Hienon naisen ja hyvän vaimon tärkein tehtävä on luonnollisesti huolehtia aviomiehensä hyvinvoinnista ja pitää tämän mieliala hilpeänä. On kuitenkin joukko asioita, jotka jokaisen ylhäissyntyisen naisen on hallitava jo tyttösenä. Mitä viehkommin ja sutjakammin näistä toimista suoriutuu, sitä varmempi on pääsy miehelään. Vaikka kaikkien Saint Catherinen neitojen oletetaankin tuntevan tavat ja taidot, hiotaan ominaisuudet pätevien opettajien johdolla koulussa huippuunsa.

Hieno nainen on taiteellisesti sivistynyt. Hän maalaa perhettään ja vieraitaan ilahduttaakseen esimerkiksi asetelmia ja maisemia. Hän soittaa pianoa ja laulaa sointuisalla, lempeällä äänellä. Hän loihtii kauniita kukka-asetelmia ja lausuu sujuvasti sopivien runoilijoiden sonetteja.


1533504.jpg Kukka-asetelmat


Kutsuilla neito noudattaa tiukasti tervehtimis- istumis- ja poistumissääntöjä. Jos tarjolla on ruokaa, tulee nuoren neidin siitä kohteliaasti kieltäytyä. Neito tanssii sulokkaasti ja askeltaa oikein, eikä missään tapauksessa varaa tanssiaiskortistaan sopimattoman paljon tansseja yhdelle henkilölle.

1533509.jpg  
1533511.jpg Valssi

Nuoren neidon tulee hoikkana ja terveenä pysyäkseen harjoittaa liikuntaa. Sopivia lajeja ovat esimerkiksi kroketti, ratsastus, tennis ja kävely.

1533505.jpg Kroketti


1536307.jpg Ratsastus


Neidon tulee olla taitava ja tarkka käsitöissään. Kapioiden tulee olla runsaat, tyylikkäät ja hillityt. Koruompelussa ja kirjomisessa tulee välttää sopimattomia aiheita kuten petoeläimiä.

Nuoren naisen on osattava seurustella viehättävästi. Hän kuuntelee kiinnostuneena puhekumppaniaan eikä keskeytä tätä. Jos neito puhuu tai vastaa esitettyyn kysymykseen, tulee hänen olla hillitty ja kohtelias. Neidon ei milloinkaan tule tuoda omaa mielipidettään tai persoonaansa keskusteluun. Neito puhuu selvästi, käyttää kaunista englantia ja hillittyä äänenvoimakkuutta. Naisen on sopivaa puhua esimerkiksi säästä, rakennuksista ja kasveista.

1533936.jpg Kasvi