Sulttaanin nuorempi veli Abdülaziz haluaisi olla klassisen musiikin säveltäjä, seikkailla ja nähdä maailmaa. Haaremissa asumiseen täysin tympääntynyt mies menee jututtamaan sisar Isabelleä, jolta arvelee saavansa kiinnostavaa tietoa ulkomaailmasta.

sulttaanin%20veli.jpgisabella.jpg

Sisar Isabelle saa tietää, että seuraavana aamuna uuden odalikin oletetaan kääntyvän muslimiksi. Hän yrittää paeta kammiostaan, mutta ei onnistu. Sisar suostuu lausumaan uskontunnustuksen, mutta sydämessään vakuuttaa uskollisuutta ainoalle oikealle Jumalalle. Hän myös lausuu uskontunnustuksen tahallaan väärin.

Mehmed Çavus bin Abdullah menee Venäjän suurlähetystöön tekemään pidätyksen, mutta kohtaakin yllättäen ystävänsä Ahmed Mustafan. Neuvottelun jälkeen kreivi Roehenstart ja Giambattista de Vito di Cassilia saatellaan Konstantinopolin läpi mattoihin ja lehmännahkoihin puettuina. He yöpyvät putkassa.

mehmed.jpgmustafa2.jpgjacob.jpggiambattista.jpg

Seuraavana aamuna seurue saatellaan asiakirja-arkistoon, jossa heidät ottaa vastaan yliarkistonhoitaja, valkoinen eunukki Abdullah bin Abdullah.

abdullah.jpg

Tämä on haluton päästämään ihmisiä arkistoon, saati näyttämään näille mitään, mutta lopulta seurue saa nähtäväkseen Charles Stuartin jäämistön:
- lasku maksamattomasta vuokrasta (huvila Bosporinsalmen Euroopan puoleisella rannalla, asumisaika kolme kuukautta)
- lasku kokeilta (kuudettoista illalliset, jokaisella 19 ruokalajia)
- lasku muusikoilta (kuudettoista illalliset, mukana myös tanssijoita)
- sekalainen joukko suosituskirjeitä kreiveiltä, kuvernööreiltä ja kardinaaleilta
- omistuskirjat erääseen Nielles-lès-Calai’ssa sijaitsevaan linnaan
- kuitti kolmesta vesipiipusta, 10 grammasta oopiumia ja kuudesta litrasta rakia
- avioliittotodistus

Seurue varastaa tavarat ja pötkii taistelun jälkeen pakoon.

Sulttaanin palatsissa alkaa kolikonheittoseremonia. Kaikkien valtavaksi yllätykseksi kolikko heitetään sisar Isabellan jalkojen juureen. Siranush Hanımefendi, yksi neljästä kadinesta, vapautetaan tehtävistään.
Lempivaimo Navekivisal Kadinefendi sekä kaksi muuta kadinea, Mehtab Hanimefendi ja Bezmican Hanimefendi, pohtivat, mitä tämä mahtaa tarkoittaa.

ottomaaninaiset.jpg

Ahmed Mustafa, Giambattista de Vito di Cassilia ja kreivi Roehenstart pudottautuvat kuumailmapallosta haaremiin. Pihalla seisoo kultaisessa ketjussa vitivalkoinen peura. Ahmed Mustafa vapauttaa sen, ja miesten silmien edessä olento muuttuu naiseksi. Nainen, Jelena, vaatetetaan. Hän osoittautuu hämmästyttäväksi taistelijaksi.

Seurue tunkeutuu sisälle haaremiin. Tarkoitus on ryöstää Spoonmaker’s Ddiamond.jpgiamond, jota kadinefendi kantaa kaulallaan, sekä vapauttaa haaremiin teljettyjä naisia.
Pian käy ilmi, että naiset vastustavat kotiinsa tunkeutuneiden aseistautuneiden miesten aikeita.

Abdülaziz taistelee urheasti, mutta jää alakynteen. Hän hoksaa tilaisuutensa tulleen ja neuvottelee itselleen poispääsyn haaremista. Kreivi Roehenstart ottaa hänet ”panttivangiksi” ja onnistuu siten avaamaan tien eunukkien läpi pois haaremista.

Haaremin ulkopuolella odottavat Mehmed Çavus bin Abdullahin joukot. Kreivi Roehenstartin on luovuttava suunnitelmastaan toistaa esi-isänsä porsastelut.

Seurue pakenee kohti Bosporinsalmea, ja kapteeni päättää ottaa takaa-ajosta ilon irti. Nuolisateen jälkeen hän harhauttaa joukkonsa etsimään pakenevia seikkailijoita toisaalta ja lähtee itse takaa-ajoon ensin jalan ja sittten veneellä. Matkalla syttyy ja uppoaa laivoja. Kapteeni on riemuissaan.

Pelastauduttuaan, paranneltuaan haavansa ja piileskeltyään hyvän tovin matkalaiset lähtevät kohti Eurooppaa. Abdülaziz pääsee toteuttamaan unelmiaan. Jelena vannoo uskollisuutta 20 vuoden ajaksi.