Tammikuu 1866

Isä kuorsaa. Sisar kuorsaa. Koira kuorsaa. Minnie Margaret tuskastuu ja päättää lähteä hytistä kannelle haukkaamaan raitista ilmaa. Hän kuulee alakansilta musiikkia ja päättää kurkistaa. Meneillään on jonkinlainen rahvaan juhla, jossa tanssitaan ja pidetään lystiä. Minnie Margaret päättää lähteä vilkaisemaan.
Hytin ovi käy, Emma Elizabeth herää. Sisar on poissa. Hän lähtee kannelle katsomaan ja huomaa alakannella rumaan vilttiin itsensä verhonneen sisarensa. Hän päättää seurata.


the_chase_girls.jpg


Ada Alice herää siihen, että Candy-koira haluaa ulos. Hän huokaa ja pukeutuu, mutta viedessään koiraa ulos sisartensa hytin läpi hän huomaa, että näiden sängyt ovat tyhjät. Kannellakaan siskoja ei näy, mutta alakannellapa näkyy – ovat lähteneet tanssimaan ilman pikkusiskoa! Ada Alice tuuppii koiraa edellään voidakseen väittää sen karanneen.
Rouva Chase huomaa ensin nuorimmaisensa ja pian kaikkien lastensa puuttuvan. Hän herättää herra Chasen ja pariskunta lähtee kannelle etsimään tyttäriään.

virginia_chase.jpg

oliver_chase.jpg

Alakannella Emma on temmattu katrillin pyörteisiin. Viulu soi ja ihmiset hakkaavat tahtia käsillään kun parit pyörivät vinhasti ympäri laivan kantta. Minnie puolestaan keskeyttää miesten keskustelun. Hän ehtii kuulla, kuinka toinen selittää toiselle, miten Aatami on myös Jumala, toi Eevan vieraalta planeetalta yhdeksi vaimoistaan, nämä muuttuivat kuolevaisiksi syötyään omenan, aloittivat ihmissuvun ja lähtivät takaisin. Myöhemmin Aatami-Jumala tuli uudelleen maailmaan ja siitti Jeesuksen. Moniavioisuus ei ole vain sallittua vaan Luoja itse on opastanut siihen.
Minnie tiedustelee, onko se sallittua myös naisille. Naurettavaa, ei tietenkään. ”Mutta ihminen on kehittynyt apinasta, ja monissa apinalaumoissa...” Mies keskeyttää Minnien, mutta kun tämä jatkaa, hän painaa kätensä Minnien suulle, käskee tämän vaieta ja rukoilee pelastusta tämän sielulle. Minnie läimäisee miestä, joka vääntää Minnien kättä ja työntää tämän seinää vasten. Hän päästää Minnien otteestaan vasta kun toinen mies vaatii sitä.

mormoni_aaron_bastian.jpg
 
kveekari.jpg


Candy on riehaantunut tanssijoiden joukkoon. Emma nostaa sen syliinsä ja jatkaa tanssia kunnes vanhemmat porhaltavat paikalle. Herra Chase paimentaa koko katraan takaisin hyttiin. Ennen sitä Emma ehtii kuin varkain esitellä tuttavansa Joseph Postin, joka on matkalla töihin Englantiin erääseen juotavaa sokolaatia valmistavaan konditoriaan nimeltä Cadbury’s.

Hytissä rouva Chase läksyttää tyttäriään. Herra Chase vetäytyy takaisin nukkumaan. Asettuessaan vuoteeseen hän kuitenkin huomaa vaimonsa paperiliittimeen takertuneen kirjekuoren. Vilkaistessaan sitä hän näkee, että kyseessä ei olekaan ahkeran vaimon mukaan ottama kirjanpito vaan rakkauskirje, jossa suunnitellaan tulevaa elämää herra Chasen liikekumppanin kanssa! Herra Chase ei tiedä, mitä tehdä tai ajatella. Hän piilottaa kirjeen aamutakkinsa taskuun ja asettuu vuoteelle sydän pamppaillen ja ajatukset sekavina.

Rouva Chase määrää, että Candy muuttaa palvelijoiden hytteihin. Lisäksi Minnien ja Adan tulee vaihtaa huoneita, jolloin Ada päätyy nukkumaan Emman kanssa.
Minnie penkoo sisarensa tavaroita ja löytää kateissa olleen kirsikkakorun. Hän syyttää sisartaan varkaaksi ja tytöt alkavat riidellä. Herra ja rouva Chase rientävät paikalle. Herra Chase määrää tyttäriään vaikenemaan ja pyytämään toisiltaan anteeksi. Lopuksi hän pitää painokkaan mutta hiukan sekavan puheenvuoron siitä, miten perheen tulee pitää yhtä kaikissa tilanteissa, ja miten ystävättäret voivat kaikota, mutta sisaruussuhteet pysyvät – jopa avioliitot voivat kaatua, mutta sisaruussuhteet säilyvät.     

Huhtikuu 1866

Emma Haley sujauttaa aamiaisella Clairelle, Clementinalle, Charlottelle ja Lilylle kutsun.

Lawrence, Darling, Roehenstart & Wynn

Meillä on ilo kutsua teidät Kihlattujen ja Lähes Kihlattujen Seuran kokoukseen nti Darlingin toimistoon tänä iltana kello 8.

Rees-Toome, von Mensdorff-Pouilly, Hayley, Lacroix

Kokoukseen päätetään osallistua.

Musiikintunnilla opettaja, herra Barrows kyselee luokkatovereilta kummallisia kysymyksiä Clairen musisoinnista ja lähettää nämä sitten etuajassa pois luokasta.
Salakuuntelemaan jääneet tytöt näkevät ja kuulevat sen hirveän Cité Chatterin toimittajan, herra Harrisin saapuvan ja kävelevän luokkaan. Herra Barrows aikoo antaa haastattelun!

toimittaja.jpg

Tytöt kuuntelevat, kuinka opettaja selittää Clairella olleen hiukan lahjoja, mutta että ne on saatu esiin ja niitä on kultivoitu vasta hänen huomassaan. Barrows antaa ymmärtää, että kaikki on hänen ansiotaan! Lisäksi hän kertoo olevansa huolissaan, että menestys nousee Clairelle hattuun.
Tytöt käyvät hälyttämässä neiti Spencen. Tämä saapuu paikalle, antaa lehtimiehen kuulla kunniansa ja heittää tämän ulos. Hera Barrowsia – joka on, kuten tytöt kuulevat, epäonnistunut säveltäjä – odottanee väkevä puhuttelu.

Kihlattujen ja lähes kihlattujen yhdistyksen kokouksessa juodaan samppanjaa ja keskustellaan luottamuksellisesti tulevista kumppaneista. Charlotte hiukan kaunistelee sulhasensa upeutta, Lilyn supertähtikapteenia kadehditaan avoimesti.

nuoriherra.jpg

cuttysarkin_kapteeni.jpg


Muut neidit yrittävät onkia Clementinalta, miksi ihmeessä tämä valitsi jonkin Carl Friedrichin mieluummin kuin Sir Edwardin.

potilas.jpg
Tytöt puolustavat Carl Friedrichia, mutta eivät saa selitettyä, miksi tämä on parempi kuin tallimestari. Lopulta Clementina pursahtaa itkuun ja Angelica rientää rauhoittelemaan ystäväänsä.

nunna2.jpg
Mielenkiinto siirtyy Claireen, josta poikakoulun opiskelijat tappelevat kuulemma verissäpäin!

john_hamilton_lawrence.jpg
michael.jpg

Claire peruuttaa nolostuneena fiikuksen ja täytetyn jäniksen väliin. Hän pudottaa kirjahyllyltä kirjan ja kumartuessaan nostamaan sen huomaa, että sen sisältä leijailee avaamaton kirje. Itse kirjakin on koskematon, sivut yhä leikkaamattomat. Claire sujauttaa kirjan Lilylle.

Lopuksi udellaan vielä Felicityn tulevasta sulhasesta. Kuulemma kyseessä on hollantilainen mies, joka harjoittaa yhteiskuntatieteitä ja hyväntekeväisyyttä rakennuttamalla asuntoja. Felicity väistelee, mutta lopulta livauttaa nimen, Thomas de Rot.  


Huoneessa kirje höyrytetään auki.

Lontoossa kesäkuun 21senä 1828 AD

Armoitettu nti Darling,
Erittäin raskain sydämin ja tuhannesti anteeksi anoen minun on ilmoitettava Teille, että huomista kohtaamistamme, jota olen odottanut kuin aavikolla vaeltava virvoittavaa maljaa, ei sallita tapahtuvaksi.
Sillä on minun vastentahtoisesti jätettävä paitsi seuranne, jota palvon enemmän kuin mitään tässä maailmassa, myös rakas Englanti, ja välittömästi riennettävä Hänen Majesteettinsa määräämälle kiireelliselle ja erittäin salaiselle tehtävälle valtakunnan ääriin.
Sanat eivät voi kuvata kuinka pahoillani olen ja kuinka minua repivät toisaalta velvollisuus maatani, toisaalta Teitä kohtaan. Samalla tiedän, ettette koskaan voisi rakastaa miestä, joka ei täytä velvollisuuttaan kuningastaan kohtaan.

Siinä, nyt se on sanottu, rakkaus.
Minä rakastan Teitä, neiti Darling. Te ehkä tiesitte sen, mutta minun on sanottava se.
Mikäli tekin rakastatte minua, kirjoittakaa, ja sydämeni on aina oleva teidän. Rukoilen, antakaa anteeksi tämä typerä viivästys.

Jos rakastatte minua kuten Teidän toivon minua rakastavan, odotitte kenties kosintaa huomenna. Vannon teille, neiti Darling, että olin aikeissa sen myös esittää. Jos voitte odottaa ja sallitte sen tapahtua, vannon myös, että ensimmäinen asia, jonka teen palattuani tälle saarelle, on polvistua Teidän eteenne.

Jos voitte antaa minulle anteeksi ja jos rakastatte, voitte toimittaa kirjeen hra Darlingin kautta, hän tietää miten sen saa vietyä perille. Jos ette anna anteeksi tai rakasta, älkää kirjoittako – vaikenemisenne kertoo minulle tarpeeksi.

Odottamaan jää, kohtalonsa huomaanne asettaa ja Teitä lakkaamatta ikävöi

Nöyrin palvelijanne

Kapteeniluutnantti Hampton

fanny.jpg


Ennen nukahtamistaan tytöt keskustelevat vielä siitä, miten estää Charlotten lähettäminen Intiaan. Charlotte päättää kirjoittaa Lady Astorialle ja kysyä neuvoa.

astoria.jpg

Clementina näkee jälleen unta kuningattarista.

kuningatarunet_margaretanjoulainen.jpg

kuningatarunet_maidofnorway.jpg 

Seuraavana aamuna aamiaisen keskeyttää Lady Elizabeth Stanleyn ja Sir Williamin yllättävä vierailu. He ovat tulleet järjestelemään edelleen tallimestarin omaisuutta. Clementina jättää ranskantunnin väliin ja kiiruhtaa tapaaman Lady Elizabethia. Hän kertoo ladylle, että tämän veli kosi häntä. Lady Elizabeth alkaa ymmärtää paremmin veljensä sekapäistä käytöstä viime kuukausien ajalta. Hän kertoo Clementinalle, että Sir Edward on saanut koleratartunnan. 

sirwilliam.jpg

stanley2.jpg