Contessa
on musta tamma: kiihkeä, koppava ja kaunis englannintäysverinen.
Kun ratsastaja lähestyy sinua, mittailet häntä katseellasi.
Jos ratsastaja osoittaa hermostumisen merkkejä, peli on menetetty. Annat ratsastajan nousta selkääsi, mutta lähinnä armosta. Sen jälkeen menet minne lystäät, eikä ratsastajalla ole mitään vaikutusta suuntaan tai vauhtiin. Pidät pikkutyttöä yhtä merkittävänä kuin kupeittesi tienoilla surisevaa tallikärpästä.
Jos ratsastaja taas lähestyy sinua pystypäin ja valmiina taisteluun, kokeilet, onko hänestä mihinkään. Ratsailla käydään tahtojen taistelu: ratsastajan keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään, vaan tämän on koko ajan näytettävä, kuka käskee. Jos ratsastaja voittaa luottamuksesi, suostut tottelemaan häntä ja olet ensiluokkainen ratsu: herkkävaistoinen, nopea ja älykäs eläin (ja tiedät sen itsekin).

Lady
on vanha kylmäverinen hallakkotamma. Kun ratsastaja lähestyy sinua, katsot häntä ystävällisesti pää kallellaan. Kun ratsastaja paijaa turpaasi, hengität hänen käteensä rauhoittavasti lämmintä ilmaa.
Lady on kiltti hevonen, joka tekee mitä ratsastaja pyytää. Kulkusi ei ole enää kovin sulavaa tai nopeaa, mutta yrität parhaasi. Olet varmajalkainen ja luotettava eläin. Mieluiten kuljet käyntiä, mutta jos ratsastaja pyytää, nostat ravin. Et jaksa ravata kovin kauaa, mutta et tahtoisi tuottaa ratsastajalle pettymystä. Jos ratsastaja kehottaa sinua laukkaamaan, käännyt katsomaan häntä surullisena, huokaat ja nostat laukan. Hyvin pian alat puuskuttaa raskaasti.

Alerich on raudikkoruuna, jonka ilkeämielisyyden voittaa vain sen ääretön laiskuus. Kun ratsastaja lähestyy sinua, kuikuilet tätä ensin muina ruunina. Kun ratsastaja yrittää nousta selkääsi, siirryt askeleen sivuun, ja jollei ratsastaja pidä varaansa, hän tuiskahtaa naamalleen. Tämä toistuu niin monta kertaa kunnes joku toinen pitelee sinua paikoillaan samalla kun tyttö nousee ratsaille. Jos hän kääntää sinulle selkänsä, yrität purra häntä takalistosta.
Ratsastettaessa sinua on täysin mahdotonta saada ravaamaan tai laukkaaman. Raahaat itseäsi joukon hännillä ja käytät jokaisen tilaisuuden kääntyä takaisin kotia kohti. Ratsastaja voi antaa sinulle raippaa tai kannuksia kuinka paljon ikinä lystää, vauhti ei kiihdy.
Ratsastajalla on tunne, että eläin hautoo jotakin, vähintään kostoa.

Punaruskea Tulipan on kaunis eläin, jäntevä nuori englannintäysverinen, josta näkee jo nyt, että siitä kehittyy mestarillinen laukkahevonen. Olet malttamaton, mielipuuhaasi on juosta pellolla niin kovaa kuin kavioista lähtee ja antaa tuulen suhista hyvinmuodostuneissa korvissasi.
Kun ratsastaja lähestyy sinua, tanssahtelet edestakaisin valmiina toimintaan. Kun sinua on talutettu muutama askel, pukitat silkasta innostuksesta. Vihdoinkin lenkille!
Et ole ilkeä, mutta innokkuus ja malttamattomuus saavat sinut toisinaan unohtamaan, kuinka seurapiirihevosen tulisi käyttäytyä. Käynti ja ravi ovat sietämättömän hitaita tapoja edetä. Laukatessa sinua ei voita kukaan, mutta on kyseenalaista, pystyykö ratsastaja määräämään sen kummemmin suuntaa kuin nopeuttakaan. Jos selässäsi on hyvä ratsastaja, hän voi keskittyä pysymään satulassa ja nauttimaan vauhdista.
Olet valpas mutta säikky. Oksat ovat inhoja, koska ne rasahtelevat. Pahimpia ovat linnut ja muut öttiäiset, jotka törkeästi hyökkäävät näköpiiriisi täysin tyhjästä. Silloin on parasta heittää ratsastaja selästä hidastamasta ja ottaa jalat alle.

Goldstern on vankkarakenteinen kylmäverinen ruunikkotamma.
Kun ratsastaja lähestyy sinua, et hievahdakaan. Tarkkailet tilannetta ja silmäilet yrittäjää epäluuloisena, mutta annat hänen nousta selkääsi ongelmitta.
Kun ratsastus alkaa, sinä päätät. Kouluttajasi kutsuu sinua vikuriksi, itse käytät mieluummin sanaa vahvatahtoinen. Kävelet, ravaat ja laukkaat täysin puhtaasti ja kauniisti, mutta vain siinä tapauksessa, että itse haluat. Ratsastaja saa kiskoa ohjaksista niin että hiki roiskuu, mutta otat ohjat ja kannukset lähinnä ehdotuksina. Et kiusaa ratsastajaa tahallasi, mutta tämän on hyvä ymmärtää, että niin kauan kuin sinä kävelet ja hän istuu, sinä myös määräät tahdin.
Jos esimerkiksi ravaatte, ja silmiisi osuu tien viereltä herkullinen kukkanen, on asiallista lyödä jarrut pohjaan ja nauttia rehu huolellisesti pureskellen. Olet niin nopea, että ehdit kyllä juosta muut kiinni. Olet valmis neuvottelemaan, jos sinulle tarjotaan sokeria tai muuta herkkua.