sulttaanin%20veli.jpg

 

Olet viettänyt koko elämäsi Topkapin palatsin haaremissa.

Olet saanut korkean koulutuksen tieteissä ja taiteissa, mutta sinua ei päästetä haaremin ulkopuolelle. Syy on se, että olet veljesi, sulttaani Abdülmecid I:n kruununperijä. Salamurhan riski olisi liian suuri.

Joku pitäisi elämääsi taivaallisena: asut maailman kauneimman kaupungin ylenpalttisimman palatsin hienoimmissa huoneissa. Sinulla ei ole velvollisuuksia, vaan vietät aikasi nauttien kirjallisuudesta, musiikista, tanssista ja kaikkialta valtavasta Osmaanivaltakunnasta tuoduista herkuista. Elämäsi on kuitenkin kauheaa.

Haluaisit seikkailla ja nähdä maailmaa. Unelmasi olisi asua ihanassa Euroopassa ja toimia klassisen musiikin säveltäjänä. Hemmetti, haluaisit nähdä edes oman kotikaupunkisi, mutta osasi on kultainen häkki. Tiedonjanosi on rajaton, mutta saat tietosi vain kirjoista, runoista ja näytelmistä.
Joskus olet miettinyt karkaamista, mutta tullut aina järkiisi.

Haaremia asuttavat 400 jalkavaimoa, sadat odalikit (palvelijattaret), eunukit, veljesi sulttaani ja äitisi Valide sultan (sulttaaniäiti). Sulttaanin jalkavaimot ovat sinulta kiellettyjä, mutta joskus voit pyytää veljeltäsi suosionosoitusta. Joskus hän suostuu ja antaa sinulle jonkun odalikeista sänkyä lämmittämään ennen kuin naittaa tämän jollekin virkamiehistään.
Sinulla on ystäviä eunukeissa, joista monet ovat hyvin sivistyneitä. Haluaisit kovasti keskustella myös haaremin naisten kanssa, mutta yrityksesi useimmiten epäonnistuvat, koska he pelkäävät sinua. Ihan hyvästä syystä, sillä jos he jäävät kiinni, se voi olla heille hengenvaarallista. Yrität silti usein, erityisesti uusien kanssa.

Elämässäsi on kolme sääntöä: älä poistu haaremista, älä koske sulttaanin jalkavaimoihin, älä irrota sulttaaniäidin pihalle vangittua valkoista peuraa sen kultaisesta kahleesta. Viimeistä et ymmärrä, eikä kukaan suostu kertomaan, mistä on kyse. Tämän salaisuuden haluaisit totisesti selvittää.
Muuten voit tehdä käytännössä mitä tahdot, ja paikalla on aina runsaasti henkilökuntaa toteuttamassa pienimmätkin oikkusi. Sinua ylempänä ovat vain veljesi ja äitisi.

Eilen haaremiin saapui uusi odalik, espanjatar. Hän kuulemma esitti äidillesi jonkin ihmeellisen näytelmän, minkä jälkeen äitisi lahjoitti hänet yhdelle sulttaanin vaimoista, Mehtab Hanimefendille. Tämä kertoi eunukeille epäilevänsä uutta palvelijatartaan englantilaisten vakoojaksi, ja espanjatar on nyt teljetty yöksi yksin kammioon.