Vuosi 1865.

Brittiläinen imperiumi on laajempi kuin koskaan. Itä-Intian kauppakomppania kyntää Aasian meriä toimittakseen Lontooseen silkkiä ja hopeaa, Kiina pumppaa oopiumia herrojen salonkeihin ja Afrikan timanttikaivoksista louhitaan loputtomasti jalokiviä ladyjen otsaripoihin.

Kotona Englannissa juhlitaan teollista vallankumousta. Tehtaissa jyrähtävät käyntiin höyrykoneet. Äveriäin aatelisto vaihtaa savuttavat kaasulamput sähköisiin. Junat kiitävät hetkessä Englannin kolkasta kolkkaan. Zeppeliinit nousevat taivaiden valtiaiksi. Uskaliaimmat ovat uhmanneet räjähtävän painekattilan vaaroja ja henkkineet automobiilin.


Rikkaat ja ylhäiset imperiumin kaikissa kolkissa kasvattavat lapsensa samalla tavoin. Pienestä pitäen heistä koulitaan kotiopettajien ja palvelijakolonnan voimin hyväkäytöksisiä ladyja ja herrasmiehiä. Pojista kasvatetaan upseereita, poliitikkoja ja liikemiehiä, tytöistä heidän viehkeitä vaimojaan. Lapsen tullessa sopivaan ikään, olipa se sitten seitsemän tai seitsemäntoista, lähetetään hänet johonkin Englannin arvostetuimmista sisäoppilaitoksista saamaan koulutusta ja opettelemaan seurapiiritaitoja. Lasten odotetaan viettävän hyveellistä elämää ja olevan kunniaksi perheelleen.

Aika: 1865
Paikka: Saint Catherine of Alexandria College Essexin maaseudulla lähellä Withamin kaupunkia
Genre: Seikkailu, historia
Teemat: naiseksi kasvaminen ja teinityttöys, yhteiskunnan paineet ja kaksinaismoralismi, historia, salatieteet
Hahmot: 14-vuotiaita neitoja aloittamassa ensimmäistä vuottaan Saint Catherinessa