Cité Chatter

Saturday, April 4th

 

Society News

 

Jotkut terävistä lukijoistamme ovat leikillisesti huomauttaneet, ettei Cité Chatterin sivuilla ole koko kuluneena vuonna ollut kuin yksi ainokainen kertomus merilordi Octavius Darlingin perheestä. Se totisesti lienee ennätys koko julkaisumme historiassa, mutta nyt voimme jälleen vastata lukijaimme kyltymättömään tiedonjanoon ja kertoa uusimmat uutiset tuon kauniisti sanottuna kiinnostavan perheen edesottamuksista.
On nimittäin niin, että perhe on viimein päättänyt naittaa pojista toiseksi vanhimman, hra Augustus Darlingin, joka Lontoon nuorten miesten ja joidenkin naisten keskuudessa vallan hyvin tunnetaan. Kutsuttuna kihlajaisiin olivat perheystävät, mutta vielä edeltävänä iltana oli hra Darling niin sanotusti ”reippailla mielin” ja jakeli kutsuja juhliinsa nuorten aatelismiesten suosimassa, joskin heidän arvonsa alapuolella olevassa, kapakissa nimeltänsä Saracen’s Head.
Kutsussa seisoi morsiamen nimenä nti Gemma Lacroix, mistä päättelivät kaikki, että laivueamiraali Charles Lacroix on nähnyt tilaisuuden naittaa neljäs tyttärensä kollegansa perheeseen.
Kihlajaispäivän tullen Nti Lacroix oli sonnustautunut ihastuttavan vaalean malvan väriseen, perhosin koristeltuun brokadipukuun, jonka arvaamme olevan Pariisissa teetetty, eikä hra Darling näyttänyt erityisen pahoinvoivalta edellisen illan jälkeen.
Vaan kovasti sai juhlaväki yllättyä, kun kävi ilmi, ettei nti Lacroix’ta aiota ensinkään naittaa hra Augustus Darlingille, vaan että tuleva sulho onkin Darlingin perheen nuorin poika, hra Ulysses Darling!
Hra A. Darling sen sijaan on naiva mystisen kroatialaispuolalaisen kaunottaren, Luxemburgin kautta Englantiin saapuneen orvon paronitar Angelica Mensdorff-Pouillyn, joka on tänä vuonna aloittanut opinnot St Catherinen tyttökoulussa. Paronitar oli pukeutunut tyylikkään yksinkertaiseen, keltaisella somistettuun viininpunaiseen puuvillasilkkileninkiin.
Salaisuudeksi jää, miten hra A. Darling on paronittaren suostutellut pujottamaan kihlarenkaan käteensä, sillä onhan hänet viimeksi nähty ”Skittles” Waltersin seurassa. Nti Waltersin muistamme muun muassa Englannin tiukimmasta ratsastuspuvusta ja epäilyistä, että hän olisi pukunsa alla kokonaan a*****!
Vaan jos, arvon lukijat, kuvittelitte, että illan paljastukset päättyvät tähän, niin kovinpa väärässä olette! Nimittäin illan huipennukseksi päätti merilordi hämmästyttää niin juhlaväen kuin oman perheensäkin ja julkisesti tunnustaa äpäräpoikansa, Britannian merivoimissa uraa tekevän hra Nikolai Demidovin!
Onnittelemme lämpimästi koko Darlingien perhettä uuden pojan ja kahden uuden tyttären johdosta ja uskomme lukijoidemme tekevän samoin. Toivomme myös kaikkien nyt pidättäytyvän ikävistä juoruista, joita tällainen yhtäkkinen tapahtuma voisi nostattaa, sekä kyselyistä, kuinka monta uutta lasta merilordi mahdollisesti aikoo tulevaisuudessa tunnustaa. Antakaamme Darlingien juhlistaa rauhassa iloisia perhetapahtumia!

Lukijoitamme ovat suuresti kiinnostaneet musiikillisen debyyttinsä Nuoren Hovin avajaisissa tehneen nti Claire Wynnin sittemmät vaiheet.
Cité Chatter sai nti Wynniltä kieltävän vastauksen haastattelupyyntöön, mutta se ei luonnollisestikaan estä meitä täyttämästä tiedonhaluisten lukijaimme toivetta.
Nti Wynnia lähellä olevat tahot kertovat Cité Chatterille, että tämä on palannut opintojensa pariin Saint Catherine of Alexandria Collegessa ja sai juuri opiskelutovereidensa lailla debytointiluvan. Samoin vakuuttavat tahot, että hän on - lahjoiltaan kenties aikamme parhaan mutta yksityiselämänsä suhteen mielipiteet jyrkästi jakavan - oopperadiiva Mme Salvinin henkilökohtaisessa suojeluksessa. Nti Wynnin kerrotaan jopa vierailleen useasti Mme Salvinin kartanossa.
Eräs nti Wynnin tuttava vakuuttaa, että tämä on säilynyt sinä herttaisena, somana nuorena neitona, joka oli ennen menestystään Nuoressa Hovissa. Kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä.
”Hänestä on tullut koppava ja itserakas”, kertoo eräs nti Wynnin sanojensa mukaan erittäin hyvin tunteva henkilö.
”Hän vaatii itselleen erioikeuksia ja yksityisopetusta. Hän on jo aiemmin ollut epävakaa ja esimerkiksi hyökännyt viattomien kimppuun aseenaan likasanko. Nämä piirteet ovat nyt vahvistuneet”, tuttava kertoo ja jatkaa: ”Hän myös viettää paljon aikaa nuorempi kreivitär Lillian Darlingin sekä kreivitär Margareta De Vito di Cassilian kanssa, joista molemmista kunnianarvoisa Cité Chatter on viime kuukausina kirjoittanut. Yleisesti arvellaan, että mikäli kolmikon kanssa aikaansa viettävät nuorempi kreivitär Clementina Roehenstart ja nuorempi paronitar Sharlotte Lawrence eivät olisi hillitsemässä tovereitaan, olisi tilanne jo täysin riistäytynyt käsistä.”
Lukijamme luonnollisesti muistavat, että vaikka näkemys tuleekin erittäin läheiseltä taholta, ei nti Wynnistä pidä sen perusteella tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä!