Aamu taisteluharjoitusten jälkeen. Aamiaisella tunnelma on korkealla, neitokuntalaiset kertaavat eilisen ja aiempien harjoitusten tuloksia. Vedonlyöjät saavat kuulla tulokset: Lily voittaa kaksi palvelusta hävinneeltä joukkueelta, Claire ja Meg yhden kumpainenkin. Clementina taas jää yhden palveluksen velkaa. Charlotte ei lyönyt vetoa.

chun-hei-normal.jpgsteampunk8-normal.jpg

Chun-hei de Bourbon kertoo, että oikeudenkäynti Sparkia vastaan on alkamassa. Hän tiedustelee, mitä neidot vaativat rangaistukseksi. Päätetään, että Spark jää palveluksen velkaa, ja se voidaan mahdollisesti käyttää Patrickin pelastamiseen. Päätetään kysyä Neitokunnalta apua tai neuvoja siitä, mitä Patrickin pelastamisen suhteen pitäisi tehdä. Päätetään lähteä katsomaan laivojen lähtöä ja käyttäytyä kerrankin kuin normaalit ihmiset.

Saattajaksi saadaan Lilyn veli Augustus, joka vaatii saada tietää, miten pikkusisko on muka kihlautunut kapteeni Jock Willisin kanssa.

cuttysarkin_kapteeni-normal.jpg

Kun käy ilmi, ettei kihlaus ole lainkaan varma, Augustus siirtyy anomaan apua oman tulevan kihlauksensa suhteen. ”Lily, sinun on pakko pelastaa minut. Olen liian nuori ja komea.”

augustus_darling-normal.jpg

Satamaan on pystytetty markkinat, paljon erilaisia kojuja ja viihdykettä. Neitoja tuijotetaan ja heistä kuiskitaan, onhan paikalla useampi lehtien sivuilta tuttu henkilö. ”Voi miten kaunis!” ”Oletteko kuulleet…” ”En arvannut, että hän olisi noin lihava.” ”Voi, ihastuttava puku!”

satama-normal.jpg

”Herrat” tervehtivät Megiä ja muuta seuruetta. He ovat saapuneet automobiililla, joka herättää kovasti ihmetystä. Augustus kertoo mieluusti, kuinka tuntee auton valmistajan Bolléen perheen pojan. Hän ikävystyttää neitoja puhumalla La Mancellen ketjuvedosta ja ohjauspyörästä pystysuoran akselin päässä. Suuri boileri on viisaasti sijoitettu matkustamon taakse, sillä painekattila on hengenvaarallinen.

lesbot-normal.jpg

auto-normal.jpg


Augustus vaatii, että seurue suuntaa katsomaan ratsastuskilpailua. Sitä on seuraamassa suuri joukko nuoria miehiä, joita tuntuu kiinnostavan eritoten naisten sarjan viimeinen ratsastaja, Catherine ”Skittles” Walters. Tämä on sekä Englannin taitavimpia kouluratsastajia että Lontoon kuuluisimpia kurtisaaneja. Skittles on kuuluisa myös siitä, että hänellä on mahdollisesti Englannin tiukin ratsastuspuku. Kun Skittels ratsastaa esiin, huomataan, että se todella on skandalöösin tiukka. ”Do you think she’s naked underneath that dress?”

skittles-normal.jpg


Kilpailua seuraa myös Oliver Loveney. He vaihtavat Clementinan kanssa muutaman valitun lauseen.

oliver_loveney2-normal.jpg

Skittles ratsastaa voittoon, ja Augustus rientää auttamaan tätä palkintopokaalin kanssa. Käy ilmi, että Augustus ja Skittles tuntevat toisensa, ja nainen liittyy seurueeseen.

Seuraavaksi mennään ampumaan. Päävoitto on arvokas: oikea kookospähkinä. Se ei tietenkään ole ananas, mutta tulossa muotiin.
Joku nykii Clementinaa hameesta. Pieni tyttö sujauttaa hänen käteensä kirjeen, jonka päällä lukee ”Kreivitär Ruuhenstart”. Clementinaa inhottaa, ja Claire lukee kirjeen.

 

TEITIN KORKEUTENNE,
ANTEEKSI KUN MÄÄ TÄLLÄ TAVALLA TUNKEILEN, MUTTA MÄÄ EN OIKEIN ENÄÄ TIENNYT MITÄ MUUTAKAAN MÄÄ VOISIN TEHÄ.
MÄÄ OLEN SE HOITAJA KETÄ SAI POTKUT KUN OLI SE TAPAUS NIITTEN LÄÄKKEITTEN KANSSA.
KUN TE JA MINÄ MOLEMMAT TIIJÄMME, ETTÄ JOTAIN HÄMÄRÄÄ SIINÄ OLI.
NIIN NYT MULLA EI OIKEIN OLE MILLÄ MÄÄ NÄMÄ MUKULAT RUOKKISIN, KUN NIITÄ KUMMINKIN ON VIIS.
SILLÄ LÄHRIN KYSELEEN, ETTÄ VOISKO TEITI MITENKÄÄN MINUTA AUTTAA. ETTÄ OISKO TEITILLÄ TIETO, ETTÄ JOSSAIN TARVITTAIS HOITAJAA. TAI JOS EI OO, NIIN OLISKO TEITIN HYVÄSSÄ SYRÄMESSÄ SEMMOINEN MAHROLLISUUS, ETTÄ TEITI MEITÄ VÄHÄN RAHALLA AVUSTAIS?
ME VARROTAAN TÄÄLLÄ PORTIN PIÄLES JOS TEITIN KORKEUTENNE HALUAA NÄHDÄ NÄMÄ MUKULAT. MÄÄ OON NEITEISTÄ NIIN PALJON KERTONNU, NIIN NE HALUAIS KOVASTI TEITIÄ KATSOO. MUTTA MÄÄ YMMÄRRÄN JOS TEITIN EI SOVI SILLÄ TAVALLA TÄNNE TULLA.
MEIRÄT LÖYTÄÄ SITTEN KANSSA BETHNAL GREENISTÄ, MEITILLÄ ON HELLAHUONE SIINÄ SEPÄN PAJAN PÄÄLLÄ MIKÄ ON SHELDONIN JA MANSFORDIN KULMASSA.
ANTEEKS VIELÄ ETTÄ MÄÄ NÄIN TEITIÄ HÄIRITSIN.

TEITÄ KAUHEASTI KUNNIOITTAA LUCY WHITE

hoitsu-normal.jpg


Clementina pakottaa mielenhallinnan avulla satunnaisen ohikulkijan saattamaan itsensä rouva Whiten luo. Clementina esittelee miehen serkukseen, ja tämä luovuttaa rahansa rouva Whitelle. Rouva kiittelee kovasti, samoin tämän lapset. Rouva kieltää poikaansa koskemasta Clementinan mekkoon. Päätetään järjestää hoitajattarelle uusi työpaikka.

Väittelylavalla käydään kuhinaa. Nuori tutkija nimeltä Darwin on vastikään julkaissut teoksen, jossa väittää ihmisten olevan sukua apinoille - siis ihmisten olevan todellisuudessa jonkinlaisia petoja, ei Jumalan luomia vaan sattuman kautta syntyneitä. Charles Darwin ja Richard Owen väittelevät. Darwinia kannustamassa on kontra-amiraali Hampton sekä seuralainen, nuori nainen.

amiraali_hampton-normal.jpgbrunetti_epatarkka-normal.jpg


Meg huutaa Darwinille hävyttömyyksiä, ja Charlotte vetää hänet varjon puolelle. Samalla hän havaitsee, että Hamptonin seuralaisessa on jotain outoa. Varjon puolella näkyy, kuinka tämä on kahlittu Hamptoniin. Eikä hän muutenkaan näytä samalta.

hullutytto2-normal.jpg

Yhtäkkiä Lilyä kutsutaan. Isä Octavius Darling ei ole malttanut pysyä poissa laivojen lähdöstä. Jälleennäkeminen on riemukas. Lily muuttuu isin pieneksi tytöksi. Muut ymmärtävät, että jos heidät nähdään Octavius Darlingin seurassa, heidän maineensa kärsii pahasti. Octavius on kuitenkin mukava ja ystävällinen mies.

octavius_darling-normal.jpg

Octavius näkee tuttavansa, ja niin näkevät myös neidot. Megin entinen kihlattu herra Cracroft-Amcotts on saapunut paikalle lastensa Michaelin ja Emilyn kanssa. Tilanne on nuorelle sukupolvelle äärettömän kiusellinen. Augustus ja Skittles evakuoivat. Kun herrat alkavat naureskella siitä, kuka ehtii ensin naimisiin, toffeeomenat alkavat kiinnostaa nuorisoa.

CracroftAmcotts-normal.jpg

emily_CracroftAmcotts-normal.jpgMichael_CracroftAmcotts-normal.jpg

Michael on hermostunut ja esittää Clairelle vahingossa suoran kysymyksen: ”Miten vanhempasi voivat?”, mutta korjaa nopeasti itseään: ”Toivon, että vanhempanne voivat hyvin?”
Claire on vaikeana, mutta muut kannustavat häntä. Lopulta Emily huomaa veljensä kummallisen käytöksen ja ilmoittaa, että haluaa vielä kuumia kastanjoita.

Neidot siirtyvät katsomoon - kapteenin aitioon. Lilyä odottaa lahja, kaunis nenäliina, johon on kirjailtu ”Cutty Sark”. Kuulutuksissa kerrataan laivojen ominaisuuksia:  
”Huomatkaa ennätysmäisen kapea runko, jonka ansiosta Cutty Sarkin epäillään rikkovan kaikki nopeusennätykset. Mutta jos kapteeni Willisin keskittyminen herpaantuu sekunniksikaan, hörppää alus kyljellisen vettä.
Kolme mastoa, jossa kaikissa on täysitakila eli raaka- ja haruspurjeet. Huhujen mukaan Willis aikoo käyttää lisäksi kahvelipurjetta – siinä leikissä purjepinta-ala nousee laivan kokoon nähden niin valtavaksi, että huh! Kuinka paljon te luotatte Willsiin?
Yleisössä lienee ainakin yksi, jota tämä kiinnostaa. Huomaamme, että kunnia-aitiossa istuu jälleen näin monen vuoden jälkeen Darling, jonka on sinne kutsunut kapteeni Willis itse!”
Yli tuhat ihmistä kääntyy katsomaan Lilyä.

cutty-sark-normal.jpgThermopylae-normal.jpg


Herrat tulevat hakemaan seuruetta katsomaan nyrkkeilyä. Se on kummallista, teltassa nimittäin ottelevat naiset. Charlotte kieltäytyy uskomasta, että ottelijat voisivat olla säällisiä naisia. Meg muistuttaa, että edellisenä iltana on osallistuttu taisteluharjoitukseen. ”Se on tietenkin aivan eri asia.”

nyrkkeily2-normal.jpgnyrkkeily4-normal.jpg

Lilyn olkapäälle laskeutuu käsi. Se kuuluu Sir Williamille. Lily alkaa ujostella, kun Sir William kertoo mahdollisuudesta keskustella takahuoneessa. Hän poistuu sinne, ja Lily päättää mennä perässä.  

sirwilliam-normal.jpg
”Oletteko lukenut kirjeeni?”
Lily kieltää - se odottaa koulussa.
Sir William arvelee, että Lily tulee kovasti suuttumaan siitä. ”Lupaan, että se on röyhkeintä, mitä olette koskaan elämässänne lukenut.”
”Älkää luvatko liikoja.”
”Ette pety.”
Sir William kumartuu suudellakseen Lilyä.
”Tämä voi olla viimeinen kerta kun siedätte minua silmissänne.”

Palataan katsomoon. Meg yllyttää Clementinaa tunekutumaan Hamptonin seuralaisen mieleen. Se on kuin tervaa, ja Clementina on jäädä vangiksi. Hän huutaa kauhusta, mutta pelastautuu viime hetkellä. Neidot teeskentelevät, ettei mitään tapahtunut. Clementina saa hajusuolaa.

Huiskutetaan lähteville laivoille. Jokisuusta ensin pääsee ulos Cutty Sark.