Bathin kaupunki sijaitsee Lounais-Englannissa, 150 kilometriä Lontoosta länteen ja 21 kilometriä Bristolista kaakkoon. Se on Lontoon jälkeen Britannian olennaisin seurapiirikohde, bilekaupunki, jossa jokainen maan silmäätekevä viettää ainakin osan kesäsesongista.

bath3-normal.jpg

Kaupunki on rakennettu kolmen kuuman lähteen ympärille. Vanhempi sukupolvi oikeuttaa oleskelunsa terveyshyödyillä, nuorempi sukupolvi on yleensä juhlimassa. Bathin kesä tuo pienen helpotuksen loputtoman ahdistavalle seurapiirietiketille. Siveyssäännöistä joustetaan hiukan, siellä voi kulkea ilman hansikkaita joutumatta ikuiseen häpeään ja mikäli on jonkinlaisia hakkailutaipumuksia, Bath on siihen kaikkein otollisin kohde.

Se, miksi täällä on niin vapaata, johtuu miehestä nimeltä Beau Nash. Hän toimi vuoteen 1761 seremoniamestarina, joskin epävirallisesti. Hänen perinteitään seuraten järjestetään edelleen juhlia, joissa “500-600 sopivinta herraa ja ladya saavat pöydän juhlista, joilla ei ole vertaa. Herra Beau Nash on vastuussa siitä, että neidit löytävät sopivan tanssipartnerin, että juhlissa esiintyy kuningaskunnan kyvykkäin ja muodikkain orkesteri, että ilman seuraa saapuneilla rouvilla riittää liehittelijöitä, että uhkapeli ei keskeydy hetkeksikään, että pelaajat osaavat valita tasoisensa vastustajat ja että aviorikokset suoritetaan kaikkia osapuolia kunnioittavalla tavalla.”

bath2-normal.jpg

Bathin erikoisuus on se, siinä missä muualla debytoidaan kesäsesongiksi, eli toukokuussa, täällä se tehdään jo helmikuussa. Täällä debytoivat muun muassa ne, jotka ovat lähdössä perheineen matkoille. Bath on Englannin toiseksi arvokkain debytointipaikka heti Lontoon aatelisdebytoinnin jälkeen.

bath4-normal.jpg

Anarkoterrorismista innostuneet kommunistityöläiset valmistautuvat pommittamaan Bathin Theatre Royalissa pidettävät debytanttitanssiaiset. John Akerman (Juhana) on pommiekspertti, joka opastaa muita, muttei itse osallistu attentaattiin.

Ashley Ellis (Venla) värväytyy teatteriin takkitytöksi ja Andy Wilson (Olga) kynttilänniistäjäksi. Jeremy Green (Mike) ei onnistu pääsemään kynttilänsammuttajaksi. Niinpä Jeremy auttaa Aidan O’Rourkea (Emi) huolehtimaan pakoreitistä.

royaltheatre-normal.jpg

Ashley ja Andy räjäyttävät pommin tanssiaisissa, Aidan heittää polttopullon ulkona ihmisten panikoidessa ulkona. Nelikko poistuu teatterin pihalta ja Johnin opastamana pakenee pitkin maaseutua.

Työväestön pitkään lykätty - mutta sitäkin oikeutetumpi - kosto on jälleen lähempänä!