Ollaan ei-kenenkään maalla oudossa majatalossa, jossa Veljeskunta ja Neitokunta vaihtavat vankeja ja veljeilevät keskenään. Miten  sopimatonta − tai kiinnostavaa, riippuu keneltä kysytään.

Majatalon pitäjät Mr & Mrs Jonathan Bateman (Jonathan ja Laureline) herättävät Charlottessa lämpimiä tunteita − rakkaus ylittää kaikki rajat, miten romantillista!

pahissisarukset3-normal.jpg

Vankienvaihto on suoritettu, Lance on vaihdettu Forget-Me-Not -tulevaisuuteenkatsojaan Neitokunnan tiedusteluyksiköstä.

fuckoff-normal.jpgForget-me-not-normal.jpg


Lancelle naureskellaan erityisesti Hexin toimesta − strategimaagi strategoi sitten  itsensä kiinni yrittäessään murtautua yksin Madame Salvinin taloon.

hex-normal.jpg

Talossa on tiukat säännöt − voimiaan ei saa siellä käyttää. Neitokunta ja veljeskunta hautaavat riitansa talossaoloajaksi. Tästä huolimatta erityisesti Morgania paheksutaan. Tämä vilkuttelee röyhkeästi takaisin.

morgan-normal.jpg


Kaikki istuutuvat valtavan ruokapöydän ääreen. Kaikki, paitsi Clementina ja Claire, joita asetelma vaivaa liikaa. Pöytään tuodaan jänistä, joka on ylisuolaista ja muutenkin pahaa. Rouva Bateman ei enää nykyään toimi Neitokunnassa, joten hän kanavoi energiaansa kokkaamiseen, surkealla menestyksellä.
Mr. Bateman toruu vaimoaan lempeästi.
”Rakkaani, olette päivieni valo ja ainoa syyni elää, mutta jänispaistoksenne on hirveää.”

Pöydässä istuu paljon vanhoja tuttuja ja joitain uusiakin tuttavuuksia. Ruby, Hex, Morgan, Lady Octavia, Cutter… Tallimestarikin saapuu, ja pöytään tuodaan korvaava ruokalaji. Joku on kokannut varmuudeksi ja hyvä niin. Neitojen hämmästykseksi tallimestari Sir Edward on tuttu ja hyvää pataa Cutterin kanssa.

Ruby-normal.jpg

lady_octavia-normal.jpgcutter-normal.jpg
 

Forget-Me-Notilta kysellään tulevaisuudesta.
Morgan kiusoittelee tätä: ”Kertokaa nyt, Lady Chamberlain, hylkääkö Lady Octavia koskaan virkaheittoa aviomiestään ja karkaa kanssani?”
”Ei.”
”No, olette ollut väärässä ennenkin.”

Forget-Me-Not kertoo, että tulevaisuus ei ole varmaa, vaan todennäköisyyksiä. Neitoja varoitetaan, että Forget-Me-Not ei aina ole selväsanaisin mahdollinen oraakkeli.
”On olemassa todellisuuksia, kymmeniä tuhansia tapoja, miten asiat voivat mennä. Ne ovat kuin nauhoja, lankoja jotka leijailevat kaikkeudessa. Jotkut niistä ovat vahvoja, kuin kettinkejä, jotkut ohuita kuin hiukset tai hienoin silkkilanka. Lopulta joku niistä liittyy osaksi tärkeintä lankaa, todellisuutta. Silloin kaikki muut mahdolliset todellisuudet muuttuvat merkityksettömiksi. Mutta ne eivät lakkaa olemasta.”
Lähitulevaisuuden tapahtumat ovat paremmin ennustettavissa kuin kaukaiset.
Todellisuuslinjojen manipuloiminen on mahdollista, mutta hyvin vaikeaa. Jotkut, hyvin vahvoilla taikaesineillä varustautuneet hyvin vahvat maagikot, voivat jopa vaihtaa todellisuuksia toisiin. Niin on käynyt, ehkä kerran vuosisadassa.

Meg unohtaa jälleen itsensä ja tenttaa kaikkien kuullen Forget-me-notilta miltä Patrick-veljen tulevaisuus näyttää. Vahvimmassa linjassa Patrick on turvassa, mutta tämän vanhemmat surmattu.
Charlotte taas utelee sulhasista ja tanssiaisista, mutta saa epätyydyttäviä vastauksia tyyliin: "Kyllä, tapaat tanssiaisissa miehiä. En osaa sanoa ovatko he ’kivoja’".
Claire raahaa tunnekuohuissaan kyselevän Megin ulos ja läksyttää tätä: "Älä nyt ääliö paljasta kaikkia heikkoja kohtiasi veljeskunnan kuullen!"
Meg katuu ja lupaa miettiä tästedes mitä suustaan päästää.

Lily on kuullut, että majatalon pitäjät ovat hänen laillaan atmokineetikkoja. Tästä innostuneena hän hakeutuu Laureline-rouvan juttusille tilittämään, miten ainoa mitä hän oikeastaan osaa on sateet, ikkunoiden paiskomiset, myrskyt ja sen sellaiset. Olisiko jotain vinkkejä?
Rouva Bateman kertoo, että keskitetympi voimankäyttö vaatii enemmän, mutta että on ihan normaalia aloittaa myrskyillä.
Lopulta Lily ja saa ulkosalla riemastuttavan oppitunnin: esimerkiksi ilmaa ja vettä käyttämällä voi luoda sateen, tiivistää sen, jäädyttää ja iskeä jääkalikan minne huvittaa. Lily palaa sisälle, tuijottelee vesilasiaan keskittyneesti saamatta mitään aikaan ja karkaa sitten ulos loistoajatuksen kanssa: entäs jos tuulen avulla voisikin lentää!
Meg ja Claire tulevat parahiksi ulos nähdäkseen Lilyn lennähtävän kiveltä maahan. Seuraa Megin taholta läksytystä uloshiippailusta ja syytöksiä yleisestä salailusta. Lily vastaa harmitellen, että Megillä on kyky, jostaa olisi Lilylle huomattavasti enemmän käyttöä.

Ruby ottaa Megin sivuun ja varoittaa, ettei tulevaisuudestaan kannata kysellä ellei ole valmis kuulemaan vastauksia.
Ruby on Neitokunnan turvallisuusyksikön johtaja samalla tavalla kuin Rouva Evans on koulutusyksikön johtaja.
Meg puolestaan päättää jututtaa tallimestaria − onhan tämä lumouksen vallassa ja unohtaa kaiken kokemansa aamuun mennessä. Sir Edwardia tentataan luostarivisiitistä ja aikeista Clementinan suhteen, ja mies vaikuttaa sangen kunnialliselta, ainakin päällisin puolin. Meg painostaa Clementinankin puhumaan tallimestarille.

tallimestari-normal.jpg

Sir Edward ja Clementina siirtyvät yläkertaan juttelemaan. Clementina kysyy, onko tallimestarilla ollut lihallisia ajatuksia hänestä. Tallimestari kieltäytyy kohteliaasti vastaamasta. Clementina suutelee tallimestaria, joka vastaa suudelmaan iloisesti yllättyneenä. Tallimestari jää häkeltyneenä paikalleen Clementinan lyödessä tätä kasvoille ja juostessa huoneeseensa tunnekuohun vallassa. Täältä hänet lopulta löytääkin Meg, joka saa kuulla version jonka mukaan tallimestari on häpäissyt Clementinan, tahrannut tämän kunnian ja pelästyttänyt tämän suutelemalla tyttöä röyhkeästi − ja kosimatta ensin! Clairellekin kerrotaan tästä, ja molemmat lähtevät raivoissaan antamaan tallimestarin kuulla kunniansa.

Tällä välin alakerrassa pidot paranevat. Esiin on tuotu hashis-piippu, jota myös Charlotte ja Lily polttelevat innoissaan. Viiniäkin kuluu ja pelimanni saapuu paikalle. Viulun soidessa riehakas tanssiminen alkaa. Lily ja Charlotte saavat pyöritystä mm. Lanceltä ja Morganilta ja ovat siitä aivan innoissaan. Charlotte antaa Morganin sytyttää piipun suoraan suuhunsa. Muut tytöt paheksuvat syvästi.

hash-normal.jpg

Tanssiessaan Lily keskustelee Lancen kanssa, ja tämä vastailee Lilyn kysymyksiin. Hän oli vangittuna Madame Salvinin talossa. Kyllä, häntä kohdeltiin hyvin. Mikäli Neitokunnan jäsen joutuu Veljeskunnan vangiksi, häntäkin ”yleensä” kohdellaan hyvin. ”Te viisi tietysti olette vähän erikoistapauksia… Kohtelunne riippuu siitä, miten te voisitte hyödyttää meitä parhaiten.”

Claire tarvitsee tilaa ja rauhaa ja karkaa ulos soittamaan rakasta huiluaan. Hän kuulee Lady Octavian ja Rubyn kiistelevän siitä, pitäisikö tytöille kertoa jotakin ilmeisen järkyttävää.
”Sano, ettei Glorialla ole mitään tekemistä sen kanssa.”
”Ei ole, eikä kellään Neitokunnasta.”
”Ruby, heitä on turha hermostuttaa tällaisella asialla. Heillä on niin paljon muita asioita mielessään. Ja jos se ei edes mitenkään liittynyt Neitokuntaan…”
”Heillä on oikeus tietää, koska kyseessä voi olla heidän turvallisuutensa.”
Claire päättää marssia paikalle ja saa tietää, että anarkoterroristien pommi-iskussa Bathissa on kuollut ihmisiä, myös debytantteja. Terroristit ovat vannoneet, että sama tapahtuu muissakin debytointitanssiaisissa. Debytanttitanssiaisten peruuttamista harkitaan joka puolella Englantia. Miten käsittämättömän kamalaa!

bombing-normal.jpg

Claire houkuttelee tallimestarin puutarhaan sanoen, että hevosella on varmaan ähky. Puutarhassa odottaa suuttunut Meg ja tämän näkymättömäksi muuttama Clementina. Clementina haluaa olla paikalla, muttei kuulemma kestä kohdata tallimestaria. Sir Edwardia läksytetään kunnolla, syytetään nuoren mielen musertamisesta ja neidon häpäisystä, moraalittomuudesta ja kaikesta mahdollisesta kauheasta. Mies ottaa syyt niskoilleen, pahoittelee ja lupaa lähteä majatalosta aamulla ja olla tapaamatta Clementinaa enää koskaan.

Tallimestari menee ilmoittamaan Lady Octavialle, että aikoo käyttää yön etsiäkseen seurueelle soveliaamman saattajan. Lady Octavia haistaa palaneen käryä ja ilmoittaa närkästyneenä Megille, että tämä kysyisi siskoltaan mitä oikeasti tapahtui. Lady Olivia kun luki Sir Edwardin ajatukset, ja siellä tapahtumien kulku oli sangen toisenlainen.

Seuraa raivoisa välienselvittely yläkerrassa. Meg ja Claire raivoavat Clementinalle, lopulta Claire väsyy ja käskee sisarukset pois huoneesta. Meg vaatii anteeksipyyntöä ja syyllistää kaikin keinoin sisartaan, joka väistelee eikä suostu pyytämään anteeksi. Lopulta Meg myös lähtee pois paikalta lohduttomana ja kaikkeen kyllästyneenä. Kontrasti ei voisi olla suurempi Lilyyn ja Charlotteen, jotka palaavat huoneisiinsa vasta viimeisen tanssin jälkeen. Saattajien käsisuudelmat kestävät hiukan liian pitkään, mikä on hauskaa.

Aamulla tallimestari ei muista mitään. Clementina kohtelee häntä kohteliaasti, mutta tyttöjen keskinäiset välit ovat ehkä tulehtuneemmat kuin koskaan.

Saavutaan Madame Salvinin kartanolle.

prinsessa-normal.jpg

Siellä tavataan ylikähertäjä sekä naispuolinen vaatturimestari., joka apulaisineen tuunaa tyttöjen juhlapuvut ja lahjoittaa Clementinalle kolme upeaa asua.

annelister-normal.jpgk%C3%A4hert%C3%A4j%C3%A4-normal.jpg

Charlotten laventelinsinistä asua tuunataan kankaidenvaihdoksilla, ruusukkeilla ja pitsillä. Clairen oranssia unelmaa helmillä ja persikalla, Meg saa toivomansa hillitynvaalean asun vaaleanpunaisilla tehosteilla ja Clementina valitsee päälleen keltaisen luomuksen.

dresses-normal.jpg

Lilyltä nainen kysyy: "haluatko että sinuun rakastutaan, vai haluatko naimisiin?" Lily yllättää ehkä itsensäkin ja sanoo haluavansa naimisiin. Puvun väriksi valitaan haalean vaaleanpunainen. Vaatturimestari juttelee Lilyn kanssa, tarjoaa tälle konjakkia ja seuraa jutustelua yhteiskunnan odotuksista ja siitä, miten aviomies ei saisi haitata onnellista elämää. Lopuksi nainen kehuu vielä kerran Lilyn kauneutta, suutelee tätä kädelle ja kutsuu Lilyn ja tämän halutessa ystävätkin kaupunkiasunnolleen "erilaisiin juhliin", joihin tallimestari ei ole tervetullut.

Tällä välin Charlotte ja Clementina ihailevat pukujaan ja suunnittelevat asukokonaisuuttaan, Meg rukoilee huoneessaan lohduttomana ja Claire löytää tiensä Madame Salvinin nuottivarastoon, jonka hoitajana toimii konserttipianisti. Claire päättää jäädä nuottikirjastoon asumaan ja viettääkin siellä tuntikausia, kunnes tulee kutsu pukeutua illallisia varten.

kirjasto-normal.jpg

Lily on lopulta päättänyt kutsua kaikki tytöt mukaansa juhliin sillä ehdolla, että jokainen käyttäytyy kunnolla eikä häpäise ketään. Jotenkin asiasta päästään sopuun. Illallisten jälkeen vaunut noutavat tytöt juhliin. Itse vaatturimestari auttaa tytöt vaunuihin − kuinka erikoista! Juhliin saapuu paljon väkeä. Hyvin pian tytöt huomaavat, että juhliin saapuvat miehet eivät olekaan miehiä, vaan miesten vaatteisiin pukeutuneita naisia! Mitä tästä pitäisi ajatella?!

lesbot-normal.jpg