Lillian "Lily" Geneva Euphemia Darling

Lily on kotoisin Bardseyn saarelta, joka sijaitsee Walesin ja Irlannin välissä. Se on pieni, sumuinen saari, jolla sijaitsee Lilyn perheen kolkko kartano sekä rannan tuntumassa oleva pieni kylä, jossa asuu 70 ihmistä. Saaren erikoisuutena on se, että pyhiinvaeltajat saapuvat sinne kuolemaan. Legendan mukaan saarelle on haudattu 20 000 pyhimystä, mutta saaren koon huomioon ottaen se tuskin pitää paikkaansa.

Lily on syntynyt 1.1.1850. Hän on perheen iltatähti: sisarruksia on Lilyn lisäksi viisi, kaikki vanhempia veljiä. Heidät lähetettiin Englannin pääsaarelle opiskelemaan kahdeksanvuotiaina, joten Lily on tavannut heitä lähinnä kesällä ja jouluisin. He ovat Ulysses (19), Augustus (20), Nimrod (22), Alexander (22) ja Horatio (26).

Lilyn isä on Octavius Darling, äiti Emma. Perhe on asunut saarella sukupolvien ajan, vaikka isä Octavius onkin entinen laivastoupseeri ja runoilija, nyt eläkkeellä. Perhe on varakas, tiluksia on myös Englannin pääsaarella.

Lily on viettänyt lapsuutensa äitinsä ja sittemmin eläkkelle jääneen isänsä kanssa eristyksissä. Kylässä on ollut joitain samanikäisiä lapsia, mutta ei kovin montaa, eivätkä palvelijat ole kauhean puheliaita. Lilyllä on ollut seuranaan isän merimatkoilta tuomia muistoja ja kirjoja, jotka kertovat matkailusta, kuninkaallisista ja muista hienoista asioista. Saari ja kartano menevät tietenkin vanhimmalle veljelle, Lilyn kohtalona on mennä naimisiin ja asua jossain hienossa paikassa miehensä kanssa. Lilyn mielikuvissa avioelämään liittyy kaikenlaisia seikkailuja ja jännittäviä käänteitä, uusia ihmisiä ja paikkoja. Tämä ajatus lienee täysin vailla totuuspohjaa.

Luonne

Luonteeltaan Lily on leikkisä ja kiltti. Hänellä on taipumusta muiden kustannuksilla tapahtuviin piloihin, eikä hän aina täysin hahmota sellaisia asioita kuten seuraukset tai vastuu. Hän on eloisa ja eteerinen, romanttinen ja sentimentaalinen, antelias ja avulias, askeettinen ja seurallinen, epävarma, keskittymiskyvytön, rohkea ja kokeilunhaluinen. Häviäminen ei sovi hänelle, ja kilpailutilanteissa hän on enemmän läsnä kuin koskaan muulloin.

Lily ei ole kapinallinen millään tapaa, ja häntä ahdistaa mennä mitään auktoriteettia vastaan, mutta hän on myös uteliaampi kuin nuorelle naiselle olisi ehkä suotavaa. Hän on parhaimmillaan kielissä ja kaikessa näpräämistä vaativassa, huonoimmillaan kaikessa esiintymistä vaativassa. Hän on hyvä tanssimaan niin kauan, kun mies todella tietää, mitä tekee.

Ulkonäkö

Piirteiltään ja olemukseltaan Lily on pitkä ja lintumainen, helposti särkyvällä tavalla kaunis. Hän näyttää siltä, kuin olisi parhaimmillaan maalausten aiheena, mutta mikäli häntä menisi koskemaan, joku luu hajoaisi heti. Lily hymyilee paljon omalla etäisellä tavallaan, josta saa sellainen vaikutelman, että hän on tuskin koskaan syyllistynyt mihinkään.

Etu ja haitta

Etu: viaton. Vaikka Lily syyllistyy kaikenlaiseen alvariinsa, tuntuu se aina jotenkin epäuskottavalta. Lilyn ylle on helppo heijastaa omia romanttisia kuvitelmiaan.

Haitta: häpeällinen perhetausta. Lilyn isän laivastoura päättyi skandaaliin, jonka ansiosta hän vetäytyi takaisin saarelleen. Skandaaliin liittyi mulattiäpärälapsia, moraalisesti arveluttavaa, salanimellä julkaistua runoutta sekä laivasto-onnettomuus, joka johti yhden sotalaivan uppoamiseen Englannin Kanaalissa.

Kuvia

2133397143_01f89275a3.jpg2385441378_0b11259a78.jpgbardsey.jpgenlli.jpg