Aamiaisella − jota ei tarjoilla − kulkee huhu: kaikille debytanteille on luvassa jotain jännittävää. Voiko se olla? Onko se todella? Ei voi olla… Se on! Se todellakin on!
”Iik, me saadaan ne!”
”Iik!”
”Ne on tosi kalliita!”
”Se on kuulemma testattu kahden tieteellisen koneen avulla.”
”Ja se on patentoitu!”
Koulu on hankkinut kaikille kevään debytanteille ihmeen nimeltä Madame Rowley’s Toilet Mask.

madame-rowleys-toilet-mask-normal.jpg

Georgina Weddeburn näyttää happamalta. Tytöt kyselevät miksi, ja saavat kuulla, että hänen sukulaisensa ovat tulossa käymään. Emma juoruaa, että Georginan sisko Emmelyn on Fasting Girl, tyttö, joka ei (väitetysti) nauti muuta ravintoa kuin ehtoollista. Fasting Girlejä käydään tapaamassa pitkienkin matkojen takaa, ovathan he erityisen henkistyneitä, jolleivät jopa pyhiä. Nyt yksi heistä tulisi käymään Saint Catherinessa, kuinka jännittävää!
Huomiohuora, mutisee Georgina.

Charlotte kutsutaan rehtorin kansliaan. Neiti Spence  on raivoissaan.
”Koko siitä laumasta minä luotin teihin, neiti Lawrence. Mitä ihmettä tämä on?”
Charlotte saa käteensä kirjeen.

Buckingham Palace, London
Helmikuun 13ntena 1866 A.D.

Arvoisa rehtorinna Millicent Spence,

Ensinnäkin kiitän Teitä nti Claire Wynnin koesoiton järjestelyistä. Hra Morganin sairastapausta lukuun ottamatta kaikki sujui ensiluokkaisesti.

Nyt lähestyn Teitä arkaluonteisella asialla. Kirjoitan teille koskien oppilastanne, Nti Charlotte Lawrencea. Asiani on epämuodollinen.
Tietooni on nimittäin epävirallisia reittejä saatettu, että oppilaanne nti Lawrence tekee taikatemppuja.

Toivottavasti en järkyttänyt teitä tällä tiedolla. Yhtä kaikki pyydän, että nti Lawrence voisi esittää ”timanttitemppunsa” mikä se ikinä onkaan serkkuni hra Bluntin syntymäpäivillä toukokuun 18ntena. Ne ovat yksityisluonteiset juhlat, joihin kuitenkin osallistuu mm. hovin jäseniä. Jos ja kun nti Lawrence nähtävästi suunnittelee kenties kyseenalaista mutta ehkä nuorta seikkailullista mieltä houkuttavaa viihdyttäjän uraa, tämä olisi hänelle mainio tilaisuus osoittaa kykynsä.

Kunnioittaen,
Sir Broderick B. Blunt
Nuoren hovin kutsu- ja huvittelutoimikunnan sihteeri

Charlotte vakuuttaa, ettei tiedä mistä on kyse. Rehtorinna punnitsee, uskoako Charlottea.
”Oli miten oli, kirjoitin jo herra Bluntille. Ilmoitin, ettei yksikään tämän koulun neideistä taatusti tee mitään temppuja. Saatte luvan pitää huolta, että näin todella on.”

Charlotte palaa huoneisiin panikoimaan. Muut yrittävät rauhoitella häntä.

Georginan sukulaiset saapuvat. Emmelyn-sisko ja herra Wedderburn liittyvät lounaalle, jossa heidät esitellään. Emmelyn ei tietenkään syö mitään. Tytöt pohtivat, voiko paastoava tyttö todella olla maineensa veroinen. Clementinaa yllytetään lukemaan tämän ajatukset.
Emmelyn ajattelee syömistä, mutta se kuvottaa häntä. Clementina seuraa, kuinka Emmelynin ajatukset kääntyvät ruuan kuvottavuuteen. Kuinka se tungetaan suuhun, jauhetaan hampailla ellottavaksi massaksi, kulautetaan sisuksiin, jossa kouristelevat lihakset kuljettavat sitä eteenpäin. Vatsassa massa muuttuu hirvittäväksi velliksi, siirtyy alaspäin, kunnes… Hyi kauhistus! Ja kuinka hirvittävän rumia ihmiset ovat syödessään. Clementina päättää lopettaa syömisen ja kehottaa tovereitaan tekemään samoin. Clementina ja Meg arvelevat tytön todella olevan pyhä, Charlotte, Lily ja eritoten Claire ovat epäileväisiä.

bulsarit-normal.jpg

Kun Wedderburnit nousevat pöydästä, Angelica on tukehtua ruokaansa. Hän sukeltaa pöydän alle ja anoo paniikinomaisesti kuiskien piilottamaan itsensä. Herra Wedderburn on tunnistanut tytön. ”Entinen asiakas”, selittää Angelica myöhemmin.

Neiti Spence ilmoittaa, että neiti Wedderburn on tavattavissa piakkoin mikäli joku haluaa keskustella hänen kanssaan. Sen jälkeen hän tulee pöytään ja kertoo herra Wedderburnin pyytäneen, että Angelica näyttäisi hänelle paikkoja.

nunna2-normal.jpg


Tytöt kokoontuvat Angelican huoneeseen rauhoittelemaan tyttöä. Päätetään, että Lily menee oppaaksi hänen sijastaan. Meg tenttaa Angelicaa: mitä se hirviö on tehnyt sinulle? Oliko se kauheaa? Muitakin kiinnostaa kovasti, mutta Angelica ei ole selityksessään erityisen graafinen. Häntä pelottaa eniten se, että herrra Wedderburn paljastaa hänen salaisen identiteettinsä.

Herra Wedderburn on ihmeissään ja kyselee Angelican perään. Lily ilmoittaa tämän olevan sairaana. Hän myös kyselee, sattuuko herra Wedderburn tuntemaan Lilyn isää. Kyllä tuntee, kuulemma.

Kun Lily on hoitanut velvollisuutensa, hän, Meg ja Clementina lähtevät tapaamaan Fasting Girlia. Claire ja Charlotte syyllistävät heitä ystävän hylkäämisestä ja jäävät itse Angelican tueksi. Eivätkä syyttä! Vain hetken kuluttua herra Wedderburn ryntää sisään Angelican huoneeseen muka teetä tuomaan. Hän kavahtaa löytäessään sieltä muitakin ja poistuu pikaisesti muistamatta edes jättää teekuppia jälkeensä. Mikä uskomaton törkimys!

Clementina, Lily ja Meg kiilaavat ekaluokkalaiset. Georgina on pestattu ovivartijaksi. Hän pyörittelee silmiään tytöille, mutta päästää heidät sisään huoneeseen, jossa hänen sisarensa odottaa.

fasting_girl-normal.jpg
 


Emmelyn makaa sängyssä ja näyttää autuaalta. Tytöt kyselevät häneltä, miten kahden vuoden paastoaminen on mahdollista.
”Erään ehtoollisen jälkeen tunsin, kuinka Pyhä Henki täytti minut. Ymmärsin, että en enää tarvitse muuta ravintoa, että Herra ravitsee ruumiini samoin kuin hän ravitsee sieluni.”
Emmelyn lohduttaa Megiä, että vaikka tämä ei pystyisi olemaan syömättä, ei hän ole mitenkään huono ihminen. Jokainen palvelee Juamlaa omalla tavallaan. Tyttö kiistää olevansa pyhimys − hän ei tee ihmeitä, niitä tekee vain Jumala. (Meg ja Clementina päättelevät lausunnon todistavan, että hän todella on pyhimys.)
Meg pyytää saada koskettaa tytön hameenhelmaa. Tytöt rukoilevat yhdessä.


Angelica pelkää, että herra Weddeburn aikoo palata yöllä. ”Uskokaa minua, hän on sellainen.”
Lopulta sovitaan, että Clementina menee nukkumaan Angelican huoneeseen, Angelica puolestaan hänen sänkyynsä. Angelica yrittää estellä, koska pelkää, että herra Wedderburn yrittää tehdä Clementinalle jotain, mutta hänet puhutaan ympäri. Clementina läikyttää ”vahingossa” teetä vuodevaatteille, jotta ne vaihdettaisiin ennen kuin hän käy yöpuulle.

Yöllä ovi todella aukeaa, ja sisään astuu mies. Hän käy muitta mutkitta sängylle ja yrittää käydä Clementinaan käsiksi. Clementina lukee miehen ajatukset ja näkee välähdyksen siitä, mitä hän on Angelican kanssa harrastanut. Clementina on järkyttynyt ja kehottaa parhaimmalla käskytysäänellään miestä poistumaan. Mies pelästyy puolikuoliaaksi ja ryntää ulos huoneesta. Passissa ollut Meg käy vielä kummittelemassa hänelle näkymättömänä. Juostessaan pois mies tuhertaa itkua, rukoilee ja vannoo tekevänsä parannuksen.

Clementina ilmoittaa, että Angelica on joutunut kärsimään hirvittävyyksiä. Mutta onneksi sivisyneet naiset eivät koskaan joudu kokemaan sellaista. Meg kertoo sisarelleen varovasti, että valitettavasti se on myös hienojen naisten osa − miehet tekevät sellaista. Clementina ei usko. Mistä Meg tietää?
Meg kertoo salaisuuden, jota ei koskaan ole palajstanut kenellekään.
”Minun kasvatti-isäni tekee niin Patrickille.”