Aamiaisella Madame Salvinilla. Ylihuomenna lähtee Cutty Sark, tänään illalla oli tiedossa visiitti johonkin Lilyn paikkaan.
Hovimestari tuo ylös nimikortteja, mutta Salvini pysyy tiukkana: ”Ei, emme ota häntä vastaan!” ”Hän ei ota vastaan lahjojakaan” ”Hän on suojattini, hänen ihailijoillaan tulee olla jokin taso!”

prinsessa2-normal.jpg


Claire yrittää karata alas katsomaan, mitä siellä tapahtuu, muttei kehtaa. Meg saa kirjeen ja juoksee hänen puolestaan alakertaan ”lukemaan kirjettä… kirjastoon”.

Alakerrassa on  tosiaan lahjoja menossa palautettaviksi. Ja tuntematon nuori mies ilman vaunuja, lähes mierolainen Salvinin standardeilla.

Salvini valistaa Clairea: ”Teidän tulee olla arvonsa tunteva taiteilija. Te ette ota vastaan ketä tahansa. Te että hyväksy mitä lahjoja tahansa.”

Salvini lähettää palvelijat pois, ehkä ensimmäistä kertaa ikinä tyttöjen nähden. Sitten hän kertoo, että alakerran tyrmiin on tuotu neitokunnan jäsen, joka on tehnyt yhden rikoksista pahimmista – toiminut ilmiantajana. Ilmiantanut teidät, hänen takiaan Hampton ja tämän miehet ovat löytäneet teidät niin helposti. Salvini kertoo, että tytöillä on oikeus halutessaan kuulustella Arabellaa ja vaikuttaa tämän tuomioon.

steampunk8-normal.jpg


Arabella eli Spark osoittautuu Glorian siskoksi. Hän ei myös kadu tekosiaan pätkääkään. Spark on kypsynyt neitokunnan kökkimiseen ja selkärangattomuuteen. Siihen, että odotetaan näitä viittä vapahtajaa eikä tehdä mitään sillä välillä. Neitokunnan jäseniä on ehkä tuhat. Uusia tulee muutamia vuosittain, ja heitä kuolee ja lähtee jatkuvasti. Määrä vähenee, veljeskunta on niskan päällä. Mikä tässä kaikessa on pointti? Miksei taistella oikeasti? Miksei veljeskuntaa tapeta, vaikka voitaisiin? Hän on kyllä tappanut.
Arabellan logiikan mukaan jos viisi valittua yrittää tapattaa ilmiantamalla näiden olinpaikan, niin ei voi kuin voittaa – joko nämä kuolevat ja neitokunnan pitää tehdä jotain, tai sitten he selviävät ja saavat taisteluharjoitusta. Niin tai näin, jotain tapahtuu.

Muut näkevät Sparkin puhuvan järkeä tämän teosta huolimatta, Meg vaahtoaa eikä luota toiseen. Megiä kypsyttää, että tyttöjen pitäisi kehittää taitojaan, vaikka sitten joku haluaisi vain hyviin naimisiin. Se olisi itsepuolustusta ja Jumalalta tulleiden lahjojen arvostamista. Claire vastaa, että tärkeintä on perheen elättäminen, Charlotte ja Lily taas puhuvat naimisiinmenosta. Ja oikeastaan vielä enemmän debytointi – miten voisi debytoida? Entä maine? Entä jos tuleva sulho kysyisi missä on debytoinut? Entä jos ei tulisi sulhoja koska on St Cath drop out ilman ainoaa hyvää syytä – naimisiinmenoa. ”Neitokunta on voimakas. Hommauttakaa heillä itsellenne rikkaat puolisot. Jos mies on vanha, invalidisoitunut tai vaarallisilla matkoilla, niin vaivakin on teille tosi pieni”, Meg muistuttaa.
Keskustelu ei pääty taistelumyönteisesti ja Sparkia jollain tapaa sympataan. Myöhemmin Charlotte jopa livauttaa Sparkille ranskalaisen romaanin lukemiseksi.

Myöhemmin vaatturimestari saapuu ja suutelee Lilyä suulle kaikkien nähden.

annelister-normal.jpg

Tyttöä kuulustellaan – onko hän uusi bestiksesi? Miksi? Ettehän te edes melkein tunne, ja hän on niin vanhakin! Pussailisiko Salvini Clairea tuolla tavalla, ei ikinä! Mistä voi olla kyse? Lily vastailee päättömiä, kun ei tiedä itsekään.
Joka tapauksessa Lilylle on saapunut huoneeseensa kaunis puku mustin pitsikoristein, ja siihen alusmekko, jonka yläosa on poikkeuksellisen pehmeää kangasta lävistyksiä ajatellen. Miten huomaavaista.

Jutellaan tulevasta. Clover/Meg kertoo saaneensa kirjeen Martinilta.

Knightsbridge, May 22.

Dear Clover,

Three of our fellows have agreed to go to the Port of London together to see the clippers leave, and we shall be very glad if you will make a fourth. Do bring a mate if you please. Jervis drives.
Don't refuse, old fellow; we shall have a jolly day, and I shall enjoy it doubly if you go with us.

Yours truly,
Martin


Tyttö tuskin pysyy nahoissaan, onhan kirjeessä kutsuttu hänet ja mahdollinen seuralainen katsomaan clippereiden lähtöä, ja ottamaan seuralainen mukaan. Meg sanoo tietenkin olevansa Lilyn seurassa ja tukevansa ystäväänsä koko naimisiinmenojutussa, mutta että ehkä he voisivat vaikka tavata nuo heput? Edes käydä tervehtimässä? Kaikkein mukavimmalta tuntui, että häntä kutsuttiin kirjeessä veikkoseksi ja kunnon kuomaksi.

Lily kertoo jotain sekavaa, lähes päätöntä illan menosta, jonne vaatturimestari on hänet kutsunut. Paikan nimi on bordelli, ja siellä ollaan vähän kuin siellä bileissä, joissa oli pelkkiä naisia. Päätetään mennä, ja lähteä jos ei ole mukavaa.

Päivä kuluu Clairen osalta soittaessa. Meg etsii käsiinsä Neiti Evansin ja tuskailee tälle ystävättäriensä taisteluhaluttomuutta. Evans lupaa taas puhua tytöille. Lisäksi hän sanoo antavansa Megille harjoituksia, joita voi tehdä koulussa itsekseen. Hän myös ehdottaa, että Meg osallistuisi seuraavan päivän taisteluharjoituksiin.

evans-normal.jpg

Illalla lähdetään saattajattomassa vaunussa sinne bordelliin. Perillä Madame tarjoaa tytöille viiniä ja on ystävällinen ja avulias.

aikuinen_nainen-normal.jpg

Meg päättää näyttää Angelicalta saamaansa amulettia, ja Madame on selvästi vaikuttunut. Lupaa erikoishyvää palvelua ja sanoo, että teillä on todella hyvä ystävä. Meg kysyy, voisiko hätätilassa täältä saada apua jonkun piilottamiseen tai kuljettamiseen jonnekin, jos sellainen tilanne olisi. Madame kysyy mitä tytöt ovat tehneet ja vastaus on, ettei vielä mitään. Tarvittaessa apua kuitenkin saattaisi olla tarjolla. Meg on toiveikas ja päättää yrittää pysyä hyvissä väleissä tämän naisen kanssa.

Palataan illan teemaan. Kun käy ilmi, että kyseessä ovat ensikertalaiset, Madame kertoo tarkemmin millaisesta paikasta on kyse. Ensiluokkaisesta siis. Työntekijät ovat puhtaita, ammattitaitoisia ja kauniita. Tänään muut asiakkaat ovat merirosvoja Bloody Johnson miehistöineen. Mitä haluatte tehdä? Osallistua? Katsella? Katsella mitä tai ketä? Katalogi kiertää. Tytöt tuijottelevat kuvia punaisina kuin tomaatit, jotain epämääräistä soperrellen.

victorian-prostitute-normal.jpg
Lily selittää Madamen lähdettyä: ”Halusin vain nähdä sellaisen lävistyksen. En tiennyt että meidät tuotaisiin tänne. Antakaa anteeksi.” Lily ja Charlotte haluavat nähdä lävistyksen, Claire ja Charlotte vain katsoa kurkistusluukuista salaa, palvelu jota tarjotaan vain amulettivipeille.

prostitute7-normal.jpg
Lävistys on lävistys, kiinnostava ja sitä katsotaan läheltä. Lävistettävä on puhelias ja iloinen, paitsi kun sattuu. Lady Lister saapuu mukaan seuraamaan toimitusta, tai ehkä enemmän Lilyn reaktioita. Suudelmia vaihdetaan, mutta Lily haluaa silti mennä kurkkimaan luukuista, eikä jäädä Listerin kanssa kahden jälkeenpäin.

prostitute8-normal.jpg

Kurkistusluukuista näkyy uskomattomia. Ihmisiä ilman rihmankiertämää. Yhdessä huoneessa merirosvo kerskuu kahdelle työntekijälle, miten Cutty Sark ja Thermopylai eivät osaa odottaa väijytystä Dakarissa polttoainetta haettuaan. Menomatkalla tietysti, eivät merirosvot halua teetä, he vievät rahaa!

prostitutes2-normal.jpg

Suurin yllätys on viimeisen luukun takana. Salaperäinen, raakalaismainen kapteeni Johnson onkin nainen! Ja häntä viihdyttää kolme miestä. Mietityttävintä tässä kaikessa alastomuudessa ja järjettömyydessä on, että kaikilla vaikuttaa oikeastaan olevan hauskaa!

 merirosvotar-normal.jpg


Vaunut vievät tytöt kotiin. Ollaan järkyttyneitä ja noloina. Salvinilla Lily lähtee kiittämään Lady Listeriä, palatakseen huoneeseensa vasta aamulla.