Lily on päättänyt, että haamurakastajasaagan on tultava päätökseen. Hän pyytää Charlottea etsimään Toispuolelta henkilön, aidon haamun, joka voisi käydä kirjeenvaihtoa Cecilian kanssa. Casanovan rooliin päätyi näyttelijä, herra Frederick Ashford (tai kuten hän itseään kutsuu, Suuri Ashford).

Alaluokkalainen haluaa Lilyltä opetusta lukkojen tiirikointiin. Käy ilmi, että tarkoitus oli toimittaa kirjeitä nimimerkeiltä Vaalea lintunen ja Englantilainen ruusu Megin isän ja sedän huoneisiin.
 

giambattista.jpggaspare.jpg


Hyvä herra De Vito di Cassilia,
Jos voisitte ajatella tapaavanne nuoremman englantilaisen ladyn ja kenties mieltyvänne häneen, pujottakaa illalla ranteeseenne tämä Punainen Nauha. Jos vastauksenne on ei, pujottakaa Valkoinen.
Jännittyneenä jää valintaanne odottamaan
”Englantilainen ruusu”


Hyvä herra De Vito di Cassilia,
Jos voisitte ajatella tapaavanne nuoremman englantilaisen ladyn ja kenties mieltyvänne häneen, pujottakaa illalla ranteeseenne tämä Punainen Nauha. Jos vastauksenne on ei, pujottakaa Valkoinen.
Jännittyneenä jää valintaanne odottamaan
”Vaalea lintunen”


Tallimestari on lähdössä. Opiskelijatoverit syyttävät aiheesta Clementinaa.

tallimestari.jpg

Charlotte on edelleen hämmentynyt avioliittosuunnitelmasta. Siis tietenkin järjestetyt avioliitot ovat aivan normaali asia, mutta silti… Hän päättää kirjoittaa Harding Welleslylle, aiotulle sulhaselle. Mitä tämä ajattelee mahdollisesta tulevasta kihlauksesta?

Meg bongaa setänsä Gaspare de Vito di Cassilian kädestä punaisen nauhan. Apua!
Giambattista puolestaan tulee hämmentyneenä kertomaan tyttärelleen, mitä tämän koulutoverit ovat tehneet. Meg jäätyy ja mutisee, että isä ja setä voivat tietysti tehdä miten parhaaksi katsovat.

Myöhemmin alaluokkalainen, jonka nimen kaikki ovat jo tarpeettomana unohtaneet, tulee tuomaan Lilylle toisen lappusen, aivan kuin Lily käski.

Hyvä herra De Vito di Cassilia,
Soitte minulle suuren ilon käyttämällä Punaista Nauhaa. Tavatkaa minut kappelilla illalla kello 8.
Jännittyneenä jää tapaamista odottamaan
”Englantilainen ruusu”


Claire käy pyytämässä rouva Minteriltä, että Meg ja Angelica saisivat uusia ranskan kokeensa. Juonimisen jälkeen se todella järjestyy. Clementina vaikuttaa neiti Spencen mieleen siten, että tämä suostuu antamaan Angelicalle toisen mahdollisuuden myös Catherine Dipissä.
Meg suoriutuu ranskan kokeesta harjoiteltuaan ahkerasti Monsieur De Galbin johdolla. Angelica sen sijaan saa apua: Clementina auttaa häntä ranskan kokeessa ja Meg Catherine Dipissä taikakeinoin.

nunna2.jpg

Opettajat ja pappi ahdistelivat Megiä tämän katolilaisuuteen kääntymisestä. He pohtivat, voiko Megin päästää valmistumaan vai olisiko se koulun maineelle liian kova kolaus.
Läksytyksen jälkeen Meg on lohduton. Isä raivostuu tyttärensä kohtelusta ja tarjoutuu viemään tämän heti pois koulusta. Meg kieltelee.

Todistukset jaetaan, kaikki ovat päässeet läpi.
Lady Octavia käy raivoamassa siitä, että neidot ovat vastoin nimenomaisia käskyjä käyttäneet magiaa koulu
Neidot puolustautuvat - ainakin itselleen - sillä, että käyttivät taikavoimiaan ystävänsä eivätkä itsensä hyväksi. He rikkoivat tietoisesti käskyä vastaan ja ovat valmiit kärsimään seuraukset.

lady_octavia.jpg