Muiden vieraillessa bordellissa Clementina uneksii.

Taas se sama painajainen.
Näet edessäsi naisen. Hän ei puhu mitään, mutta tiedät, että hän kärsii suunnattomasti. Hän tuijottaa sinua, haluaa kertoa, mutta et pysty kysymään eikä hän pysty kertomaan.
Nainen viittaa eteenpäin. Haluaisit juosta pois, mutta jalkasi pakottavat sinua eteenpäin. Kävelet pitkin käytävää, jonka molemmilla puolilla on häkkejä, aivan kuin koiratarhassa.
Häkeissä kyhjöttää kummallisia olentoja - osa kauniita, mutta suurin osa hirvittävällä tavalla epämuodostuneita. Osa kyhjöttää häkin perällä, valuu verta tai nyyhkyttää ääneti. Jotkut katsovat sinua anoen. Toiset yrittävät jopa tarrata hameenhelmaasi. Sinua pelottaa, ahdistaa ja oksettaa. Sitten nainen katsoo sinua taas. Hän tarvitsee apua. He kaikki tarvitsevat, nuo jumalanhylkäämät muotopuolet.

Pukeutuessa muut yrittävät selittää, tai mahdollisesti kaikin tavoin vältellä selittämistä, sitä, mitä edellisenä iltana ja yönä tapahtui. Meg yrittää: ”Muistatteko, kun puhuimme Sakkeuksesta?”


Yön ja aamun aikana Madame Salvinin kartanolle on saapunut paljon vaunuja. Syy selviää aamiaisella, jonne on kokoontunut suuri määrä neitokuntalaisia. Nämä ovat saapuneet pari kertaa vuodessa järjestettäviin taisteluharjoituksiin. Nuoret neidit toivotetaan tervetulleiksi pöytään.

Faith, Hope ja Charity Brown

  chun-hei-normal.jpg Chun-hei Louise Bénédicte de BourbonMirror-normal.jpg Dama Camondo, "Mirror"Nightingale-normal.jpg Nightingale

Pipi-normal.jpg Adelheid van Hoensbroeck, "Pipi"vanderbilt-normal.jpg Amanda Rose Vanderbilt

etoile-normal.jpg Marie Louise de la Tour d' Auvergne, "Étoile"

yvonne%20tarnowska-normal.jpg Yvonne Tarnowska

fidelia%20monk-normal.jpg Fidelia Monk

Rufina-normal.jpg Kreivitär Rufina WakefieldMalvina%20von%20Brandt-normal.jpg Malvina von Brandt


Yhtäkkiä Lady Octavia romahtaa lautasensa päälle. Hän on tajuton, mutta hengittää kevyesti.
Katseet kääntyvät kohti nuorta, vaaleaa tyttöä. Tämä näyttää syylliseltä.
”Mistä mä olisin voinut tietää, että se aikoo ahmia KAIKEN?”
Belladonnaksi esittäytyvä tyttö selittää nolona, että myrkyn olisi pitänyt vaikuttaa vasta illan taisteluharjoituksessa ”jos Lady Octavia olisi syönyt sen määrän, jonka sivistynyt aatelisnainen aamiaisella yleensä syö”.
Käy ilmi, että Belladonna on harrastanut myrkkyjä jo pikkutytöstä. Normaalit myrkyt ovat hyvin hallussa, mutta ”tylsiä”.

Belladonna-normal.jpg Georgine von Saxe-Hildburghausen, "Belladonna"


Neitokuntalaiset lähtevät asehuoneeseen hakemaan varusteita taisteluharjoitusta varten. Tunnelma on korkealla, muistellaan aiempia harjoituksia ja tositilanteita, vetoja lyödään. Ilmeisesti niitä yritetään voittaa myös epärehellisin keinoin. Claire osuu paikalle Laurelie Batemanin ja Forget-me-notin keskustelun.
"Anna nyt edes pieni vihje, ole kiltti!"
”Vahvimmassa todennäköisyyslinjassa näkyy, että erään vedonlyöntisääntöjä rikkovan säämaagin sormi juuttuu hänen omaan sieraimeensa.”
”Mitä, eikä näy!”
”Kyllä näkyy.”

pahissisarukset3-normal.jpg  Forget-me-not-normal.jpg


Asehuone on kaiken tappavan aarreaitta. Seinillä roikkuu miekkoja, tikareita, piikejä, keihäitä, pistimiä, koukkuja, jousia, heittotähtiä, nuijia ja ruoskia, puhallusputkia sekä erilaisia itämaisia aseita. Huoneessa on runsas valikoima saappaita, säärisuojuksia, vartalosuojia ja taisteluhansikkaita sekä erikoisvalmisteisia korsetteja. Yksi seinä on täynnä lipastoja, joissa on jonkinlaisen monimutkaisen luokitusjärjestelmän mukaan järjesteltyjä kasveja, pulvereita ja jauheita. Vitriini on täynnä amuletteja.
Ihmeellisimpiä ovat hopealta näyttävästä aineesta valmistetut terät, joissa ei ole lainkaan kahvaa. Chun-hein mukaan ne leikkaavat läpi kaikista kolmesta maailmasta. Kolmesta?

Keskustellaan myös Brownin sisarusten kanssa. He pyörittävät kolmisin valtavaa maatilaa Irlannissa, mikä innostaa Megiä. Hän tarjoaa apuaan milloin sisarukset ikinä sitä tarvitsisivat. Kaikki eivät ole Megin ystävällisyydestä loputtoman tyytyväisiä.
"Did you just volunteer us as farm hands?!"

Claire valitsee metallivahvisteista köyttä ja tikarin. Clementina kiinnostuu miekoista ja tikareista, ja osoittaa olevansa nuoreksi naiseksi epätavallisen tietäväinen miekkojen nimistä ja käyttötarkoituksista. Lily ottaa pienen tikarin ja suojaavan amuletin. Meg nappaa unipulveria, amuletin, vaijeria, köyttä sekä nutturaan piilotettavan piikin. Charlotte paheksuu. Charlotte ja Clementina keskustelevat siitä, kuinka aikovat ehdottomasti käydä koulun loppuun. Lily esittää näkemyksen, jonka mukaan Neitokuntaa voi käyttää myös omiin tarkoitusperiinsä, ei ainoastaan palvella sitä. Kaikki kirjaavat aseet kuuliaisesti lainauskirjanpitoon.

Ennen taisteluharjoituksia on vielä tehtävää. Lily lähettää sähkeen kapteeni "Jock" Willisille sähkeen, jossa varoittaa tätä kapteeni Bloody Johnsonin aikeista hyökätä Cutty Sarkin ja Thermopylaen kimppuun, kun nämä lähtevät Dakarista.

cuttysarkin_kapteeni-normal.jpg

Tänään on määrä tavata myös Oliver Loveney, Hamptonin ottopoika, jonka kanssa suoritettaisiin vaihto. Clementinan sukulinnan velkakirjat vaihdettaisiin Glorian veitseen.

Gloria suostuu antamaan veitsen sillä ehdolla, että Clementinan perhe myy linnan ja tilukset, muuttaa ”säällisen kokoiseen” asuntoon ja lahjoittaa loput rahat köyhille. Clementina kävelee ulos.

gloria-normal.jpg

Konsultoidaan neiti Evansia. Hänen kanssaan laaditaan alustava suunnitelma, ja hän lähettää neitokuntalaisia seuraamaan neitoja siltä varalta, että Hampton yrittäisi jotain.

evans-normal.jpg

Oliver Loveney odottaa puistossa ja käyttäytyy kuin herrasmies. Kun neidot antavat ymmärtää, että Hampton kiristää heitä, Loveney näyttää tuskaiselta ja pahoittelee, että neiti Roehenstart on joutunut näin epämiellyttävään välikäteen kiistassa, joka on heidän isiensä välillä.

oliver_loveney2-normal.jpg

Loveney saadaan tulemaan Madame Salvinin kartanolle sillä verukkeella, että paperit tulee tarkistuttaa notaarilla. Kun hän saapuu, papereita tulevat syynäämään notaaria esittävä Professori sekä tämän apulaisena esiintyvä Serpent. Serpent saa selville, että paperit on käsitelty tuhoutumaan tarvittaessa. Tuolloin voimaan jäisivät ainoastaan Hamptonilla olevat viralliset kopiot. Loitsun purkamiseen menee tunteja.

professori-normal.jpg

serpent-normal.jpg Adarsha Aggrawal, "Serpent"

Syntyy suunnitelma: Belladonna nukuttaa Loveneyn. Samalla Malvina von Brandt, neiti Evans ja muutama muu neitokuntalainen lähtee Hamptonin talolle ja pysäyttää ajan siellä.
Nukkuva Loveney herättää ajatuksia. Suunnitelma, jonka mukaan Clementinan pitää saada mies rakastumaan itseensä, vaikuttaa kaikkien mielestä erinomaiselta.

Suunnitelma onnistuu, papereissa oleva loitsu saadaan purettua ja Clementina saa haltuunsa sukunsa linnan velkakirjat.

Illalla järjestetään vielä taisteluharjoitukset. Ottelijat jaetaan kahtia. Charlotte ja Clementina päätyvät toiseen joukkueeseen, Meg, Lily ja Claire toiseen. Kiivaan ottelun jälkeen viimeisenä pystyssä on, omaksi hämmästyksekseen, Lillian Darling.