Swarming: naisten välinen romanttinen ystävyyssuhde.

Vaatturimestari Listerin juhlat.

annelister-normal.jpg


Clementina luulee juhlia normaaleiksi juhliksi, Lilyn vaisto taas lupaa jotain tavallisesta poikkeavaa. Meg on uupunut ja väsyneen välinpitämätön, Claire utelias. Charlotte potee heikotusta ja jää suureksi harmikseen lepäämään.

listerin_koti-normal.jpg


Vaatturimestarin talo on kaunis kaupunkilaiskoti. Sisällä on hämärää ja seinien taulut jokseenkin sapfisia. Paikalla on 30 naista - missä miehet ovat? Näidenhän piti olla juhlat. Neitejä katsotaan uteliaasti, joku tervehtii vaatturimestari Listeriä poskisuudelmalla. Vieraiden ikäjakauma on neitojen pohjaiästä aina seitsemäänkymmeneen. Osa naisista pelaa korttia − bridgeä, mutta myös pokeria! Osa vieraista on myös pukeutunut miehiksi, ja nämä sekaseurueet viettävät aikaa keskenään. Palvelija tuo pyynnöstä samppanjaa ja kohotetaan vaatturimestarin malja.

lesbot_chat-normal.jpglesbot_mary-normal.jpg


Chad ja Ben esitellään neideille. He tiedustelevat neitien nimiä - täytyy siis keksiä juhliin sopivat lempinimet. Meg on Clover, Claire Robin. Clementina valitsee nimekseen Jamesin ja Lily Saintin.

Ben, vanhempi rouva, esittelee neideille tyttärensä, egyptologi Magin ja hänen vaimonsa Ethelin, sekä Nellyn ja tämän kumppanin Nettien. Clementina kyselee, miten egyptologiksi tullaan ja Mag kertoo.

lesbot_maggie-normal.jpglesbot_faithfull-normal.jpg

Mag kertoo työskentelevänsä erään intendentti Woolleyn johdolla.

woolley1-normal.jpg

Ben ja Chad nauravat Megin/Cloverin kertomalle taskujutulle, minkä Clementina/James kokee sopimattomaksi ja pyrkii vaihtamaan aiheen egyptologiaan. Käy muun muassa ilmi, että Mag on mestariampuja ja kertoo seikkailuistaan. Kun Clementina paheksuu ja kummastelee, Megiä käsketään puhumaan järkeä vaimolleen − siis Clementinalle. Käy ilmi, että Chadin miehellä on kuparikaivos Walesissa. Jossain vaiheessa keskustelua Lilystä tulee Bob, tämän suureksi pahastukseksi.

Juhlissa on odottava tunnelma. Vieraat odottavat päätöstä Laboucheren pykäläksi kutsutusta lakiesityksestä, jonka mukaan aikaisemmin vain miehiä koskeneesta, miesten välisestä vakavasta siveettömyydestä voitaisiin tuomita myös naisia. Rangaistuksena on vankilaa tai peräti kuolemantuomio. Tänään majesteetti joko allekirjoittaa lain tai ei. Seurueen ystävät, rouvat Adelaide Brochter ja Emily Faithfull, ovat syytteessä. Heidän puolestaan jännitetään ja rukoillaan.

lesbot_nellie-normal.jpg

Clementina yrittää vaihtaa puheenaiheen johonkin sopivampaan, siinä onnistumatta. Meg haluaa tiedustella, miten lakiesitys suhteutuu Patrickin ja hänen kasvatti-isänsä kaltaisiin tapauksiin. Lentämistä käsitelleen esimerkin jälkeen alkaa Clementinan ja Megin välinen teologinen väittely. Sillä välin Lily tanssii vaatturimestari Listerin kanssa, mutta tanssi keskeytyy palvelijan tuomaan viestiin. Vakoojalta on tullut lappu. Vaatturimestari käskee lähettämään sanan apureilleen.

Toisaalla Claire ohikuuntelee asioita ja havaitsee Nettien eli Edin, jolta tiedustelee, millainen muoti-ilmiö on anneux de sein tai bosom ring. Paikalla on kuulemma Ranskasta saakka tuotu erityinen spesialisti, joka tarjoaa tai tekee tällaisia! Ed vie Clairen syrjäisempään huoneeseen ja ottaa paitansa pois havainnollistaakseen Clairelle asiaa − ja Claire saa varsin selkeän kuvan siitä, mistä on kyse. Kesken kaiken huoneeseen astuu Nettie, joka ei näytä turhan ilahtuneelta asetelmasta. Claire poistuu takavasemmalle ja jättää Edin ja Nettien selvittämään välejään.

bosomring-normal.jpg

Clementina ja Ben keskustelevat, ja Ben vakuuttaa Jamesille tuntevansa Raamattunsa varsin hyvin. Benin mukaan naiset pukeutuvat turvallisissa oloissa kuten haluavat, koska tällainen pukeutuminen tuntuu heistä oikealta. Keskustelu päättyy siihen, että neidit pääsevät kokeilemaan asiaa käytännössä ja saavat ylleen lainafrakit. Claire kertoo toisille havainnoistaan. Frakin päälle pukeminen vaatii ennennäkemättömän määrän vaatteettomuutta ja siitä seuraa hämmentävä määrä ruumillista vapautta: jalat, vyötärö, hartiat ja selkä tuntuvat aivan toisenlaisilta.

vintagelesbot-normal.jpg
Lily ja vaatturimestari Lister jäävät muista jälkeen. Lister kertoo Lilylle bosom ringistä ja Lily viedään salonkiin, missä lävistäjä, mme Beaumont odottaa. Lister esittelee Lilylle omat lävistyksensä ja mme Beaumont kysyy, ottaako Lily samanlaiset. Lily valitsee korut ja istuutuu alas. Valmistelujen jälkeen Lilyn rinta puudutetaan jäähdyttämällä ja nti Lister viimeistelee valmistelut harhauttamalla Lilyä suutelemalla tätä − ja sen jälkeen sattuu. Lilyn rinta sidotaan ja hänelle annetaan hoito-ohjeet, mutta Lily vaatii myös toista lävistystä.

Sillä välin Meg on alkanut epäillä, että jonnekin kadonnut Lily on taas tekemässä jotain vaarallista ja/tai perin sopimatonta. Hän johdattaa muut perässään salongin ovelle ja astuu sisään juuri, kun Lilyn toinenkin rinta on koristeltu. Seuraa paheksuntaa puolin ja toisin, ja Claire paimentaa muut ulos salongista ja lähtee itse etsimään sikaria. Meg ja Clementina puhuvat halki näkemäänsä ja toteavat Lilyn toimineen suorastaan moraalittomasti, vaarantaen kunniansa. He päättävät pelastaa Lilyn sielun − tai ainakin Clementina haluaa, sillä oikeasti Meg nauttii olostaan juhlissa. Hän haluaa nähdä, osallistua ja puhua. Jos tällaiset juhlat ovat pahasta, niin sitten on varmaan parempi olla sielunvihollisen viemä!

Lily viedään salongista oleskeluhuoneeseen divaanille lepäämään ja vaatturimestari Lister huolehtii hänestä hyvin hellästi, suudellen ja hyväillen, eikä Lily estä yllättävintä ja arvattavinta tapahtumasta.

Toisaalla juhlat etenevät. Claire löytää sikarinsa ja paikan pianon takaa, ja soittaa kiitollisen yleisön ympäröivänä. Meg liittyy keskusteluun teeklippereistä ja niillä vedon lyömisestä. Clementina etsii Lilyä ja löytää Listerin, joka ei vaatimuksista huolimatta anna tavata Lilyä vielä. Äkkiä juhlat keskeytyvät, kun juhliin tulee muutama uusi vieras, joilla on mukanaan viesti: Not guilty! Muutama juhlijoiden ystävä on ollut syytteen alla Laboucheren pykälän vuoksi, mutta kuningatar on katsonut heidän olleen syyttömiä. Nyt juhlat alkavat toden teolla. Mutta hetkinen − yksi uusista tulijoista on rouva Minter!

ranskanope-normal.jpg


Clementina etsii Lilyä yläkerrasta häntä kuitenkaan löytämättä, ja alakertaan palatessaan löytää sieltä riehakkaat juhlat. Lily on livahtanut takaisin muiden joukkoon ja liittynyt tanssijoiden joukkoon. Saman on tehnyt Meg, joka saa tanssipariltaan Martinilta suudelman. Suudelma ei tunnu väärältä, vaan lämpimältä. Clementina pyytää Lilyltä luvan ja pöllii tämän senhetkiseltä tanssipariltaan. Tanssin pyörteissä Clementina paheksuu ja moralisoi Lilyn käytöstä: "Saatana puhuu kielesi kautta!". Meg kiittää tanssipariaan parhaista juhlista ja he lupaavat olla kirjeenvaihdossa. Otetaan valokuvia, rva Minter katoaa jonnekin. Neidot kotiutuvat joskus aamukahden aikaan. Meg rauhoittelee humalaista ja jännittävää Clairea, joka haluaa mandoliinin. Clementina käy ennen nukkumaanmenoa rukoilemassa kartanon kappelissa ja Lily pohtii Darlingin suvun kohtaloita tilatessaan kamferivettä hoito-ohjeiden mukaisesti.