Ei edelleenkään aamiaista. Angelica on kiitollinen saatuaan kuulla yön tapahtumista. Clementina on aavistuksen ystävällisempi Angelicalle. Kolme päivää Clairen konserttiin.

nunna2-normal.jpg

Charlotte on skarpannut rehtorin puhuttelun jälkeen, mutta Meg on ommellut taskun (!) alushameeseensa.

Lady Octavia kehottaa tyttöjä olemaan erityisen huolellisia ja huoliteltuja tänään. Kesken tunneille valmistumisen neideille tuodaan kullekin laatikko, jossa on hieno arsenikkisaippua, vyö (rasvaa polttava elektropaattivyö Clairelle, Megille ja Charlottelle, voimistava vyö Lilylle ja Clementinalle) ja Lilyn laatikossa on edellämainittujen lisäksi kaksi askia astmaa ehkäiseviä savukkeita.

arsenikkisaippua-normal.jpgs%C3%A4hk%C3%B6korsetti-normal.jpgtupakka2-normal.jpgtupakka-normal.jpg

Clementina saa kirjeen, jossa ei ole postimerkkiä. Kirje on tallimestarilta, joka tiedustelee, saako saattaa neidit Lontooseen yhdessä Lady Octavian kanssa.
lady_octavia-normal.jpgtallimestari-normal.jpg

Charlotte käy tiedustelemassa rouva Minterin kantaa tallimestarin ehdotukseen.
ranskanope-normal.jpg
Rva Minter kysyy sitä, mitä kukaan neideistä ei ole huomannut edes ajatella: missä ovat kutsut Lontooseen? Tosiaan - mitään kutsuja ei ole tullut. Joku lienee järjestänyt neitien osallistumisen nuoren hovin kutsuille. Itse prinssi Alfred? Mutta itse ehdotus (joka siis on tullut Lady Octavialta, EI tallimestarilta) on varsin sovelias. Debytanttituntiin valmistaudutaan tämän jälkeen aivan uudella innolla.

prinssi_alfred-normal.jpg

Meg ja Clementina keskustelevat Patrickin pelastamisesta/kaappaamisesta. Koska muut neidit eivät tiedä tapauksen synkkiä taustoja, saa sisarusten pohdinta osakseen lähinnä ihmettelyä, kunnes Meg paljastaa, että Patrick on suuressa vaarassa kotonaan. Meg on varsin alakuloinen ja surullinen, kun siirrytään tunnille.

Debytanttitunti pidetäänkin luokan sijaan salissa, missä on Lady Octavian lisäksi myös tallimestari, sillä tälle tunnille saadaan avustajia poikakoulusta. Neidit ovat asianmukaisesti siistejä ja skarppeja, mutta pukeutumiskurista repsahtaneet luokkatoverit sukivat toisiaan kiireenvilkkaa. Meg kokoaa itseään ja Lily ja Claire arvailevat Charloten veljen saapuvan ehkä myös. Musiikinopettaja Barrows saapuu ja asettuu pianon ääreen.

Nuorten herrasmiesten joukossa on todellakin John Hamilton Lawrence, mutta myös Michael Cracroft-Amcotts.

john_hamilton_lawrence-normal.jpg


Michael_CracroftAmcotts-normal.jpg

Meg kuiskaa Charlotelle uskovansa Johnin olevan aivan yhtä hyvä ihminen kuin Charlottekin. Lady Octavia ja tallimestari näyttävät malliksi, miten esittely tapahtuu. Nyt täytyisi siis osata niiata kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Lady Octavia määrää parit, ensimmäisenä esittelyn tekevät Charlotte ja hänen veljensä. Veli kommentoi kuiskaillen Charloten painoa tämän vastaillessa takaisin sisarellisen terävästi. Kaikki menee erittäin hyvin.

Myöskään Meg ja hra Stapleton eivät horjahtele vuorollaan.

fitzwilliam_stapleton-normal.jpg

 

Lily ja hra Mortimer Wollstonecraft  suoriutuvat loistavasti. Clementina ja Thomas Wollstonecraft  ovat seuraavina vuorossa.
mortimer_wollstonecraft-normal.jpgthomas_wollstonecraft-normal.jpg
Clementina kieltää pariaan koskemasta itseensä. Harmillisesti niiauksesta nouseminen ei onnistu ilman parin apua, mutta Clementina nousee, ehkä hieman mutkan kautta, mutta kuitenkin täysin omin avuin ja ylpeästi. Claire saa parikseen hra Cracroft-Amcottsin ja suoriutuu niiauksesta ongelmitta. Kun Cecilian vuoro tulee, Claire käyttää voimiaan ja horjuttaa Cecilian niiausta niin, että tämä joutuu ottamaan näkyvästi paristaan tukea. Mutta Gemma epäonnistuu suorituksessaan täysin - hänen niiatessaan kuuluu häpeällinen repeävän kankaan ääni ja hän kaatuu maahan. Gemma viedäänkin tämän jälkeen sairastupaan toipumaan.

Esittelyharjoitusten vuoroja odoteltaessa on aikaa jutustella parin kanssa. John kyselee sisareltaan, kumpi on kivempi, Lily vai Claire, ja Charlotte pysyttelee neutraalin lojaalina ystävilleen. Käy myös ilmi, että Wollstonecraft 2 on menossa imperiumin sotavoimien kamelijoukkoihin (ja kertoo asiasta muutenkin paljon), Wollstonecrat 1 puolestaan juttelee mukavia debytoinnista. Hra Stapleton osoittautuu saksan ja latinan ystäväksi, joka on matkalla koulunsa jälkeen Nepaliin kenttäkappalaiseksi. Michael ja Claire ovat hiljaa. Esittelyn jälkeen tanssitaan ja pareja vaihdetaan. John on joviaali ja sulava seuramies, Wollstonecrat 1 pyytää lupaa saada kirjoittaa Lilylle. Michael Cracroft-Amcotts päätyy tanssittamaan Megiä, ja tunnelma on jokseenkin vaivautunut, kunnes hän toteaa hiljaa Megille: "Tämä taisi olla kaikille parasta." "Niin taisi," Meg vastaa ja tunnelma helpottuu.

Kaikki hauska loppuu aikanaan, ja neidit palaavat huoneisiinsa. Ikkunan ulkopuolelta kuuluu vaimeaa keskustelua ja jotain liikettä erottuu, mikä vetää neidit seuraamaan salaa Johnin ja Michaelin sananvaihtoa. Kaikkea ei kuulla, mutta voidaan havaita, että John on jokseenkin puolustuskannalla ja Michael syyttävä ja jopa tönii Johnia. "Saat pitää" ja "en mä voinut tietää", John sanoo Michaelille, joka tuntuu leppyvän sanoista. Tehdään päätelmiä, jotka saavat Clairen kalpenemaan.

Lounaalla Clementina ei syö, edelleenkään. Äkkiä Meg kutsutaan rehtorin kansliaan ja sitten Lily, ja lopulta kaikki tytöt yksitellen. Kansliassa käy ilmi, että Clementinan laudanuminkäyttö on herättänyt huomiota. Clementina on luvannut viedä kuusi pulloa hoitajalta tohtorille, mutta ne eivät ole koskaan saapuneet. Tytöt pysyttelevät mahdollisimman solidaarisina, mutta Clairen virhepäätelmien ja varomattomien sanojen ansiosta rehtori saa riittävästi todisteita epäilykselleen, että Clementinalla on ongelma, joka tulee hoitaa. Clementina viedään sairaalasiipeen ja tytöt paimennetaan huoneisiinsa, mistä he löytävät murtuneen Charloten, jolle on ilmoitettu, että hänet erotetaan koulusta. Lady Octavia saapuu, tiedustelee tapahtunutta ja käy ilmi, että asiantilaan tulee puuttua. Jotta Charlotte voisi jatkaa koulussa, nti Spencen pää täytyisi saada käännettyä, mutta Clementina on viety sairaalasiipeen. Meg, Lily ja Lady Octavia lähtevät tutkimaan ja selvittämään.

Sillä välin Clementinaa valmistetaan vieroitushoitoa varten. Hoidon idea on antaa shokkihoitoa, kunnes Clementina tunnustaa varastaneensa ja olleensa riippuvainen. Clementina upotetaan kylmään kylpyyn. Kolmikko saapuu hoitohuoneeseen rauhoittelemaan Clementinaa. Lily antaa Clementinan lukea ajatuksensa ja suostuttelee tämän auttamaan Charlottea.

bath1-normal.jpgbath2-normal.jpgvalineisto-normal.jpg

Tohtori George P. Landow on sidotuttamassa Clementinaa sänkyyn. Käyttämällä voimiaan Clementina saa tohtorin ymmärtämään, ettei se ole tarpeen.

tohtori_landow-normal.jpg

Tarkoitus on aloittaa sähköhoidot mitä pikimmin.

s%C3%A4hk%C3%B6-normal.jpgs%C3%A4hk%C3%B66-normal.jpgs%C3%A4hk%C3%B63-normal.jpgs%C3%A4hk%C3%B64-normal.jpgs%C3%A4hk%C3%B65-normal.jpgs%C3%A4hk%C3%B67-normal.jpgs%C3%A4hk%C3%B68-normal.jpg

Konsultoiva tohtori, paikalle erikseen tilattu asiantuntija osoittautuu tri Lindsayksi, jonka neidit ovat tavanneet jo aikaisemmin.

lindsay-normal.jpg

Tri Lindsey haluaa tietää, mitä Clementinalle ollaan tekemässä. Lady Octavia on tällä välin käynyt hakemassa nti Spencen paikalle, jotta Clementina voisi vaikuttaa sekä nti Spencen että sairaanhoitajattaren ajatuksiin siten, että nti Spence peruu erottamisen ja hoitaja tunnustaa hukanneensa laudanumin. Clementina tekee suostuu suunnitelmaan ja yrittää vaikuttaa nti Spencen ja hoitajattaren mieliin. Tulosta ei vielä tiedetä.