Neitokunnan Suur-Lontoon alueen operaattoriryhmä istuu aamiaisella Madame Salvinin kartanolla. Malvina von Brandt, Rufina Wakefield, Yvonne Tarnowska sekä Fidelia Monk odottavat seuraavaa tehtäväänsä.

Malvina von Brandt oli naimisissa saksalaisen miehen kanssa, mutta tämän kuoleman jälkeen hän on omistautunut neitokunnalle. Malvinan miehen vielä eläessä Malvina liikkui seurapiireissä ja eli yläluokkaista elämää, mutta miehensä kuoleman jälkeen hän kuuli huhuja neitokunnasta ja hakeutui oikeiden ihmisten pariin. Malvinan kyky on se, että hän pystyy hetkeksi pysäyttämään ajan. Malvina vaikuttaa pätevältä ja liikkuu sujuvasti seurapiireissä. Malvina on riskinottaja, uhkapelaaja ja rakastaa juoruamista. Ujuttaa miehensä kuoleman jokaiseen keskusteluun.

Malvina%20von%20Brandt-normal.jpg


Rufina Wakefield on varakas kreivitär. Rufinan taidot ovat akrobatia ja regeneroituminen. Rufina oli hionnut taitojaan jo pienestä, kun perheen hovimestari, joka oli vihkiytynyt neitokunnan saloihin, oli huomannut nuoren neidon kyvyt. Rufina on huomattavan vetreä vanhus, joka tuntee kaikki seurapiireissä ja häntä on vaikea huijata, koska hän on kokenut elämässään niin paljon. Rufinalla on 11 lasta, joista neljä on kuollut. Hän lyökin isoäitikortin pöytään erityisesti silloin, kun jää kiinni riettaista puheistaan. Rufina ei myöskään välitä tekojensa ja sanojensa seurauksista. Tarkka rahasta. 

victorian_grandmother_by_maebell-d3ifj9l


Yvonne Tarnowska on toiminut sotilaana sekä naisena että naamioituneena mieheksi. Toistaiseksi hän on viihtynyt Lontoossa neitokunnan palveluksessa. Rekrytoitu neitokuntaan Puolan armeijasta, ja hän onkin hyvin taktinen ja ryhmän strategi. Yvonne on haukansilmä, ja hän pystyy näkemään pimeässä. Paha suustaan, mutta näkee maailmassa runollista kauneutta. Yvonne on oikea ammattisotilas ja valeasujen taitaja. Juo rentoutuakseen. Haluaisi olla englantilainen ruusu ja mennä naimisiin, muttei ole vielä onnistunut siinä.

stcath_2-normal.jpg

Fidelia Monk on arvokasta sukua, jonka suku yrittää ylläpitää suvun vanhaa arvokkuutta ilman rahaa. Temperamenttisista syistä naimisiinmeno jonkun varakkaan miehen kanssa ei ole Fidelialle vaihtoehto. Monkin suvun jäseniä on ollut neitokunnassa ja Fideliakin on päätynyt mukaan toimintaan melko nuorena. Fidelialla on kasveihin ja luontoon liittyvä kyky. Kovin temperamenttinen ja puoleensavetävä epäselvästä syystä. Dramaattinen pessimisti. Möläyttelijä.

Ghost_Girl_by_liamrice-normal.jpg


Neitokunnan operatiivinen joukko on Madame Salvinin kartanossa. Rufina ahdistelee Madame Salvinin miespuolisia työntekijöitä, jolloin neiti Evansilta saapuu kirje.

evans-normal.jpg

TEHTÄVÄ
Magiapurkaus British Museumissa

TAUSTA
Toissa viikon sunnuntaiyötä 17ntenä marraskuuta 1865 noin klo 3 ap havaitsivat analyytikkomme British Museumin korttelissa huomattavan suuren magian purkauksen. tutkimusten ja diskreetisti paikan päällä suoritettujen mittausten jälkeen on onnistuttu rajaamaan alue, jolla purkaus luultavasti tapahtui. Tunnetut lähialueen magiankäyttäjät on kuulusteltu, mutta mitään merkittävää ei ole löydetty.

TEHTÄVÄKUVAUS
Selvittäkää, mistä purkaus johtui, ja toimikaa sen jälkeen parhaaksi katsomallanne tavalla.

RESURSSIT
Käytössänne on Brewer’s Alleyn varustevarasto.
Analyytikkonanne toimii nti. Henrietta Doyle.

RAPORTOINTI
Ryhmänjohtaja raportoi Suur-Lontoon operatiiviselle johtajalle

LIITTEET
Pohjapiirros

TOIMEKSIANTAJA        
Nti Genevieve Evans, Suur-Lontoon Operatiivinen Johtaja


kartta-normal.jpg


Ryhmä päättää mennä tapaamaan neiti Doylea saadakseen lisätietoja tapauksesta. 
(Neiti Henrietta Doyle on siis vakihahmojen tunteman neiti Hester Doylen sittemmin menehtynyt sisar, toim. huom.)

nunna1-normal.jpg

Neiti Doyle kertoo, että museossa on tapahtunut jokin vanhan magian purkaus, mutta hänellä ei ole tietoa, onko jotain varastettu. Ryhmän pitäisi selvittää, mitä museossa oli oikein tapahtunut. Naiset päättävät mennä paikan päälle katsomaan tilannetta, mutta poikkeavat varustevaraston kautta, jossa Yvonne muuttuu Ivaniksi ja ottaa tikarin. Malvina ottaa mukaansa pari käsiasetta, kun taas Rufina ottaa pari tikaria ja köyden.


Ajetaan kärryillä British Museumin eteen. Malvina yrittää saada audienssin museon johtajan kanssa, mutta selviää, että hän on matkoilla. Ryhmä saa kuitenkin tapaamisen Lähi-idän kokoelmien intendentin kanssa. Intendenttiä odottaessa naiset siirtyvät katselemaan museon kokoelmia. Kokoelmia vahtimassa on vartija, joka hikoilee ja on punainen sekä näyttää jännittyneeltä.

Malvina menee juttelemaan vartijan kanssa, mutta hän ei luovuta mitään tietoja. Rufina feikkaa heikotuskohtauksen ja vartija lähtee hakemaan hajusuolaa. Fidelia seuraa vartijaa, ja käytävässä hän tarraa vartijaa hiuksista ja laittaa veitsen tämän kurkulle. Fidelia viiltää vartijan kaulaan haavan ja sanoo, että veitsessä on myrkkyä ja vartija kuolee seuraavaan aamuun mennessä, jos ei puhu totta. Vartija rukoilee vastamyrkkyä, koska hän haluaa elää ja hänellä on vaimo sekä pieni lapsi. Vartija kertoo, että kun hän tuli päivävuoroon, toinen vartija, Adams, joka on aina yövuorossa, ei ollutkaan vastassa. Tämän lisäksi yksi vitriini oli tyhjä. Vitriinistä oli hävinnyt peli, mutta lattialle oli ilmestynyt muumio. Vartija Adams on edelleen kateissa. Vartija oli työntänyt vitriinin varastoon ja muumion muumiovarastoon. Fidelia kasvattaa muratin seinälle ja uhkailee vartijaa, että muratti tunkeutuu hänen asuntoonsa ja kuristaa hänet, jos hän kertoo tästä kenellekään. Fidelia sanoo, että hän valehteli myrkystä, mutta muratista hän ei valehtele. Vartija, helpottuneena siitä, ettei hän olekaan kuolemassa, riuhtaisee itsensä irti, tavoittelee arvokkuuttaan ja käskee koko sakin poistua museosta.

woolley1-normal.jpg


Fidelia palaa muun ryhmän luokse ja kertoo, mitä oli tapahtunut. Samalla intendentti, sir Leonard Woolley, saapuu paikalle etsivän näköisenä. Hän on innokas kertomaan museon asioista ja tuntee Puolan museopiirejä. Hän kertoo pitkällisesti Egyptin muumioista ja ryhmän painostuksesta vie heidät katsomaan muumioita.

”Tämä on Puabi. Hänen hautansa oli erikoinen. Koristepylväissä häneen viitattiin nimillä “nin” tai “eresh”, joko kuningatar tai ylipapitar. 1800 haudasta tämä oli ainutlaatuinen. Se oli täynnä valtavan upeita käsitöitä, kultaa, rikkauksia, lapislatsuli-koruja ja niin edelleen.
Vain tämä yksi hauta – vain tämä yksi – oli koskematon. Vuosituhansien saatossa jostain syystä tämä yksi ainoa hauta oli jätetty rauhaan.
Siellä oli 52 muutakin ruumista. Epäilemme, että ne olivat palvelijoita, joiden tarkoitus on palvella kuningatarta Tuonpuoleisessa. He olivat ehkä myrkyttäneet itsensä, emme tiedä vielä. Keskellä oli eräänlainen peli.”

Malvina pysäyttää ajan ja naiset saavat tilaisuuden tutkia pikaisesti muumiokasaa. Kasan alta pilkottaa paljas jalka, josta kysytään intendentiltä. Sir Woolley sanoo, että tämä on kummallista, ja lupaa tutkia asiaa paremmalla ajalla. Sitten mennään katsomaan vitriinejä varastoon, mutta siellä ei ole mitään erikoista. Yvonne-Ivan kysyy peleistä ja intendentti innostuu kertomaan pelistä, joka on heillä erityisessä vitriinissä. Ivan ja Malvina haluavat ehdottomasti nähdä sen, mutta pelin sisältävä vitriini puuttuu. Intendentti kummeksuu asiaa, mutta olettaa, että se on puhdistettavana ja kertoo pelistä sekä piirtää siitä kuvan.

peli-normal.jpg


Ryhmä suunnittelee jatkotoimenpiteitä. He päätyvät siihen, että outo muumio on varmastikin Adams, joka mahdollisesti pelasi peliä jonkun kanssa, ja se koitui hänen kohtalokseen. Arvoitukseksi jää, kenen kanssa Adams pelasi kyseistä peliä. Malvina kysyy nyt pelokkaalta näyttävältä vartijalta vielä, kuka oli museossa samana yönä kuin Adams katosi, ja lupaa, etteivät he vaivaa häntä enää. Vartija miettii pitkään ja lopuksi murahtaa nimen Rothschild ja sitten käskee naisia poistumaan. Malvina selvittää toiselta vartijalta, että kyseessä on Second Baron Walter Rothschild, jolla on työhuone museolla.

Ryhmä menee taas neiti Doylen luokse ja selviää, että kadonnut peli on Mesopotamiasta haudasta löytynyt Royal Game of Ur. Arvellaan, että Rothschild olisi keksinyt, miten peliä pelataan, ja pyytänyt vartijaa pariksi.

Neiti Doyle etsii selvitykset paroni Rothschildista sekä Robert Listonista, jonka kanssa Rothschild on erittäin läheisissä väleissä.

 

Walter_Rothschild-normal.jpg

Walter Rothschild

2nd Baron Rothschild
Pituus 6' 3"
Ei tunnettu magianharjoittaja

Syntynyt Lontoossa vuonna 1805. Lordi Nathan Rothschildin esikoinen ja perillinen.
Rothschildin pankkidynastian jäsen.
Opiskellut luonnontieteitä Bonnin yliopistossa sekä Magdalene Collegessa Cambridgessa.
Joutui jättämään opinnot kesken, koska vaadittiin ryhtymään pankkialalle 21-vuotiaana.

Työ pankkialalla sisälsi laajan ja kattavan sarjan epäonnistumisia.
Rothschildin sallittiin lopettaa työt rahoitusmaailmassa 32-vuotiaana, jolloin hän jatkoi zoologisia opintojaan.
Vanhemmat kurtansivat zoologisen kokoelman sekä moninaiset matkat Euroopassa ja pohjoisessa Afrikassa.
Joutui jättämään matkustelun terveydellisten syiden takia,
mutta on palkannut henkilökuntaa matkustamaan puolestaan ympäri maailmaa näytteitä keräämään.
Keskittyy nykyään tutkimukseen.

Merkittävä luonnontieteellinen kokoelma sisältää muiden muassa
300,000 linnunnahkaa, 200,000 munaa 2,250,000 perhosta, 30,000 koppakuoriaista
sekä tuhansia nisäkkäitä, liskoja ja kaloja.
Työhuone myös British Museumin luonnontieteellisen osaston zoologian yksikössä.
Viisisarvinen kirahvi on nimetty Rothschildin mukaan (Giraffa camelopardis rothschildi).

Ylähuoneen jäsen, konservatiivi.
Kuninkaallisen Buckinghamshiren ratsuväen majuri.
Viimeisin tunnettu asuinpaikka Rothschild Mansion, Itä-Lontoo.
Ei naimisissa.
Tiettävästi erittäin lämpimissä väleissä hra Robert Listonin kanssa.
 

 

 

Robert_Liston_first_British_surgeon_to_u
 

 

Robert Liston

Kirurgi
Pituus 6' 5"
Ei tunnettu magianharjoittaja


Syntynyt Edinburghissa vuonna 1802. Isä pappi ja keksijä Henry Liston.
Opiskellut lääketiedettä ja Edinburghin ja Pariisin yliopistoissa.
Operoi ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana.

Työ- ja opetuspaikka London’s University College Hospital.
Sairaalan ensimmäinen kliinisen kirurgian professori.

Royal College of Surgeons in London -seuran perustajajäsen.

Huomattavan suuri osa potilaista, noin yhdeksän kymmenestä, jää eloon.
Erikoistunut vaikeisiin leikkauksiin, joista kollegat ovat kieltäytyneet.
Tiettävästi Englannin nopein leikkaaja.

Naimisissa, vaimo ja lapset lähetetty Walesiin.
Tiettävästi erittäin lämpimissä väleissä paroni Walter Rothschildin kanssa.
Kerskailijan maine.
Äkkipikainen, aiheuttanut muiden muassa
Mary Paterson -skandaalin sekä ”300 prosentin skandaalin”.

 

 Liston on menestyvä kirurgi ja hänellä on leikkaus, jota Rothschild on todennäköisesti katsomassa. Naiset päättävät mennä katsomaan leikkausta ja mahdollisesti juttelemaan Rothschildin kanssa. He saapuvat leikkaukseen ja selviää, että se on amputaatio. Rothschildin seeproilla kuleva vaunu on myös paikalla samoin kuin paroni itse.

seepra-normal.jpg

Selostaja toivottaa yleisön tervetulleeksi.
Kaksi opiskelijaa sekuntikellojen kanssa sekä neljä assistenttia, isoja miehiä verisissä essuissa, odottaa neulojen, veisten ja sahojen kanssa.
Potilas on tuskissaan, koska on aamupäivällä pudonnut King’s Crossin asemalla junan ja laiturin väliin.
”Ja sieltä saapuu päähenkilö, tohtori Liston!”

Tohtori lausuu repliikin, josta hänet tunnetaan.
”Time me, gentleman. Time me.”

Nopeasti Liston tekee viillon ja poistaa polvilumpion. Mies kiljuu. Hän työntää veitsen hampaisiinsa ja tarttuu sahaan. Sahaa nopein liikkein, veri lentää. Jalka irtoaa, assistentti pudottaa sen boksiin, joka on täytetty sahajauholla.

kirurgit-normal.jpg
Liston hoitaa leikkauksen ajassa 2:36 min ja tekee nopeudestaan ison numeron.

Yvonne vahtii paronin poistumista ja menee hänen juttusille, kun tämä on poistumassa leikkauksen jälkeen. Malvina liittyy seuraan juttelemaan ja he onnistuvat saamaan kutsun paronin kotiin katsomaan hänen perhoskokoelmaansa.

Lähtiessä naiset huomaavat, että Rothschild väittelee Listonin kanssa. Yvonne hiipii viereen kuuntelemaan ja selviää, että illalla on paronin kartanolla tapahtumassa jotain luonnotonta, eikä paroni ole enää varma siitä, että se on hyvä idea. Liston rauhoittelee, että nyt mennään suunnitelmien mukaan ja kaikki tulee sujumaan hyvin.

Koska paronista ei saatu mitään tietoja irti, mutta saatiin selville, että illalla tapahtuu jotain kummallista, naiset päättävät murtautua paronin kartanoon ja selvittää asian. Kartanon edessä Rothschild ratsastaa jättikilpikonnalla avulias palvelija vieressään. He melkein huomaavat naiset, jotka kuitenkin pääsevät sisään kartanoon.

walter-rothschild-turtle-490_114832_1-no

Jossain vaiheessa kartanoon kannetaan yksi todella iso laatikko ja toinen hiukan pienempi laatikko. Laatikot kannetaan alakertaan ja ovi lukitaan. Naiset murtautuvat alakerran kellariin ja Fidelia homehduttaa laatikoista yhdet laudat, joista näkee, että isossa laatikossa on jokin kuollut iso eläin ja pienemmässä laatikossa on nainen, joka ensin vaikuttaa kuolleelta, mutta sitten huomataan, että hän sittenkin hengittää, vaikkakin heikosti. Kaksi palvelijaa melkein saa ryhmän kiinni, mutta Malvina pysäyttää ajan ja Rufina lyö toisen tajuttomaksi ja Fidelia myrkyttää toisen vartijoista.

Liston sanoo Rothschildille, että hänellä on jäänyt kilpikonnaratsastus kesken ja että hän voisi mennä takaisin ratsastamaan, eikä häntä tarvita enää täällä. Rotschild on epäileväinen, mutta Liston painostaa häntä menemään. Taloon tulevat Cornelius Morgan, Rufus McLennan (Cutter) ja Jeremiah Wang (Blackbird), joiden tarkoitus on ilmeisesti auttaa Listonia tänä iltana.

morgan-normal.jpgcutter-normal.jpg  blackbird-normal.jpg


Naiset päättävät ympäröidä Rothschildin ja puhua hänelle järkeä tästä jumalattomuudesta. Paroni säikähtää, mutta rentoutuu, kun hän näkee tutut kasvot. Naiset yrittävät vakuuttaa, että on vielä aikaa pelastaa hänet itsensä, Liston ja heidän sielunsa. Paroni nyyhkyttää käsiinsä ja kertoo miten he aluksi kiinnittivät kuolleiden potilaiden raajoja eläimiin ja myöhemmin heistä tuli niin hyviä, että asiat menivät liian pitkälle. Robert oli tutustunut joihinkin ihmisiin ja joku kiinnostui asiasta ja asiat menivät liian vakaviksi. Rothschild kertoo, että museossa on olemassa peli, jota kukaan ei osannut pelata, mutta Robertin uudet ystävät opettivat.

 

Rothschild tunnisti, että kyseessä on maaginen peli, joka löytyi ylipapittaren haudasta ja sitä pelataan sillä tavalla, että on panoksia, sinisiä kiviä, ja joku pelaa ruumiin puolesta. Ennen peliä pelattiin haudassa, jonne tuli paljon uskalikkoja. Jos he hävisivät pelin, niin he muuttuisivat ruumiiksi, mutta jos he voittaisivat, niin he saisivat kaikki ylipapittaren rikkaudet omaksi. Ja jos pelaaja kuolee, niin papittaren ruumis herää eloon vuodeksi. He kokeilivat pelata sitä museossa ja joku mies kuoli. Peli on nyt kartanossa ja sitä varmaan pelataan parhaillaan. Paronilta kysytään mitä on tehty ihmis-eläinluomuksille ja paroni tunnustaa, että niitä on tehty jo monta ja ne on viety kaikki pois.

kirja_4-normal.jpgkirja_3-normal.jpgkirja_2-normal.jpg

Paroni jätetään istumaan kilpikonnansa päälle ja tiimi menee takaisin sisään kartanoon tutkimaan mitä siellä tapahtuu.
Tarkoitus on varastaa peli ja romahduttaa kartano, jos muut keinot eivät auta. Yllätyshyökkäyksessä ensimmäisenä hyökättäisiin Blackbirdin kimppuun, koska hän pystyy manipuloimaan muita.

Kolmikko on kartanossa oven edessä rituaaliympyrän sisällä, eikä Malvinan kokeilema freeze tehoa heihin, jos he ovat ympyrän sisällä. Miehet kuitenkin huomaavat, että joku on paikalla ja haastavat tiimin tulemaan esille. Tiimi ei tule, jolloin kaksi astuu ulos ympyrästä ja lähtee tutkimaan asioita. Malvina pysäyttää Blackbirdin ajan, Rufina lyö Cutteria kepillä rintakehään, mutta ilman vahvaa vaikutusta. Cutter viiltää Rufinaa olkapäähän. Yvonne ampuu velhoa jalkaan. Samalla huomataan, että toisen kerroksen taso alkaa antaa periksi. Yvonne ampuu Morgania uudestaan. Rufina kepittää Cutteria uudestaan. Fidelia heittää Cutterin naamalle hiekkaa, jonka on tarkoitus vaivuttaa Cutter uneen ja se tehoaa, mutta ehtii vielä kerran viiltää Rufinaa.

Taso romahtaa, mutta ennen sitä Yvonne ampuu velhoa olkapäähän. Malvina putoaa toisen kerroksen tason mukana. Yvonne jatkaa ampumista. Malvina pysäyttää taas Blackbirdin ajan.

 

Naiset vihdoinkin pääsevät vartioituun ikkunattomaan huoneeseen, jossa on runsaasti kynttilöitä. Yhdellä seinällä on iso häkki, jossa on joku hahmo. Keskellä on lauta, jonka molemmin puolin istuu ihminen, toinen on tohtori Liston ja toinen on joku tuntematon nuori nainen. Ympärillä on sinisiä kiviä. Tohtori nousee ylös ja sanoo tytölle, että viimeinen siirtosi. Naiset kieltävät tyttöä siirtämästä ja tyttö näyttää hämmästyneeltä.

kivet1-normal.jpg

Tohtori protestoi, että tämä on hänen kaverinsa kartano ja vaatii ryhmää poistumaan. Yvonne osoittaa tohtoria aseella. Fidelia tutkii häkin ja siinä on hirviö. Sitten he uhkailevat tohtoria, että ellei hän lopeta, he tulevat kostamaan. Tohtori kertoo, että amiraali Hampton on kiinnostunut näistä hirviöistä. Fidelia sortaa ison osan Rothschildin kartanoa uhkauksen voimistamiseksi. Naiset vievät pelin mukanaan.