Alussa palataan tanssiaispäivän aamuun. Juhliin laittautumisen ohessa keskustellaan Charlotten kanssa siitä, mitä edellisenä yönä tapahtui. Miehiksi pukeutuminen, uudet nimet ja rintakorut käydään kaikki läpi.

Gloria käy vittuilemassa, antaa amuletit jotka suojaavat kiroukselta joka aiotaan langettaa nuoren hovin ja heidän vieraidensa ylle. Mahdollisia uhkia on kaksi: Neitokunnan sisältä ponnistava marxilainen osasto sekä anarkistit, jotka ovat jo pommittaneet ainakin yhdet debytanttitanssiaiset.

gloria-normal.jpg

Kensingtonin palatsiin mennään puutarhan puolelta. Ulkona on rituaaleja pitäviä naisia,joita muut eivät näe, mutta heitä ei jäädä ihmettelemään. Sen sijaan siirrytään ylös juhlasalin parvekkeelle seuraamaan sisään saapuvia merkkihenkilöitä.

Illan kuluessa paikalle saapuvat mm.
Pääministeri William Gladstone, jota ihailijat kutsuvat kunnianimellä "The People's William" tai "Grand Old Man" tai "G.O.M.". Vastustajien mukaan lyhenne kuitenkin merkitsee pikemminkin "God's Only Mistake".

gladstone-normal.jpg
Canterburyn arkkipiispa Edward Benson ja vaimonsa Mary Benson, jota pääministeri kutsuu “Euroopan älykkäimmäksi naiseksi”. “As good as God, as clever as the Devil”. Mary Benson on sama henkilö kuin eilen tavattu Ben!

lesbot_mary-normal.jpg
Prinssi Albert sekä hänen salaisista juhlistaan tutut Talbottin sisarukset, petturi Lady Evelyn Seymore sekä Neiti Virginia Gladstone, pääministerin tytär.

talvi-normal.jpgmetsaruhtinatar-normal.jpg

russia-normal.jpg
Lisäksi osoitetaan kaksi kapteenia, Cutty Sarkin John "Jock" Willis ja Thermopylaen kapteeni George Thompson.

cuttysarkin_kapteeni-normal.jpg

capt_thompson-normal.jpg

Inhoten rouva Minter odoittaa myös Thermopylaen rahoittajan Henry Laboucheren, jonka nimeä kantavan aloitteen Hänen Majesteettinsa viisaasti eilispäivänä tyrmäsi.

Labouchere-normal.jpg

Claire haluaa valmistautua esitykseensä, joten kaikki suuntaavat takahuoneeseen rukoilemaan. Rukousten sisällössä esiintyy pientä knoppailua. Hermostuneet esiintyjät voivat rentoutua aaltokoneissa.

aaltokone2-normal.jpgaaltokone-normal.jpg


Myös Catherine Dip vaatii treenaamista, mutta lopulta päädytään siihen että Meg auttaa näkymättömänä. Bäkkärille valuu muitakin esiintyjiä, ja Claire ja muut siirtyvät varsinaisiin bileisiin.

Isäntäparin saapuminen tsekataan parvekkeelta. Cornwallin, Rothesayn ja Saksin herttua, Walesin, Saxe-Coburgin ja Gothan ruhtinas, Chesterin ja Dublinin jaarli, Ohdakeritarikunnan ja Sukkanauharitarikunnan ritari, kruununprinssi Edward sekä kruununprinsessa Alexandra Caroline Marie Charlotte Louise Julia von Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg lipuvat kumartavien juhlavieraiden ohi valtaistuimille. Kruununprinsessa Alexandralla on puvussaan perhosia, ja vaatturimestarin ansiosta kaikilla on sellaiset. Vakoilu on selvästi tuottanut tulosta.

edward-normal.jpgALexandra-normal.jpg

Heti kun mahdollista, jalkaudutaan parvekkeelta ihmisten keskuuteen. Meg pääsee arkkipiispattaren kanssa niinkin läheisiin väleihin, että arkkipiispatar räpäyttää hänelle silmiään hieman tavallista pidempään.

Catherine Nightwing liittyy seuraan avautuakseen haluttomuudestaan tanssia. Hän ottaa esille Augustus Darlingin ja Gemma LaCroixin tulossa olevat häät, ja Lily esittää tietävänsä niistä jo. Claire tulistuu Lilylle siitä, ettei tämä ikinä kerro mitään.

catherine_nightwing-normal.jpg

Charlotte päättää kostaa Lady Seymorelle tämän petturuuden. Hän siirtää haamuliikumisen avulla maljakon Seymoren laahukselle, ja aiheuttaa sen kastumisen.

Lily ja Clementina keskustelevat eilisen illan bileistä. Clementina miettii puheidensa ja tekojensa eroa. Lily esittää maailmanselityksenään sipuliteorian. 

Tulee tilaisuus tavata kapteeneja, mutta se skipataan koska Clairen esitys on alkamassa. 

Ensimmäisessä esityksessä Talbottin sisarukset nolataan Bluntien toimesta.

broderick_ja_baldwin-normal.jpg

Omalla vuorollaan Claire niiaa onnistuneesti Megin avulla. Clairen ja rouva Minterin esitys on menestys, ja saa seisovat aplodit. Ihailijat lähettävät tervehdyksiä, joita Clementina ottaa vastaan.

Myöhemmissä esityksissä on turkkilaisia muusikoita ja nainen, jonka vain isäntäpari ja heidän lähimmät ystävät tietävät hermafrodiitiksi.

Esitysten jälkeen hehkutusta bäkkärillä. Sir William vie Clairen tapaamaan isäntäparia.

sirwilliam-normal.jpg

Kruununprinsessa on Clairelle suopea. Clairen fanit tulvivat kaikkialta, ja tutut elvistelevät sillä, että tuntevat Clairen.

Keskustelu siirtyy salonkiin, jota kaunistaa kone joka lisää ilmaan tupakansavua.

tupakkakone-normal.jpg

Charlotte käy toisessa maailmassa, ja näkee että kruununprinssiparin istuimia siellä koristava sininen hohka on levinnyt koko tilaan.

Sir Edward sanoo esittelevänsä kaikki kapteeneille.

tallimestari-normal.jpg

Paikalla myös muita, mm. Henry Labouchere ja Sir William. Kapteeni Willis ja Labouchere kilpailevat siitä, kumman laiva on nopeampi. Tilanne eskaloituu vedonlyönniksi. Kapteeni Willis tunnistaa Lilyn ja ilmoittaa olevansa tämän isän suuri ihailija. Lily liikuttuu.

Sir William pyytää Chartlottea tanssimaan. Charlotte vetoaa siihen ettei häntä ole esitelty. Lily puhuu Sir Williamin kanssa lyhyesti kirjeestä, jonka lähetti.

Lily ja Meg lyövät Sir Williamin välityksellä vetoa kapteeni WIllisin laivan Cutty Sarkin puolesta. Veto kärjistyy lisää, ja Labouchere ehdottaa panoksiksi laivoja. Kapteeni Willis nokittaa ja kosii Lilyä: jos hän häviää, hän menettää laivansa. Jos voittaa, saa Lilyn käden. Lily vastaa, että asiasta pitää kysyä hänen isältään, mutta että hän on suopea kilpailijaa kohtaan.

Juhlista lähdetään vaunuilla takaisin Madam Salvinin luokse. Kaikki ahtautuvat samoihin vaunuihin ja päivittelevät Lilyn kosintaa. Lily paljastaa rakastavansa toista, Sir Williamia.