Prinssi Alfred (pelaajanaan Jaakko) ja Sir William keskustelevat siitä, mitä tulevissa salaisissa juhlallisuuksissa tapahtuu. Sir Williamin ehdotuksesta päädytään keskitason nöyryytykseen, koska mukana on niin paljon nuoria ja kokemattomia osallistujia. Prinssi vaatii, ettei kukaan saa istua.

prinssi_alfred-normal.jpgsirwilliam-normal.jpg

Sir William hyväksyttää prinssillä ruokalistan sekä vieraslistan, jolle kuuluvat muun muassa
Hra Rufus McLennan
Hra Augustus Darling
Neidit Anne ja Amelia Talbot, joiden äiti on prinsessa Alexandran hovineiti.
Lady Evelyn Seymore
Neiti Virginia Gladstone

cutter-normal.jpgaugustus_darling-normal.jpg

talvi-normal.jpg Talbottin sisarukset

metsaruhtinatar-normal.jpgLady Evelyn Seymore

russia-normal.jpgNeiti Virginia Gladstone


Herrat tarkastelevat prostituutioluetteloa, prinssi valitsee mieleisensä. Keskustellaan alkoholi- ja huumetarjonnasta sekä ohjelmasta.

 

Koululla keskustellaan ystävänpäivästä. Korttien lähettämisestä ei synny kollektiivista näkemystä, vaan jokainen tehtailee omansa.

Claire kirjoittaa kortit Cecilialle, Felicitylle, Cracroft-Amcotts-sisaruksille, Hamptonille, neiti Doylelle ja musiikinopettaja herra Barrowsille.

Michael_CracroftAmcotts-normal.jpgemily_CracroftAmcotts-normal.jpg


Clementina muistaa Ulyssesta, tallimestari Sir Edward Stanleyta, Lady Octaviaa ja musiikinopettajaa.

tallimestari-normal.jpgulysses-normal.jpglady_octavia-normal.jpg


Megin kortit saavat kasvatti-isä herra Barret, Cecilia, Hampton ja musiikinopettaja. Korttien tyylilaji on moralisoiva.

amiraali_hampton-normal.jpg

Charlotte laatii kortit veljelleen ja Cecilialle.

Lilyn lista on pitkä. Sille pääsevät Meg, Celmentina, tallimestari, Sir William, Horatio, Augustus, Cecilia, Felicity, Michael Cracroft-Amcotts, Hampton ja Ulysses.
 

horatio-normal.jpg

Samaana aikaan mustalaisleirissä havahdutaan siihen, että lähimetsässä kehitellään bileitä. Malina ja Diamanda yrittävät saada bileistä tarkempia tietoja viekoittelemalla, mutta huonoin tuloksin. Paikalle päätetään palata kostamaan myöhemmin illalla, koska tällaisia törkeyksiä ei katsella.

mustalaistytto3-normal.jpgmalina-normal.jpg


Laudanumaddiktio herättää koululla jälleen keskustelua. Meg on toipumassa uskonnollisin voimin.

Lily yrittää kautta rantain viestiä muille, että juhlissa saattaa tapahtua jotain siivotonta, ja silloin täytyy vain olla kuin tilanteessa ei olisi mitään epänormaalia. Telepaattinen viestintä toimii vielä toistaiseksi huonosti.

Juhliin livahdetaan yöllä jo totuttuun tapaan. Prinssin palvelija on kappelin luona odottamassa, ja hänen seurassaan siirrytään vaunuihin ja edelleen juhlapaikalle.

metsajuhla-normal.jpgmetsajuhla2-normal.jpgmetsajuhla3-normal.jpg

Prinssin sotilaat ympäröivät juhla-alueen. Yllättäen paikalla on tuttuja tyyppejä, muun muassa Hamptonin kartanolla nähty Cutter, alias Rufus McLennan, prinssin diileri. Suurin osa vieraista on vasta tulossa.

Vieraat ja prostituoidut saapuvat. Kaikkien osapuolten tyrmistykseksi paikalla on myös Lilyn veli Augustus.

Prinssin saavuttua luvassa on seuraleikkejä, joista yhdessä annetaan liikanimiä. Lily nimetään Varkaaksi, Charlotte Kreivittäreksi (Sir Williamin vaatimuksesta). Learned Pig -nimisessä leikissä prinssi on sika, joka vastaa kysymyksiin läsnä olevista.

Sir William läksyttää prinssiä siitä, että jotkut neideistä eivät ole sellaisia tyttöjä, jotka voi vain häpäistä niin kuin jotkut toiset. Jos prinssi haluaa lämmikkeen, ottakoon vaikkapa Lady Evelynin, jonka kanssa ollaankin jo tuttuja, tai Virginia Gladstonen, joka selvästi on epätoivoinen pääsemään prinssin suosioon. Talbottin sisarukset ovat turhan kikattelevaisia, mutta ehkä he sängyssä hiljenisivät.

Suoraan Pariisin estradeilta saapunut petomaani esiintyy.

petomaani-normal.jpg


Charlotte onnistuu flirttaamaan prinssin kanssa loistavalla menestyksellä esittämällä taikatempun, jossa katoa timantin kanssa Varjomaailmaan.

Keskiyön jälkeen mustalaiset ovat lähestymässä juhlia aikeenaan takavarikoida joitain arvoesineitä, kun tien pielestä paljastuu lähestyvä poliisijoukko. Yksi juhlien vieraista, prinssin rakastajatar Lady Evelyn Seymore, onkin petturi ja prinsessa Alexandran vakooja.

Prinssi, Sir William ja poliisipäällikkö vääntävät aiheesta ketä pidätetään.

poliisimestari-normal.jpg

Tytöt pakenevat kukin tavallaan. Charlotte katoaa toiselle puolelle. Lily piiloutuu pöydän alle ja aiheuttaa sadekuuron. Claire, Clementina ja Meg pakenevat metsään.

Tilanne poliisin kanssa päättyy, ja tytöt saapuvat esiin piiloistaan. Kotiinpaluun jälkeen Lily kirjoittaa Sir Williamille pitkän tunnustuskirjeen.