Greenwaldin tila, Hampshire, Englannin etelärannikko.

Wynnin perhekunta on kahden väsyttävän kuukauden laivamatkan jälkeen Portsmouthin satamaan ja jatkanut välittömästi matkaa Greenwaldin tilalle. Herra Wynn on yhä Singaporessa järjestelemässä asioita. Englantiin ovat saapuneet rouvan mukana 9-vuotias Agatha (Venla), 8-vuotias Horatio (Juhana), 5-vuotias Amos sekä lastenhoitaja, rouva Abberton (Mike).

agatha_wynn-normal.jpgwynnien_nanny-normal.jpg  horatio_wynn-normal.jpg

amos_wynn-normal.jpg


Laivamatka on ollut kauhistuttavan tylsä ja pakottanut lapset keksimään itselleen mitä ihmeellisintä viihdykettä. Rouva Abberton on kannustanut heitä fyysisen kunnon ylläpitoon ja reippailuun raikkaassa meri-ilmassa. Horation on keskittynyt kiusaamaan pikkuveljeään. On uitu ja kalastettu. Epänaisellisesti myös Agatha on ottanut osaa näihin puuhiin. Hän saa lempinimen Kala-Agatha.

Rouvan hermot ovat kireällä, joten lapset jäävät jopa tavallista enemmän rouva Abbertonin vastuulle. Hän esittelee lapsille maailman hienointa maata Englantia ja luettelee lukuisia talviurheilulajeja, joita siellä on mahdollista harrasta. Lapset ihmettelevät ensimmäistä kertaa elämässään näkemäänsä lunta. Missä ovat kaikki kasvit, tuoksut, värit?

Greenwaldin tila kuuluu rouva Wynnin tuttaville Frederic ja Eveleen Myersille, jotka ovat ystävällisesti suostuneet ottamaan perheen luokseen.

myersit-normal.jpg

Lapset on majoitettu rouva Abbertonin kanssa sivurakennukseen. Se on hiukan vaatimattomampi perheen talo Singaporessa, sen puutarha on surullinen ja luonto kovin erilainen. Kaikki kuitenkin on opetettu tietämään, että Englanti on maailman mahtavin maa.

Aamulla mennään katsomaan hevosia. Paijaillaan poneja. Amos jää talliin kupeksimaan, mutta huomaa yhtäkkiä jotain: kaviokoukku leijuu ilmassa. Mitä tämä on!? Kukaan ei usko Amosta.

Seuraavana yötä Amos herää siihen, että hänen päänsä vierestä kuuluu koputusta. Amos säikähtää ja pakenee Horation huoneeseen. Pojat kuuntelevat koputusta yhdessä. Rouva Abberton uhkaa, että jollei hölmöily lopu tähän paikkaan, kaikki lapsen joutuvat jäljille.

Aamulla lähdetään rekiajelulle läheiselle dolmenille. Tarkoitus on harjoitella tilannetta, jossa lapset ovat maailman ainoat eloonjääneet. Kuusenhavuteen keittely keskeytyy, kun dolmenin päälle kiivenneet lapset äkkäävät hahmon tuijottavan heitä.

Rouva Abberton suostuu siihen, että lapset saavat harjoitella jäljitystä. Jäljet johtavat metsänvartijan mökille, jonka savupiipusta nousee savua, mutta jonka verhot pysyvät kiinni. Päätetän, että mökissä asuu kannibaali. Horatio nykäisee ovea, mutta se nykäistään takaisin kiinni.

Kun seurue on poistumassa, Amos vilkaisee vielä taakseen. Hän näkee ikkunassa jotain kamalaa.

friikki_parkersisters-normal.jpg


Lapset panikoivat. Rouva Abberton rauhoittelee heitä piiskaamalla. Kohta kaikki lähtevät jäljille.

Lounaalla lapset tivaavat herra Myersiltä, miksi tämä antaa kannibaalihirviöiden asua maillaan. Rouva Myers toruu, että on rumaa nimitellä ihmisiä tuolla tavalla.

Herra Myers oli rakentanut lasten iloksi radan, jolla heitellään kaviokoukkua sekä pituutta että tarkkuutta. Yhtäkkiä koukku yrittääkin heittää Agathaa. Agatha kauhistuu. Hän ilmoittaa uskovansa siihen, mitä pikkuveli kertoi koukusta edellisenä päivänä. Agahta juoksee omaan huoneeseensa ollakseen yksin.

Koputukset alkavat. Yhtäkkiä lakana tempaisee Agathan jaloilleen. jokin voima nostaa hänet sängylle ja paiskaa lattiaan. Agatha huutaa ja veljet ilmestyvät paikalle. Asiasta ollaan varmoja: talossa kummittelee.

Pojat nukkuvat seuraavan yön kaksin, Agatha rouva Abbertonin huoneessa. Koputukset alkavat taas. Pojat säntäävät päärakennukseen äidin luo. Rouva Abberton ei hyväksy tällaista päämäärätöntä koputtelua, vaan vaatii kummitusta ilmoittamaan kuka on ja mitä haluaa.
Agatha pannaan laulamaan aakkoslaulua, ja aina sopivan kirjaimen kohdalla kummitus koputtaa.
Näin käy ilmi, että kyseessä on nuori nainen nimeltä Maggie Murray. Hän kehottaa kuulijoitaan tarkastamaan, mitä tekolammesta löytyy.

Herra Meyers ehtii paikalle juuri kun koputtelu on loppunut.
”Lapset ovat varmaankin mediumistisia luonnostaan! Kuinka mielenkiintoista! Minulla on viimein syy vaatia, että Society for Psychical Researchin perustamiskokous pidetään minun maillani!”