen tanssiinkutsuista. Nti Nightwing aloittaa jo kolmannen kautensa seurapiireissä ilman julkistettua kosijaa, mikä onkin epäilemättä syy, joka sai markiisin ja markiisittaren järjestämään illanvieton. On yleisesti ihmetelty, miksei vanhin nti Nightwing ole jo naimisissa, sillä markiiseilla on vielä kaksi nuorempaa tytärtä naitettavana. Oli merkillepantavaa, että nti Nightwing tanssimisen sijaan viihtyi koko illan pianon ääressä muille musisoiden. Hän muun muassa duetoi yhdessä Intiassa palvelevan Hra Morgan Wynnin vanhimman tyttären Claire Wynnin kanssa, jonka aiheutti vieraissa varauksetonta ihailua."

"Vaikka eräät Lontoon säätyläisistä ääneen kritikoivat nti Emily Winterbottomin Madridista viime toukokuussa tilaamaa kesäpukimistoa, on jokaisen hänen esiintymisensä joulunajan tanssiaisissa todistanut varmasti pannut merkille, että hänen talvisesongin pukunsa ovat olleet hyvällä maulla valittuja. Olemme kuulleet huhun, että hänen ystävättärekseen tiedetty, erinomaisesta maustaan tunnettu nuorempi kreivitär Felicity Rees-Toome on lainannut hänelle henkilökohtaista vaatturiaan, mikä on tietenkin vähintä mitä ystävätär voi toisen eteen tehdä pelastaakseen tämän uusilta puheilta."

"Tietoomme on saatettu, että Lontoossa parhaillaan oleskeleva oopperadiiva Madame Adelina Salvini on kutsuttu antamaan yksityiskonsertti Buckinghamin palatsiin. Olemme varmoja, ettei kutsujana ole ainakaan Kuningatar, vaan veikkaamme salaisina pitämiimme lähteisiin vedoten kutsujan olevan Madamen ihailijana tunnetun prinssi Alfredin."

"Tänä lauantaina kukaan ei voisi toivoa parempaa kuin saada kutsu herttuaspari van Dijkensin tanssiaisiin heidän vastavalmistuneeseen uuteen kaupunkitaloonsa Westminsterissä. Kutsuja kunnioittavat läsnäolollaan muiden muassa Baijerin ruhtinas Reginald sekä markiisitar Starnberg, entinen neiti Penelope Heyes, jonka seurapiireissä esiintyminen aiheuttanee pienen skandaalin, sillä hänen tuore aviomiehensä August Starnberg on vasta joulunalusviikolla lähtenyt palvelemaan Kuningatarta Brittiläiseen Togomaahan."

Tajutaan, ettei Cecilia pääse koskaan naimisiin, ainakaan ennen kuin isosisko on saanut kosinnan.  Ja sen saaminen taas on vaikeaa, kun tyttö ei suostu edes tanssimaan kenenkään kanssa. Ihan oikein sille kavalalle tyypille!Lilyn tyynyllä on orientaalinen taitoskirje, origami! Claire osaa avata sen tuhoamatta sisältöä, joka paljastuu salakieliseksi viestiksi! Pystyisikö eläimellisissä tuskissa kituva mies taiteilemaan tuollaisen viestin?
Sisältö dekoodataan:

Kunnianarvoisa Neiti Darling,
Prinssi Alfred seurueineen pyytää että te ja ystävänne kunnioitatte läsnäolollanne erittäin salaista ja erikoisia illalliskutsuja. Teidät noudetaan koulun kappelista tammikuun kahdeksantenatoista klo 10 illalla. Pukeutukaa lämpimästi.
Kunnioittavin terveisin,
Sir William Elliott
Ovelle koputetaan. Palvelijatar tuo postia Clairelle ja Lilylle. Lily saa epäilyttävän, pakanallisen kirjeen Thanatokselta, joka vaatii tyttöä valitsemaan moraalin ja rakkauden välillä. Kuolleen supikoiran silmämunista pursuvat madot kuvottavat muita, mutta vetoavat Lilyn dramatiikannälkäiseen sydämeen. Claire saa huonoja uutisia kotoa. Koko perhe onmuuttamassa takaisin Englantiin, Nottinghamshireen. Isä on sairastunut, Clairen sisko Agatha ei voi aloittaa St Catherinesissä. Tyttö pidättelee itkua eikä kerro kaikkea. Lopulta käy ilmi, että perhe on perikadossa. Vararikko on sotkenut kaiken, ja Clairen tulisi löytää kosija mitä pikimmin. Äiti kyselee kirjeessään, kuka on se jalomielinen hyväntekijä joka maksaa Clairen lukukausimaksut.

Hyväntekijän identiteetti on selvitettävä. Päätetään kysyä asiaa Neiti Spenceltä, joka kertoo että raha tulee anonyymiltä lahjoittajalta. Samalla Claire kuulee, että soittokokeessa ei saa soittaa huilua. Charlotte lupaa esitellä Clairen veljelleen.

Lily vastaa salaa ja kiihkeästi Thanatokselleen. Postimerkki sanoo "rakastan sinua", itse vastaus on sekava. Kysymys oli "valitsetko rakkauden vai moraalin?" Vastauksen kiihkeysaste viittaisi ensimmäiseen. Meg varoittaa Lilyä Thanatoksen turmelevasta vaikutuksesta. Muut eivät voi uskoa, että Lilyä voisi viekoitella moisella tekstillä, mutta väärässä ovat.

Charlotten äiti on kirjoittanut tyttärelleen. Mustalaiskuningatarasiaa ei mainita, sen sijaan äiti ohjeistaa tyttärensä hankkimaan hyvän pukuompelijan.


Myöhäinen ilta, mustalaisjoukko koulun metsän laidalla.

Malina menee koululle palvelijan oven kautta. Muut jäävät metsän rajalle odottelemaan. Silvanus, Diamanda ja Mihai uhittelevat toisilleen. Silvanus vie Mihain henkimaailmaan, mutta tajuaa menneensä liian pitkälle ja pyytää anteeksi. Samaan aikaan Malina vie tekosyynä hiiliä Charlotten huoneeseen. Sisään päästyään hän heittäytyy Charlotten jalkoihin ja rukoilee Prinsessaa lähtemään mukaansa. Charlotte suostuu lopulta ja ystävät vaativat päästä mukaan suojelemaan. Odotellaan pari tuntia, että meininki koululla hiljenee. 

Kun aika on kypsä, Meg naukkailee laudanumia ja tekee neidot näkymättömiksi. Malina alkaa katsella näitä nuoria tyttöjä uusin silmin. Tai alkaisi, jos näkisi heidät. Hiippaillaan ulos palvelijan ovesta ja metsän laidalla tavataan Diamanda, Mihail ja Sylvania. Prinsessoita ei näy ja Malinaa sätitään, kunnes Meg saa neidot näkyviksi. Myös Jelena on saattamassa. Matka leiriin jatkuu.Tuhkapiiriä ei saa sekoittaa. Se suojaa leiriä. Malina nostaa hameensa polviin ja loikkaa piirin yli esimerkiksi neidoille. He eivät missään tapauksessa voi nostaa hamettaan tuolla tavalla. Malina keksii: miehet, nostakaa tytöt rajan yli!  Näin tehdään. Tytöt ovat kosketuksesta niin järkyttyneitä, etteivät edes tajua protestoida.

Leirissä Charlotte menee yksin Krizmarican vaunuun, kuten hänelle on ohjeistettu. Charlotte on vaunussa kaksi tuntia, muut eivät saa seurata.Silvanus näyttää järkyttyneille tytöille puukkotemppuja ja iskee silmää. Clementina vie hetkellisestä hämmennyksestään toivuttuaan silkkihuiveja ja karkkia tuliaisiksi heimon vanhimmalle naiselle ja kiittää mustalaisia vieraanvaraisuudesta.  Pidetään vastapuhe - kaikki Charlotten ystävät ovat tervetulleita leiriin. Malina kertoo heimon miehille sankaritarinaansa. Tanssi ja soitto alkaa. Clementina, Lily ja Meg katselevat. Claire lähtee mukaan tanssimaan ja lopulta muut seuraavat kuin unessa. Silvanus viihdyttää ja tanssittaa tyttöjä varsin mielellään, mikä saa Malinan raivon partaalle. Malina hyökkää Silvanuksen kimppuun takaapäin. Mies menettää tasapainonsa, seuraa litsareita, huutoa ja puremista. Ja sovinto. Kuten aina. Tanssi jatkuu. Diamanda ja Mihai eivät osallistu ilonpitoon, vaan vartioivat Prinsessan asuntovaunua.

Vaunussa Charlotte kohtaa kauniin keski-ikäisen naisen, kuolleen Krizmarican, joka katselee siskontyttöään ihaillen:
"Sinusta on kasvanut kaunis." "Onko sinulla sormus? Kohtaat tänä iltana kaksi henkilöä. Toinen edustaa elämää, toinen kuolemaa. Ole heille kohtelias ja tervehdi heitä. Siirry järjen maailmasta uskon maailmaan. Rituaali tehdään kahdesti vuodessa. Se ei ole vaikeaa. Sinulle näytetään portin paikka."Charlotte huomaa puhuvansa mustalaiskieltä.
"Osaat sitä tällä puolella." "Sinua auttavat portin sulkemisessa ne kaksi henkilöä, jotka tapaat tänään. He tarvitsevat lahjat. Toiselle jokin pieni ja kuollut, toiselle elävä. Kun lähdet sulkemaan porttia, ota mukaasi kuollut. Lahjoita se Siida-tytölle. Ja elävä ihminen, lahjoita hänet Eukko Kuolemalle. "
"Hinta on kova.", sanoo Charlotte järkyttyneenä. 
"Ei ole. Yksi kaikkien puolesta, se on pieni hinta." "Oletko valmis tapaamaan heidät?"

Sanojen lausumisen jälkeen Charlotten edessä seisoo kaksi henkilöä. Vanha eukko, jonka toinen silmä on valkoinen, ja rähjäinen tyttö.
"Missä meidän lahjamme ovat?", he vaativat. "Saatte ne pian.", lupaa Krizmarica.Krizmarica kysyy Charlottelta, onko tämä jo tavannut kumppaniaan. Charlotte ei ymmärrä mistä on kyse.
"Olen onnellinen että valitsit oikein. Sinä kuulut tänne. Me emme tapaa enää. Sinut esitellään sulhasellesi. Muutat tähän samaan vaunuun. Tapaat pian loput kansastasi. Hallitset heitä, he eivät pärjää ilman sinua. Minä olin lapseton, ei ole muita. Hoidat portit kahdesti vuodessa. Se mitä Luminitsa teki oli jotain, mitä ei saa tapahtua. Hän rikkoi kaikkea vastaan ja itsekkyydellään melkein tuhosi sukunsa, maansa. Hän uhrasi kaiken oman oikkunsa eteen. Rakastan häntä aina, onhan hän sisareni, mutta se mitä hän teki oli mahdotonta."
"Eikö minulla ole vaihtoehtoa?"
Charlotte itkee, Krizmarica halaa, kuin viimeksi äiti vuosia sitten. Krizmarica rakastaa ja tahtoo hyvää.
"Minä siirryn porttien kautta kuolleiden maahan. Olen siellä. Hyvästi. Mene rauhassa lapseni, ja tule onnelliseksi."

Charlotte tulee vaunusta ulos: "Minun on pakko päästä kouluun." Hän ei kykene kertomaan tapahtuneesta edes huolestuneille ystävilleen. Kaikki on muuttunut kauheaksi. Tämä ei voi olla totta. Kuitenkin, Krizmarica sanoi: "Mitä ikinä teetkään, portit on hoidettava kahdesti vuodessa."