Rakastavaiset Giambattista Giovanni Gioacchino de Vito di Cassilia, 28, ja Marianne Beaumanoir, 25, ovat saapuneet mustalaisleiriin Essexiin kaksi päivää sitten hyvin huonossa kunnossa.

giambattista-normal.jpg
marianne-normal.jpg
 

Heimon noitavaimo, nuori Krizmarica vaivutti heidät uneen. Giambattista ja Marianne heräilevät, etsivät vaatteitaan ja pohtivat, onko heihin langetettu kirous nyt poissa.

krizmarica-normal.jpg

Samaan aikaan kaksi miestä ratsastaa kohti leiriä. Matkalla käy ilmi, että Jacob Charles Roehenstartilla, 28, ja Ahmed Mustafalla, 28, on sama matka. He ovat menossa mustalaisleiriin, josta molemmat kaavailevat vievänsä mukanaan amuletin.

jacob-normal.jpg

Amulettia etsii myös Sisar Isabelle, 27, joka ratsastaa paikalle miesten käytyä nuotiolle. Kaikki viisi istuvat nuotiolla, syövät muhennosta ja tutustuvat toisiinsa. Hiljalleen selviää, että kolme tulokasta jahtaa samaa korua.

isabella-normal.jpg

Jacob, Ahmed ja Isabelle pyytävät saada jäädä yöksi, ja ikiaikaisten vieraanvaraisuusvaatimusten mukaisesti pyyntöön suostutaan. Jacob ja Ahmed kyselevät Krizmaricalta korua. Tämä paljastaa omistavansa korun, mutta ei ole valmis luovuttamaan sitä mistään hinnasta.

Giambattista ja Marianne kertovat Kizmaricalle koko tarinan siitä, miten olivat joutuneet kirotuiksi.
He olivat varastamassa timanttia, jota Lontoon mustalaiset palvoivat pyhänä. Jokin meni kauhealla tavalla vikaan, pariskunta jäi saarroksiin ja vangittiin. Heimon noita loitsi Mariannen ja Giambattistan päälle kirouksia. Krizmarica kertoo, ettei voi olla varma, saiko hän mitätöityä kaikki kiroukset. Toisen heimon noita oli paljon Krizmaricaa vanhempi ja voimakkaampi.

Jacob ja Ahmed tekevät sopimuksen: he varastaisivat korun yhdessä ja kaksintaistelisivat siitä myöhemmin. Isabella päättää odottaa mitä tuleman pitää, antaa muiden rähistä ja ottaa turpaansa, ja poistua lopuksi voittajana paikalta koru mukanaan.

Illan aikana Giambattista, Jacob ja Ahmed taistelevat kepein harjoitusmielessä. Marianne ja Jacob tanssivat. Kaikki odottavat, että leiri hiljenee ja suunnitelmaa päästään toteuttamaan. Ahmed hioo ja putsaa aseitaan loputtomasti.

Keskellä yötä Krizmarica kiipeää vaunuun, jossa Giambattista ja Marianne nukkuvat. Hän kertoo olevansa huolissaan turvallisuudestaan ja odottavansa, että nämä tarpeen vaatiessa suojelevat häntä. Tarve tulee aamuyöllä, kun Jacob ja Ahmed hyökkäävät vaunuun.
Giambattista ja Marianne taistelevat Jacobia ja Ahmedia vastaan. Taistelu on melko tasaväkinen, mutta ratkaiseva käänne tapahtuu, kun Isabella ilmestyy vaunun ovelle. Hän kehottaa aseella uhaten Ahmedia hakemaan kaulakorun vaunun takaosaan kyyristyneeltä, loitsua mutisevalta Krizmaricalta. Ahmed hakee korun, mutta ei luovutakaan sitä.

Kaikki juoksevat hevostensa luo ja ratsastavat pois leiristä. Koru jäätää Ahmedin kättä. Myöhemmin käsi näyttää olevan menossa kuolioon. Jacob saa osuman mustalaisten ampumista nuolista ja alkaa heiketä nopeasti. Ahmed auttaa häntä pysymään hevosen selässä ja valmistautuu tarpeen vaatiessa taistelemaan takaa-ajoon lähteneiden mustalaisten tai Isabellan, Mariannen ja Giambattistan kanssa.