mehmed.jpg

 

Olet ulkoisesti aikamies, mutta luonteeltasi ikuisesti pojankoltiainen. Edes urasi armeijassa tai lukemattomat näkemäsi kuolemat eivät ole masentaneet tai vakavoittaneet sinua.

On epäselvää, kenen idea oli tehdä sinusta Çavus (komentaja), ja vielä epäselvempää, oliko idea hyvä. Toisaalta olet huimapäinen riskinottaja, jolla on tapana hankkiutua vaikeuksiin. Toisaalta olet todella hyvä selviämään niistä vaikeuksista. Olet aina valmiina kepposiin. Mikään ei piristä päivää paremmin kuin pieni pila, paitsi suuri pila.

Olet joviaali, seurallinen, hurmaava ja seikkailunhaluinen.
Osaat kyllä totella käskyjä, mutta joskus äidyt luovaksi. Olet taitava sotilas mutta et häävi strategi.
Uskot ihmisistä hyvää. Ihmisillä tarkoitetaan turkkilaisia. Muut ovat barbaareja.
Suhtaudut barbaareihin vähän kuin rykmenttisi lemmikkimarakattiin. Huvittava pieni otus! Ja melko älykäs - viime viikolla se oppi varastamaan kersantin laukusta maapähkinöitä.

Sinulla on paljon ystäviä ja vähän vihamiehiä. Ihmiset kyllä ärsyyntyvät ja suuttuvat sinuun, mutta lepytät heidät nopeasti. Tunnet Ahmed Mustafan. Mikä oiva veikko! Olette pelastaneet toisenne pinteestä lukemattomia kertoja, ja rykmenteissä kerrotaan tarinoita seikkailuistanne niin taistelukentillä kuin buduaareissakin.
Olette joskus leikkimielisesti kilpailleet siitä, kummalla käy parempi flaksi. Olette suunnilleen tasoissa: sinä olet teistä kahdesta vilkkaampi ja sosiaalisempi, mutta Ahmedilla on komeammat viikset.

Miten harmillista, että Ahmed meni sillä tavalla suuttumaan miehelle, joka loukkasi hänen sisartaan. Oliko vanhan kuoman todella pakko teurastaa myös miehen koko suku? Et ole nähnyt ystävääsi vuoteen, sillä hän ei voi palata Ottomaanivaltakuntaan. Kaipaat ystävääsi.

Olet saanut valkoisten eunukkien johtajalta kapi aghalta käskyn käydä pidättämässä jokin englantilainen kreivi, tai ehkä kauppavaltuuskunnan johtaja, joka majailee Venäjän suurlähettilään luona. Hän on tullut Konstantinopoliin maksamaan kunniavelan.
Kapi agha kuvaili tilannetta, jossa kunniavelka syntyi, ja sinulla oli vaikeuksia pitää naamasi peruslukemilla.
Ilmeisesti miehen isoisä oli käyttäytynyt sopimattomasti palatsin illallisella, yritti kiivetä aidan yli haaremiin, roikkui yhdellä kädellä valtakunnantammessa, virtsasi suihkulähteeseen, potki suurvisiirin vaunuja, yritti varastaa sulttaanin kunniaviirin ja huuteli palatsin aidan takaa solvauksia sulttaaniäidistä.
Käytös todistaa teoriasi siitä, että eurooppalaiset ovat itse asiassa vähäkarvaisia marakatteja.