”Vangit ei olleet siellä, missä tiedustelu sanoi niiden olevan. Siellä oli väijytys! Ne saivat Hexin. Teidän on autettava.”
Lady Octavia ei ole menettänyt rohkeuttaan, mutta huolissaan hän selvästi on. Tytöt ottavat tutkiakseen alakerran, Lady Octavia itse juoksee yläkertaan.

 

Tytöt kuulevat huutoa huoneesta käytävän varrelta. He avaavat oven ja näkevät Commanderin taistelevan veitsin miehen kanssa, jota Commander kutsuu solvaustensa keskellä nimellä Cutter. Kirjasto on lähes palasina, kun Commander viimein saa miehen maahan. Hän kehottaa tyttöjä siirtymään eteenpäin, hän hoitaisi kyllä Cutterin yksin.

 

Ruokasalissa istuu oudonnäköinen mies. Hän kirjoittaa kirjettä, eikä pidä kiirettä, vaikka tytöt astuvat sisään. Hän taittelee kirjeen povitaskuunsa ennen kuin katsahtaa ovelle. Osa tytöistä tajuaa heti, mitä mies yrittää: hän on jonkinlainen telepaatti ja yrittää selvästi vaikuttaa tyttöjen ajatuksiin! Charlotte ja Claire empivät, Clementina on varma, että kyseessä on väärinkäsitys, mutta Lily on jo miehen kimpussa, ja pian tämän otteessa ja alla. Meg yrittää puolustaa ystäväänsä.
Mies istuttaa neitojen päähän mitä kummallisimpia ajatuksia.Seis! Kuinka et tajunnut tätä aikaisemmin? Mies on uskomaton, hurmaava, täydellinen. Tuijotat häntä epäuskoisena. Et ole koskaan tuntenut mitään tällaista. Et edes tiennyt, mitä rakkaus on, ennen kuin katsoit häntä silmiin. Tässä on tuleva miehesi ja lastesi isä. Olet valmis karkaamaan hänen kanssaan milloin ja minne hyvänsä.  Kukaan ei vahingoita tätä miestä. Hän on sinun.

Olet valmiina hyökkäämään miehen kimppuun ja puolustamaan itseäsi ja ystäviäsi viimeiseen hengenvetoon. Juuri kun olet hyökkäämässä, ajatus valtaa mielesi. Mitä äiti sanoisi, jos näkisi sinut nyt? Tiedät, ettei hän pitäisi tästä. Olet liian kokematon, liian suuressa vaarassa. Millaista surua tuotatkaan perheellesi, jos sinun käy huonosti. Olisi parempi vain häipyä. Te teitte sen, mikä sovittiin, eikö niin? Ei teiltä voi vaatia näin paljoa. Lähdette nyt ja palaatte sitten, kun olette täysinoppineita.

Hetkinen, hidastetaanpa vähän. Mitä me oikein olemme tekemässä tuolle miehelle? Tämä ei käy päinsä. Ei hän ole paha, pikemminkin harhaanjohdettu. Vähän niin kuin Nimrod. Voimme osoittaa hänen erehtyneen kohtelemalla häntä ystävällisesti ja sivistyneesti. Varmasti hän suostuu yhteistyöhön kun selitämme, että hän on erehtynyt. Sitä paitsi hän on todella komea. Kukaan noin komea ei voi olla täysin sydämetön.

Charlotte hyökkää Megin kimppuun, Claire poistuu huoneesta. Meg haavoittuu miehen tikarista. Lopulta mies saadaan taltutettua Commanderin avustuksella.

Clementinan tarkoitus on kuulustella miestä, jota Commander kutsuu nimellä Blackbird. Clementina tunkeutuu miehen päähän, mutta jää jumiin tajuttomuuden rajamailla huojuvan miehen mieleen. Hän saa selville paljon -miehen oikea nimi on Jeremiah Wang, vankeja pidetään piilotetun oven takana, vain Cornelius Morgan saa oven auki. Veljeskuntaa johtaa Britanniassa kontra-amiraali Hampton, mutta jossain aavikolla, luostarissa, on kaikkein korkein johtaja. Valitettavasti myös mies saa luettua Clementinan mieltä. Hän selvittää, mitä tytöt osaavat ja missä he asuvat.Cornelius Morgan raahataan avaamaan ovi. Lady Octavia astuu sisään, mutta valahtaa saman tien veltoksi. Commander perääntyy kalpeana.
”Tiedustelu ei maininnut, että Inkvisiittori on täällä.”Tytöt juoksevat hakemaan zeppeliinistä Neitokunnan iskuryhmän viimeisen jäsenen. Tempestiä on kehotettu kohtelemaan varovasti, kuin viritettyä pommia. Tytöt saattelevat nuoren naisen varovasti pihan poikki ja huoneeseen, jossa Inkvisiittori istuu. Ikkunasta iskee salama suoraan Inkvisiittoriin.Commander juoksee vapauttamaan Hexin, tytöt löytävät ja vapauttavat vangit. Kaikki juoksevat zeppeliiniin.

   

Tempest jää taistelemaan Inkvisiittorin kanssa.

Ilmasta käsin tytöt näkevät, kuinka kartanon sisällä riehuu jokin tornadon ja räjähdyksen risteytys. Rakennuksesta ei jää jäljelle paljoakaan.
Commander vastaa tyttöjen kyselyihin, että kyllä, tiedustelussa oli selvästi tapahtunut virhe. Tehtävä kuitenkin suoritettiin eikä naistappioita tullut. Megin haava sidotaan. Vangit, joista oltiin luomassa hirviöiden seuraavaa erää, pelastettiin. Commander sanoo olevansa tytöistä erittäin ylpeä. Tytöt eivät ole varmoja, mitä ajatella.

Koulussa neiti Doyle sitoo Megin haavan. Hän ilmoittaa Neitokunnan olevan itselleen velkaa kaksi palvelusta: toisen Megin lääkitsemisestä ja toisen siitä hyvästä, että hän joutuu kuuntelemaan neitojen valitusta.
 


Seuraavana aamuna aamiaisella nti Spence käyttää harvinaisen puheenvuoron.
”Meidän koulumme oppilaat eivät normaalisti ota kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Sellainen ei sovi hienoille neideille. Nyt on kuitenkin tapahtumassa jotain, joka koskettaa meitä kaikkia niin syvästi, ettemme voi pysyä hiljaa. Liitymme niihin kymmeniin nuorten naisten oppilaitoksiin, jotka ovat jo lähettäneet väkevän viestinsä parlamentille.”
Nti Doyle näyttää tuskastuneelta.
”Lontooseen aiotaan rakentaa raitiotie! Sen on tarkoitus kulkea köyhälistön alueelta aina Oxford Streetille saakka! Suora linja roistoille ja hampuuseille Lontoon keskustaan! Yksikään nuori neito ei ole turvassa! Hankkeen takana on kiero amerikkalainen, baptisti George Francis Train. Hyvät neidit, me estämme sen hankkeen.”Neidit määrätään maalaamaan kylttejä. Heidän viestinsä kuuluvat seuraavasti:
Raitiotie = rappio (Lily)
Jumala meitä varjelkoon (Meg)
Ei raitiotielle (Charlotte)
Puistot kuuluvat kunnon kansalaisille (Claire)
Höyryjuna oli jo liikaa - EI raitiotielle (Clementina)

Kun tytöt asettuvat kuvaan luokan kanssa, Meg päättää huvitella Cecilian kyltin kanssa. Cecilia on kirjoittanut kylttiinsä ”Kaikki hienot nuoret naiset vastustavat raitiotietä”, mutta valokuvaajan ja nti Spencen silmissä kyltissä lukee lisäksi ”PAITSI MINÄ”. Hämmentynyt Cecilia saa tiukan puhuttelun ja joutuu maalaamaan uuden kyltin.
 


Mustalaisleirissä Mihai, Diamanda, Malina ja Silvanus ovat tulleet siihen tulokseen, että Mihain pitäisi kosia ennen kuin Charlotte suorittaa tehtävänsä.
On vaara, että porttien sulkeminen on niin traumaattista, ettei tämä sen jälkeen suostu Mihaille vaimoksi. Malina selittää, miten kosintamenot ulkomaailmassa toimivat ja miten niitä voisi soveltaa.  Lapsia pitäisi saada vilkkaan, ja Malinan mukaan kukaan lady ei ryhdy lapsentekoon jollei ole naimisissa. Mihai ilmoittaa kyllä tietävänsä, miten naisia vietellään.

Kehitetään suunnitelma. Diamanda ja Malina lähtevät toteuttamaan sen ensimmäistä osaa: lisättyään unilääkettä huonetoverien iltateehen he hiipivät palvelijoiksi naamioituneina Charlotten huoneeseen ennustamaan tälle. Kortit kertovat, että Charlotte kohtaisi tulevan miehensä jo huomispäivänä! Tämän tunnistaisi siitä, että häneltä ”puuttuu puolikas”, mitä se tarkoittaakaan.

Mihai ja Silvanus ovat sopineet suunnitelman kakkosvaiheesta keskenään, koska naiset eivät ymmärrä, että kidnappaus on paras ratkaisu. Silvanus väijyy tyttöjä kappelipolun varrella ja kaappaa Charlotten Hämärän puolelle. Charlotten rimpuilemisesta huolimatta skotlantilaiseksi naamioitunut Silvanus saa vietyä hänet lähelle luolia. Juuri kun julkea skotti-Silvanus on ryhtymässä johonkin täydellisen epäsopivaan, Mihai saapuu paikalle ja sankarillisesti ajaa hyökkääjän tiehensä. Pelastettuaan neidon hän saattaa tämän takaisin tovereidensa luo. Charlotte huomaa medaljongin puolikkaan Mihain kaulassa, ja että samanlainen puolikas on ilmestynyt hänen viittansa taskuun.